miercuri, 27 august 2014

Victor Viorel Ponta-Mincinosul.

Victor Ponta se lipește de adjectivul „mincinos” ca „marca de scrisoare”. Pe zi ce trece, pe măsură ce cuvântă, pe măsură ce i se judecă acțiunile (cele de zi cu zi dar și cele anterioare), adjectivul se lipește din ce în ce mai tare de Victor Viorel Ponta devenind o caracteristică comportamentală. Definitorie. Din acest motiv îi alipesc la nume acest „supranume” sau „poreclă”. Pentru că minciuna și acțiunile lui având ca suport minciuna au devenit definitorii pentru activitatea sa.

De-a lungul timpului oamenii au atribuit adjective unor personalități care s-au evidențiat, comportamental, în activitatea zilnică. Sunt acceptate ca fiind adevărate calificări adjectivate: „cel sfânt”, „cel pios”, cel viteaz”, „cel înțelept” sau „înțeleptul”, „cinstitul”, „sfiosul” etc. Victor Viorel Ponta este, deja, „cel mincinos” sau „mincinosul”.

Minciuna (1. Afirmație prin care se denaturează în mod deliberat adevărul; neadevăr. ◊ Expr. A da (sau a face) (pe cineva) de minciună sau a prinde (pe cineva) cu minciuna = a dovedi că cineva a spus un neadevăr. A purta (sau a duce, a ține) (pe cineva) cu minciuni = a promite mereu (ceva cuiva) fără a se ține de cuvânt; a duce cu vorba. ♦ Deprindere de a minți. ♦ Înșelăciune, vicleșug. ♦ Ficțiune, născocire, plăsmuire. ♦ (La pl.) Fleacuri, nimicuri. 2. Minciunea) este proprie comportamentului uman. Toți mințim câteodată sau, cum îi spunem acum, elegant, după dezvoltarea vocabularului și a construcției propoziției, evităm să spunem adevărul. Este iertată minciuna când nu devine un suport pentru comportamentul omului. Când însă devine, nu o mai putem ierta pentru că dispare încrederea. Nu mai poți pune încrederea la baza relațiilor tale cu un mincinos dovedit. Așa și cu Victor Viorel Ponta. A mințit atât de mult și minte cu atâta nonșalanță încât încrederea în el dispare. Pentru că este liderul formal al PSD, pentru că minciunile lui sunt susținute și apărate de PSD dar și de aliații lui din PLR-ul lui Călin Popescu Tăriceanu, PC-ul lui Dan Voiculescu (aflat în pușcărie pentru 10 ani, își conduce afacerile infracționale de la locul de detenție în concordanță cu tradiția șefilor de bande criminale de pe tot mapamondul), UNPR-ul lui Gabriel Oprea care a ajuns la concluzia că susținerea și apărarea minciunilor lui Victor Viorel Ponta este un obiectiv „de interes național”, trag concluzia că toate aceste formațiuni pot primi, fără nici o greșeală, adjectivul „mincinoase”. Nu poți avea încredere în acțiunile acestor formațiuni politice. Pentru că din ce au promis la alegerile din 2012 s-a ales praful. Praful și pulberea. În afara reparațiilor sociale (nu toate !), PSD și aliații lui au făcut totul pentru a distruge propriile angajamente. Au distrus alianța cu liberalii (USL !), au distrus guvernarea (s-a revenit la stilul de guvernare practicat de Adrian Năstase-Arogantul !), acum vor să distrugă comunitățile locale prin folosirea puterii coercitive a legii (vor să oblige, direct sau indirect, primarii și consilierii locali să adere la una din formațiunile politice cu care sunt în alianță pentru a primi fonduri bugetare în exercițiul bugetar 2015-2016 !). Guvernarea nu mai este pentru țară, devine ca pe timpul lui Adrian Năstase-Arogantul o afacere pentru PSD, o afacere privată !

Pe timpul existenței USL, Victor Viorel Ponta a mințit cu nerușinare în mai multe rânduri. Crin Antonescu a reacționat. Încet-încet, adevărul a ieșit la iveală. Victor Viorel Ponta și PSD doreau cu disperare să se impună în fața lui Crin Antonescu și să subordoneze PNL. Nu le-a reușit. Au mințit că între Crin Antonescu și Traian Băsescu există înțelegeri oculte. Mai zilele trecute, același Victor Viorel Ponta a intervenit la Realitatea Tv și a recunoscut că între Crin Antonescu și Traian Băsescu nu au existat înțelegeri separate. Ce folos ?! Răul a fost făcut. Crin Antonescu a renunțat la președinția PNL și la candidatura pentru prezidențiale. Mulți susținători inițiali ai lui Crin Antonescu au crezut în minciunile lui Victor Viorel Ponta și a PSD și au părăsit „corabia” liberală. Mai mult, unul dintre marii beneficiari ai minciunilor lui Victor Viorel Ponta este Călin Popescu Tăriceanu care a putut astfel rupe din corpul PNL un număr de membri cu care a format o altă formațiune politică. Tăriceanu știa, în mod sigur, că Victor Viorel Ponta minte. Știa și a tăcut. Alături de cei care au trădat PNL și-au propus să profite pentru a pune mâna pe partid. Nu au reușit, au făcut altul, subordonat PSD, așa cum sunt cei de la UNPR.

Altă minciună, de actualitate, privește autostrada Comarnic-Brașov (București-Brașov). Nu au finalizat lucrările, spune Ponta, pentru că s-a opus Băsescu care a sesizat DNA ! Că DNA a început să cerceteze. Administrația Prezidențială infirmă. DNA răspunde, oficial, că nu există o înregistrare de acțiune penal cu privire la subiectul în discuție. Azi citesc o știre, la Agerpres (aici), un comunicat al Guvernului:

HOTĂRÂRE privind declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național 'Construcția autostrăzii București-Brașov, tronsonul Predeal — Cristian + Racord'

Prin Hotărârea adoptată de Guvern se alocă suma de 253 mii lei pentru despăgubirile pentru expropriere în cauză de utilitate publică”.


Deci, pe tronsonul Predeal-Cristian abia acum Guvernul a emis Hotărârea de Guvern pentru alocarea banilor necesari exproprierilor imobilelor proprietate privată necesare autostrăzii ! Cineva minte. Dar minte cu nerușinare. Din întâmplare, mincinosul este tot Victor Viorel Ponta.

În față ne spune, prin intermediul altor „mincinoși”, posturile de televiziune Antena 3, Antena 1, România Tv că lucrează pentru țară, pentru bunăstarea românilor, prin spate bagă cuțitul în corpul năucilor dependenți de televiziuni prin taxe și impozite noi, majorate, rebotezate etc. Economia se duce de râpă, atâta câtă este, Ponta vine și ne spune că doar a scăzut un pic este însă tot pe plus. Iar minte. Minte cu obrăznicie. Reducerea sumei atrase la buget din TVA cu 0,3% față de perioada similară a anului trecut ne spune că economia are o mare problemă, dacă nu este vorba de evaziune fiscală. Înseamnă că cei care produceau acele produse au închis afacerea, fie produsele nu se mai vând etc. Cum-necum este rău. Este un rău care se va propaga și anul următor. Astfel de pierderi nu se pot acoperi cu vorbe, este nevoie de fapte, de investitori și produse care au piață. Ca să colectezi TVA trebuie să ai un produs cu valoare adăugată. Nu ai produsul, nu ai TVA. Nu ai produsul, îl imporți ! Nu ai produsul din producția internă, ai șomeri pe care îi plătești de la bugetul de stat consolidat să nu moară de foame. Iar dacă ne uităm și la „natalitatea” IMM-urilor observăm că a devenit negativă și are un trend negativ. Cum naiba să trăiască „pruncii” economiei naționale dacă „dădaca” guvernamentală Victor Viorel Ponta le pune perna pe cap și îi sugrumă de la naștere cu taxe și impozite ?!

Victor Viorel Ponta corupe prin minciună. Golănește. Crin Antonescu l-a caracterizat bine într-o emisiune. Victor Viorel Ponta ar fi un președinte de tipul „golan”. Le are, a devenit maestru în timp. Îl întrece pe Traian Băsescu în golănii. Și în minciuni.

2 comentarii:

Valentin Berceanu spunea...

Nu cred că vă face cinste alipirea asta de adjective pe care o folosiți în acest articol la numele proprii. Dă articolului un iz de tabloid.

Crăciun Florin spunea...

Să fie „rușinea” mea. Lipesc aceste adjective pentru că le consider proprii persoanelor respective.