duminică, 3 august 2014

Lupta pentru voturile creștinilor. Partidele politice pun religia la fundamentul existenței lor.

De două săptămâni ne bălăcim în apa tulbure și toxică a separatismului etnic, religios și social, al negării valorilor fundamentale ale existenței umane. Suntem abia la început. Socialismul promovat de PSD se transformă. Se transformă în creștin-socialism ortodox. Eu așa cred. PSD simte nevoia, la nivelul liderilor, de a se rupe de trecutul comunist și ateist cu care este identificat de adversarii săi politici. Simte că mișcarea „de rupere” este posibilă fără a dăuna forței sale electorale dacă va pune pe primul plan „creștinism-ortodoxismul” membrilor săi. Pentru că sociologii PSD (mulți, tare mulți) au constatat că populația majoritară creștin-ortodoxă nu fuge de socialism, unii chiar regretă timpurile comunismului când „toți aveau de lucru, toți aveau o casă etc.”. Apropiatele alegeri prezidențiale sunt ideale pentru ca PSD să își expună, prin vocea candidatului său, noua doctrină. Au gândit bine. Își vor păstra denumirea (probabil) însă vor modifica conținutul doctrinei în actele constitutive ale formațiunii cu prima ocazie. Dacă în această campanie vor observa că mesajul creștin și componentele sociale alăturate acestuia promovate de politicienii pesediști au priză la public, atunci vor purcede rapid la schimbări, chiar dacă vor câștiga sau nu președinția.

Tonul a fost dat de Victor Ponta la Craiova, acolo unde și-a lansat candidatura și de unde ne vom procopsi cu un ministru al bugetului specializat în bilanțul contabil al cluburilor studențești:

Nu cred că un candidat la funcţia de preşedinte al României are o problemă dacă nu este ortodox sau nu e de etnie română. Cred că are exact aceleaşi drepturi cu mine. Dar vreau un lucru şi îl spun de fiecare dată: nu vreau să mă acuze nimeni sau spună că e un defect faptul că sunt român sau ortodox în ţara mea. Aşa m-am născut, aşa o să mor, sunt mândru de asta, cred că trebuie să fiu respectat pentru acest lucru”.

Formularea este fără echivoc. Sunt român, sunt ortodox, sunt mândru că sunt așa și trebuie să fiu respectat pentru aceasta. Acest „trebuie” este, fără doar și poate, un mesaj către alegătorii PSD de azi și viitori că PSD va „lupta” contra celor care nu se încadrează între aceste jaloane: etnic român și creștin ortodox. Datele statistice ne arată că majoritatea covârșitoare a populației este etnic română, este creștin ortodoxă așa că suportul electoral al PSD poate fi imens. Această declarație a lui Ponta impune și un standard pentru cei care vor să acceadă în funcții publice, eligibile în special. Să fie etnici români și creștin-ortodocși. Declarația aceasta va fi urmată de multe altele, declarații dar și fapte, pentru că PSD știe că declarațiile trebuiesc urmate de fapte, că doar faptele pot fi considerate garanții pentru mulțimea ortodoxă la care apelează.

Apelând la ortodoxism ca fundament al socialismului pe care îl promovează, pesediștii vor arăta că în realitate, socialismul este de fapt creștinism, pentru că ideile sociale ale creștinismului sunt fundamentul socialismului ca expresie politică.

Înaintea PSD-ului, PNL și PDL au venit cu „schema” creștină ca fundament politic. Fuziunea dintre cele două partide a „născut monștri”. A stimulat PSD să ia atitudine iar PSD nu s-a lăsat rugat și face ce am arătat mai sus.

În motivarea fuziunii, alianța nou formată ce va funcționa până la realizarea juridică a fuziunii și-a definit spațiul politic:

Astfel, “Marele PNL” răspunde , prin această denumire Alianța Creștin Liberală,  printr-o sinteză doctrinară de dreapta reunind, în formele posibile de complementaritate, soluţii precumpănitor liberale la problemele economice, de inspiraţie creştin-democrată la tematicile sociale şi conservatoare în planul redescoperirii fundamentelor morale, la necesitatea delimitării de identitate în spaţiul politic românesc față de o stânga atee, tributară unui comportament desprins din structurile, practicile și mentalitățile regimului comunist”.

Astfel, „Marele PNL” a renunțat la liberalismul tradițional în zona „tematicilor sociale”, a renunțat la liberalismul tradițional în zona „fundamentelor morale” și a făcut un talmeș-balmeș aruncând „la gunoi” ideea de progres social, ideea de egalitate în libertate. Condamnând ateismul „stângii”, a dat posibilitatea PSD să treacă fără trac la creștin-socialism. Se iau de mână. Și PNL (mare) și PSD se talibanizează. România devine, pe zi ce trece, o republică absurdă.

Declarația PNL este enervantă, pentru mine. Cum se poate judeca ideea că liberalismul este propriu doar „problemelor economice” ?! Este stupid ! Ce se întâmplă cu persoana, cu drepturile și libertățile fundamentale ale acesteia, fundamentul doctrinei liberale, ce se întâmplă cu egalitatea persoanelor în fața șanselor, ce se întâmplă cu libertatea conștiinței ? Mai larg decât PSD care a ales ortodoxismul ca limită religioasă, Alianța Creștin Liberală acceptă toate curentele creștine. Nu este o mare realizare. Este o la fel de mare porcărie. De fapt, ambele partide promovează separarea etnică (ajungem, cumva, la „steluțele” fasciste ?!), discriminare religioasă, intoleranța confesională etc. Este monstruos.

Cei de la „Gândul” (aici) au surprins discuții ale participanților la lansarea marelui ortodox socialist de la Craiova. Acesta este „poporul” iar cele scrise de mine mai sus devin plauzibile.

Pesediştii reuniţi la Consiliul Naţional d la Craiova nu au prea multe să-i reproşeze prezidenţiabilului Klaus Iohannis, dar ştiu sigur că nu îl pot vota pe acesta deoarece „nu este român”.

- „Nu are nume românesc”, sare ca ars un oltean pesedist.

- „Nu e de la noi din Olt”, aruncă o vorbă şi olteanul cu mustaţă.

- „Nu e de la noi din ţară, e provenit din altă ţară, nu ştiu ce caută el să candideze la preşedinţie”, completează olteanul ştirb.

Pesedistul de rând continuă atacul la origini.

- „Una e să te nască mă-ta în altă ţară, şi alta e să vii aici şi iei cetăţenie. Nu e totuna”, se ridică nivelul privind originile.

- „E neamţ. Noi ştim dacă s-a născut sau nu în România? A spus el că s-a născut în România? N-a spus. Dacă spunea era altceva”, dezvoltă problema cetăţeniei lui Iohannis pesedistul mustăcios.

Mândria de a fi român se simte la membrul PSD, votantul de nădejde al lui Victor Ponta.

- „Ce, românii nu sunt deştepţi?”, se aruncă iar olteanul în luptă.

- „Nu e român, e străin, nouă ne trebuie românii noştri”, se umflă spiritul patriotic în pesedist.

- „Numai un român ne poate duce acolo unde merităm”, aruncă o vorbă din spate încă un roşu.

- „Nu avem şi noi în ţara noastră români deştepţi?”, e infailibil pesedistul mustăcios.

Finalul e al doamnelor:

- „Iohannis are ajutor din afară, este susţinut de multe fundaţii germane şi ca român mai puţin cred că a demonstrat”, ne explică o delegată la Congres.

Niciun comentariu: