vineri, 8 august 2014

Dosarul ICA, la final. Urmează anexele !

S-au pronunțat condamnările. Dan Voiculescu ia 10 ani, așa cum au cerut procurorii. Unii au luat, la rândul lor, pedepse mărite. În plus, lui Voiculescu i s-au interzis anumite drepturi civile pentru o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei. Când va ieși de la pușcărie va fi o legumă umană. Bun de nimic.

S-au pronunțat confiscările pentru recuperarea pagubelor. Terenuri, imobile, acțiuni, conturi ... jale mare. Sunt de recuperat 60 mil. euro, până la urmă. Imperiul „Grivco” moare, imperiul „Intact” moare, vor muri și altele. Statul devine proprietarul imobilelor confiscate. Acțiunile și participațiunile vor fi vândute doritorilor.

Victor Ponta nu comentează sentința, a dat doar asigurări că jurnaliștii de la Antene își vor putea face în continuare „meseria”. Hm. Meseria ?! Unde ? Cine va fi proprietarul Antenelor. La grămadă sau pe bucăți. Pentru că până acum au stat cu chirie la „Grivco”. Vor sta cu chirie la stat în folosul lui Victor Ponta și a PSD ?!

Trustul „Intact” are un proces de șantaj, în curs. Cum va curge el ? Antena 3 este și ea parte la proces, în calitate de pârât.

Dosarul ICA a mai născut și procesul judecătorului Stan Mustață, cel acuzat că aranja procesele contra „plată” (aici). Stan Mustață avea sarcina să tergiverseze dosarul ICA până la termenul de prescripție a faptelor. A fost mare tevatură la Antena 3 și mare deranj pentru Voiculescu și avocatul lui, Gheorghe Mateuț, arestarea și trimiterea în judecată a lui Stan Mustață. Procurorii le-au stricat „jucăria”.

Nu peste mult timp vom vedea ce se va întâmpla cu Voiculescu și imperiul lui. În cazul Gigi Becali, instanța nu i-a confiscat mare lucru, așa că Gigi a avut potența financiară să își conducă afacerile din pușcărie. Lui Voiculescu însă, instanța îi confiscă o foarte mare parte din avere. Vor avea, fiicele lui, capacitatea să refacă o părticică din imperiul voiculescian pentru a nu ajunge pe drumuri ? Naiba știe.

Finalizarea acestui dosar și condamnările pronunțate are consecințe politice. Slăbește puterea PC (nu era ea prea mare însă ținea de Dan Voiculescu aflat în libertate și potent financiar). Slăbește puterea PSD. PSD fiind el însuși în pierdere de putere prin dosarele deschise pesediștilor fruntași (zilele trecute, președntele CJ Brăila). Va permite lui Traian Băsescu să organizeze o largă campanie anti-Ponta și PSD pe suportul oferit de condamnările de azi.

Vor fi și consecințe financiare. Consecințe severe pentru slugoii lui Voiculescu. Cei care s-au împrumutat la Voiculescu. Daniel Constantin, ministrul agriculturii, Mihai Gâdea directorul Antena 3, ceilalți de la Antena 3 care au împrumuturi luate de la Voiculescu, alți politicieni ai PC cu împrumuturi la Voiculescu. Ca să îi trăiască familia, Voiculescu le va cere, imperativ, banii împrumutați și dobânda aferentă. Caz de forță majoră.

Va fi interesant de urmărit. Îmi doresc ca Justiția să capete mai mult curaj și să iasă în față cu alte evenimente de acest fel, evenimente plăcute pentru mine, evenimente care distrug oligarhii PSD.

Să nu uit ceva. Am tot văzut afirmația cu „nu mă bucur de răul altuia” cu referire la Dan Voiculescu. Vin cu afirmația că mai aproape de corp îmi este cămașa decât haina. Și apoi, Voiculescu mi-a făcut mie un rău, pentru asta a fost condamnat, de ce să nu mă bucur. Instanța a reparat răul făcut mie de Voiculescu și ceilalți derbedei pe care i-a condamnat. Era un rău pentru Voiculescu de care mi-ar fi părut rău în caz că ar fi avut un accident, nu acum, când este condamnat pentru furt din buzunarul nostru, al tuturor.

Niciun comentariu: