miercuri, 24 septembrie 2014

14 candidaturi depuse, 3 admise, contestații respinse de CCR și termen pe 25 la ICCJ pentru ANI/Iohannis

Până acum. Ieri, BEC a dat o declarație de presă prin care a anunțat că au fost admise 3 candidaturi. Victor Viorel Ponta, Klaus Iohannis și Monica Macovei. Până la 28 septembrie, vor emite decizii și pentru ceilalți candidați. Până acum și-au depus candidaturile 14. PRM este în frunte. Vadim și Funar candidează având același bazin electoral. Naiba știe cum a adunat fiecare în parte numărul de semnături !

Meleșcanu a adunat semnăturile „conspirat”. Au venit unii „tineri” din „societatea civilă” care i-au cerut să candideze. Dacă sunt tinerii din SCDM conduși de Dogaru, atunci are dreptate. Sunt mai tineri decât el. Nu știu câți au ajuns la 70 de ani. Meleșcanu are 73.

Contestațiile depuse la CCR împotriva candidaturilor lui Ponta și Macovei au fost respinse. Vor mai fi judecate în regim de urgență toate celelalte candidaturi. Data de 28 septembrie obligă toate instituțiile statului la celeritate. Maximă.

ICCJ, la solicitarea ANI a stabilit termen pe 25 septembrie pentru recursul înaintat de ANI împotriva hotărârii pronunțate de Curtea de Apel Alba în favoarea lui Klaus Iohannis. Probabil se va da o soluție definitivă pentru a fi clară candidatura lui Iohannis. În legea ANI nu există sancțiune pentru cel ales în demnitatea de Președinte al României ! ANI se grăbește sau este grăbită. Un succes al ANI ar lăsa cale liberă Elenei Udrea, Monicăi Macovei sau lui Tăriceanu.

Trebuie să am încredere în cauza lui Iohannis. Am încredere că judecătorii CA Alba au decis corect, după lege. Hotărârea CA Alba a stat la baza deciziei ACL de a candida cu Iohannis. A dat „undă verde”.

De ce ai renunțat la candidatură Crin Antonescu ?! Nu te-ai gândit și la noi, cei care ți-am acordat încrederea deplină, cei care am așteptat și ne-am angajat să câștigi alegerile prezidențiale ?! Bag seama că tu, într-un acces de orgoliu în sensul „lasă că vă învăț eu minte, v-o fac eu”, ai comis un gest care ne costă pe noi. Ne-ai obligat să mergem „pe altă mână”. Vom merge. Ponta nu trebuie să ajungă Președinte al României. Nu putem lăsa PSD să ia toată puterea în statul român, nu ne putem întoarce la „epoca Iliescu”, la „epoca socialismului înfloritor la orașe și sate”. Vom sta cu inima „ghemuită”, ascunsă undeva în corp până când vom afla hotărârea ICCJ. Dacă nu renunțai, acum eram cu inimile deschise, fără „spaime”. Chiar și spaima de a vota pe Monica Macovei sau Elena Udrea în cazul în care Iohannis va primi interdicție. Ai greșit grav, Crin Antonescu. Mi-ai înșelat speranțele.

Mai sunt 4 zile de „ceață”. Sper să treacă cu bine.

15 comentarii:

ADRIAN spunea...

Ma bucur intr-un fel meschin de situatia cu ANI versus Johannis pentru ca este aceeasi speta cu cea a lui Mircea Diaconu pentru care PNL n-a facut nimic. Indolenta se razbuna pana la urma. E evident un abuz grosolan de interpretare a legii de catre ANI dupa cum am incercat sa demonstrez in doua randuri cu trimitere la legi si la Constitutie, pe blogul meu. Dar pentru ca "dreptatea pana la capat" nu a dat de pamant cu soparlele astea politice atunci sa suporte consecintele. Eu tot cu Ghise am sa votez pana la urma.

radu spunea...

Crin nu a renuntat, ci pnl l-a preferat pe kwj, sau ati uitat ce s-aintamplat la congres ? Manipularile memoriei siale sentimentelor sunt proprii antenei 3 sau b1 tv. Asa ca puneti-va amintirile, emotiile si gandurile in ordine si mai apoi puteti sa va lamentati daca mai aveti de ce. Mai exista si votul alb sau cel pe care vi-l puteti anula votand pe cine vreti, de fapt. Eu o sa-l votez pe Crin.

Crăciun Florin spunea...

Pentru amândoi.

Ghișe nu a adunat numărul de semnături și îl susține pe Tăriceanu, cel care îl susține pe Ponta ! Așa că, cei care îl vor pe Ghișe vor susține, până la urmă pe Ponta.

Crin nu candidează. Cei care declară că votează pe Crin, devin, de fapt, susținători ai lui Ponta.

Nu ar fi mai bine să ne declarăm susținerile politice pe față ? Ce tot ocolim adevărul. Votați cu Ponta, direct, nu o mai dați cotită.

ADRIAN spunea...

Atunci am sa votez cu Funar sau cu Vadim. Astia au strans semnaturile si Ghise nu !? Nu e ceva suspect cu asta? Melescanu, Funar, Vadim, WILIAM BRANZA (!!) au numarul de semnaturi si Ghise nu (am fost plecat pe drumuri si n-am urmarit "stiri")!? Si sa mai si mergem la vot ? De fapt asa e, nu conteaza cine voteaza ci cine numara. Asa ca prefer sa votez bizar, alta forma de protest nu am pentru aceasta stare de fapt.

ADRIAN spunea...

Si nu, nu voi vota cu candidatul "fostilor" basisti doar ca sa nu votez cu Ponta.

ADRIAN spunea...

Am uitat sa subliniez ca in acest caz PNL ramane cu problema de care am spus. Daca au sustinut (Orban explicit) ca Diaconu nu era in drept sa candideze la europarlamentare, daca i-au retras sprijinul politic si n-au facut nimic pentru a demonstra aberatia, atacul la radacina democratiei pe care in la acest indicvid Georgescu cu jucaria lui ANI, atunci PNL n-are decat sa faca "ciocu' mic" in cazul Johannis si sa nu se vaite pentru ca e exact aceeasi miselie. A sustine ca din cauza unei ABATERI DISCIPLINARE cineva isi poate unul dintre drepturiel fundamentale ale omului - acela de a fi ales. Numai in tara asta de doi lei se poate emite un asemenea concept. Si daca pana acum PNL nu numai ca nu a facut nimic in a apara farama de democratie care ar fi parut ca o mai avem dar a si cantat in struna tortionarilor acesteia, cred ca ce se intampla cu candidatul sau este perfect meritat.

Crăciun Florin spunea...

Adrian,

Cu privire la aberațiile din legea incompatibilităților sunt de acord cu tine. Sancțiunea este absurdă.

Pe de altă parte, Iohannis nu este în incompatibilitate, hotărârea CA Alba este clară. Mircea Diaconu însă era ! Plus un conflict de interese. Nefinalizat încă.

ADRIAN spunea...

Diaconu era incompatibiul printr-o sentinta abuziva caci legea e foarte clara in a excepta domeniile culturii pentru orice activitati (am aratat asta in articolele mele) si al educatiei. Pe de alta parte el intrebase Senatul despre subiect si Senatul ii spusese corect ca n-are de ce sa-si faca griji.
Vorbim de un abuz de la un capat la altul. Aia cu conflictul de interese poate ca avea substanta dar iarasi, n-avea a face cu drepturile electorale iar eu despre drepturile electorale vorbesc. Daca ajungem la Iohannis, chiar daca ar fi fost incompatibil, asta nu-i restrictioneaza CONFORM LEGII CORECT CITITE dreptul la a candida pentru o functie ELIGIBILA. Legea spune ca, daca ar fi incompatibil, nu ar mai putea ocupa o functie publica care NU IMPLICA UN PROCES ELECTORAL. Deci nu poate fi functionar sau manager numit de o autoritate oarecare. Iar mizeria aia cu asmilarea prin sintagma "aceeasi functie" cu orice functie mi se pare un tembelism extrem si imi creste tensiunea cand o aud pe toate canalele de stiri de la prompteriste si "jurnalisti". Dar inca o data, PNL a tolerat o astfel de stalcire a democratiei si, prin urmare, merita din plin sa "beneficieze".

Crăciun Florin spunea...

Adrian,

Diaconu a pierdut pentru incompatibilitate definitiv. Aplicarea sancțiunii administrative a fost pusă în fața instanței.

Apoi, încheierea ta că PNL „merită” să beneficieze de interpretări ale legii ... este prea mult. PNL, adică aproape 300 mii membri ! Cu ce ți-au greșit ?!

ADRIAN spunea...

"Aplicarea sancțiunii administrative a fost pusă în fața instanței."
1. Incompatibilitatea a fost abuziv constatata, dupa cum am spus.
2. Sanctiunea administriva este strict pierderea functiei si nu interdictia drepturilor electorale asa cum au extins trepadusii conceptul.
3. Legea prevede ca la constatarea incompatibilitatii incompatibilul are un termen sa se decida la ce renunta. Sanctiunea apare atunci cand omul nu renunta. Nu mi s-a parut ca Diaconu a tinut mortis la ambele functii dar asta e altceva

"Cu ce ți-au greșit ?!"
Au tolerat si n-au presat pentru indeplinirea promisiunii electorale cea mai importanta - "dreptate pana la capat!". Mai mult, s-au aliat cu exponentii nedreptatii.

Freddye spunea...

Crãciun Florin

Am în gradina foarte multe curci..le-am distribuit tânguirea ta.ca sa aibă de ce râde.

S-o luăm de la capăt ca sa vedem de ce te vaiți :
- "Nu putem lăsa PSD să ia toată puterea în statul român "-pai voi nu vreti toata puterea în statul român ??N-a zis" Iohannus incompatibilus " că daca iese presedinte va pune alt prim ministru. ??
-Asta e bestială. " De ce ai renunțat la candidatură Crin Antonescu". Nu a renuntat ,pur si simplu nu l-ati vrut.Prin VOT LIBERAL
-" nu ne putem întoarce la „epoca socialismului înfloritor la orașe și sate”.
Uiti că
-- datorită acestei epoci ai putut urma Liceul Militar ,ai terminat o scoala militară ..ai primit gradul de locotenent. Ai uitat...se vede..
---datorită acestei epoci ai acum o pensie grasă,pe care trio-ul criminal Basescu-Udrea-Macovei(optiunile tale de avarie din câte inteleg) a incercat sa ti-o ciunteasca..? Uiti ca guvernul Ponta-USL a remediat o parte din aceste nelegiuiri ??Ai uitat..se vede..
--Faptul că ai trecut la ministerul de interne .considerat aparat de represiune atunci .nu mă miră. Si nici faptul ca ai fost grănicer la fruntariile tării..Acolo cu siguranță ai instruit militarii cum sa nimereasca tintele vii in miscare ,adică pe bietii transfugi care fugeau de iadul comunist ..Sau să le nimereasca barcile ,tuburile cu oxigen sau alte sărmane inovatii cu care incercau să scape.Cu siguranta antrenai si câinii ca sa smulgă hălci din trupurile lor sleite..Sau poate ai fost doar un politruc care-i îndoctrina..să facă asta..Nici asta nu mă miră ..MĂ ÎNGROZESTE colegule Craciun Florin..Ca si faptul sã aflu ca in liceul militar,pe promoția noastra, exista un ofiter de contrainformatii..Poate ăsta ti-a dat referinte bune necesare ptr.trecerea la Ministerul de Interne in baza unor criterii specifice muncii informative..cum ar fi atragerea la colaborare,punctarea si selecționarea..etc Dacă mai traieste,il voi cauta ..Va fi o discutie interesanta ,cu siguranta..Daca nu mai trăieste...norocul unora..asa e viata..In fine,poate consideri ca ce ai facut tu ca granicer continea germenii unei profesii liberale,nu stiu..Altceva stiu .Crăciun Florin !Nu poti sa te bucuri de roadele unui trecut oe care acum îl repudiezi..Ca sa fii credibil..renunțã la pensia militară si la gradul de colonel de grăniceri..Fă-ți mea culpa..Crăciun Florin

Este posibil să-mi cenzurezi acest comentariu ...mi se fâlfâe..

Fără nici o stimă si fără prețuire de la colegul tau de liceu militar
Freddye

Crăciun Florin spunea...

Miron Gheorghe,

Nu îți șterg postarea. Este suficient de grotească pentru a te discredita.

Dacă nu ai știut până acum, te ajut eu să știi.

Trupele de grăniceri au fost trecute la MI încă de la finele anului 1988 (acțiuni pregătitoare), acțiunea de trecere continuând în 1989, a fost întreruptă în 1989, imediat după revoluție ca apoi să fie finalizată.

Din 2001, Trupele de grăniceri s-au transformat în Poliția de Frontieră Română.

Cu privire la cele afirmate de tine că ar fi făcut grănicerii, țin să te asigur că nu țin de realitate. Cel puțin acolo unde eu am lucrat. Nu am avut astfel de cazuri. Astfel de abordări țin de patologic.

Cred că ești nu doar nedrept, ești meschin.

Ponta, cel pe care îl susții, este urmașul celor pe care îi descrii ca fiind „răi”. Poate ai uitat de îndemnul lui Iliescu, inclusiv în mandatul din 2000, că militarii ar trebui să nu mai ceară măriri de salarii, pentru că țara este în nevoi și oamenii muncii trebuie mai bine salarizați. Pe atunci, aveam o soldă la 1/4 din salariul unui contabil. Bine, nu știu ce „venituri” aveai tu, nu știu dacă politica „înțeleaptă” a lui Iliescu te-a afectat sau nu. După cum ai venit să mă insulți aici, trag concluzia că politica înțeleaptă a lui Iliescu, urmat de Năstase și acum de Ponta te satisface.

A, era să uit. De revenirea la pensiile militarilor, imediat după cucerirea puterii de către USL s-a ocupat Alina Gorghiu, de la PNL. În cabinetul ei de demnitar s-a lucrat la actele normative care au reparat mare parte dintre nedreptățile lui Băsescu-Boc. Am fost acolo alături de alți militari unii în rezervă, alții activi.

Încă ceva, și tu ai primit pensia ciuntită doar o lună sau două, la fel ca mine. Ar fi bine să nu mai minți.

Freddye spunea...

Nu am mintit,tovarase Craciun ! La recalcularea băsistă am primit in plus 300 de roni ,din prima..Asta nu mi-a schimbat convingerile. La recalcularea guvernării Ponta(hai,înghite broasca,precum italienii) am mai primit 150 roni..Nici asta nu mi-a schimbat convingerile..Poti verifica pe blogul liceului militar ,in acele zile de cumpănă ,in care dumneata intrai ca sa mai racolezi pe cineva la micul PNL..
Lasă postarea acolo,pe post de oglindă. a neputinței si a orbului găinilor ..Când vei mai avea chef de lamentări (cu siguranta vei mai avea ocazia) .mai citeste-o..poate te prinzi la fază . Dacă o stergi no problem... o gasesti pe alte pagini de internet... Ai lasat multe. chestiuni in suspans .tovule...voi reveni..

Crăciun Florin spunea...

Miron Gheorghe,

Înțeleg că ai și tu un rost în campania asta a socialiștilor. Faci la fel cu toți foștii colegi de liceu care nu susțin PSD-ul și pe Victor Viorel Ponta ?

Amenințarea ta că ai pus comentariile despre mine și pe alte pagini de internet mă lasă rece. Scrie ce știi, mizerii.

Nu înțeleg, totuși, cum de te poți supăra pe cei care ți-au dat bani ? Eu și alții ca mine, am pierdut până la 50% și peste din pensie, timp de o lună, pe când tu ai fost beneficiarul măririlor ! Când faci propagandă socialistă nu mai spune „secrete” de acestea, nu te va înțelege lumea. Serios !

Ești un om fără onoare. Păcat. Nu are importanță, când este vorba despre foștii mei colegi, ce orientare politică are, le respect opțiunile și, în majoritatea cazurilor, ei mi le respectă. Nici unul însă nu se comportă ca un mizerabil cum o faci tu. Fii fericit în mocirla în care te bălăcești. Nu îți voi răspunde cu aceeași monedă.

Freddye spunea...

Tovule

-- Zici"Nu înțeleg, totuși, cum de te poți supăra pe cei care ți-au dat bani ? Eu și alții ca mine, am pierdut până la 50% și peste din pensie, timp de o lună, pe când tu/ ai fost beneficiarul măririlor ! " -te ajut eu să întelegi ..se cheamă că am principii care nu depind nici de măriri si nici de micsorari de pensii .Capisci ?? Tu ai asa ceva ?? Până nu demult făceai moarte de om dacă cineva se lega de Antonescu(de ,cârtitori ca mine eram oamenii lui Buble hi,hi,hi ) .acum sufli în teava lui Iohannis .făcându-te de râs pe propriul tău blog..In fond .ar trebui să-mi multumesti ca-ți fac trafic ..
-Nu comentariile le-am rostogolit ci pasajul ăla în care-l bestelesti pe Antonescu...după ce i-ai fàcut masaj dorsal atâta timp.E un pasaj de comă ,tovule..
-- Zici "Înțeleg că ai și tu un rost în campania asta a socialiștilor. Faci la fel cu toți foștii colegi de liceu care nu susțin PSD-ul și pe Victor Viorel Ponta ?
Rostul meu este sa-mi exercit dreptul de vot .Si-atât ! Nu am un blog unde sa practic prostituția intelectuală si pupincurismul aleator asa cum faci tu aici..Nu frecventez cluburi de propagandisti deșelați !Nu mă duc si nici nu-mi trag nevasta după mine pe la mitinguri ,ca altii De altfel, colegule cu bască ,arată-mi un singur pasaj ,pe oriunde ,in care eu fac propagandă pontistã ...Pe blogul liceului militar.spre disperarea ta.nu se mai face propagandă demult,din vremea in care tu si eu îi afuriseam,fără sa facem propagandă , pe Basescu si pe Pd-listi .acum noii tăi zei ..Mamă,ce era la gura ta atunci..??Mai tii minte ce mi-ai spus atunci ,uite mai serveste o broascā "Freddye,omule scrii magnific ...vino la noi în echipă !!"
Eu am rămas acelasi,tovule ...uråsc propagandistii .de oriunde si-ar lua tainul !!
--Zici "Esti un om fără onoare.Pàcat" Tu nu ai dreptul sa vorbesti despre onoare.atâta timp cât .propagandist fiind ai trădat USL-ul si increderea oamenilor care ți-au citit si ascultat palavrele ..Tu nu ai dreptul sa vorbesti despre onoare recunoscănd că esti (mai corect,ai fost) antibăsist doar ptr faptul ca ti-au tăiat din pensie.. Lasă-mi colegii in pace ,nu-i anesteca aici cu vorbe de doi lei..Cu tine am luptat pe aceeasi baricadă anti pd-l-istă si antibasistă,nu cu ei.. Ca usl-ist .pe tine te-am simțit aproape ,nu pe ei .Si nu ei au tradat ci tu,colegule cu bască..
Recunosteai ,în articol că esti in ceațã.SE VEDE !! CEAȚĂ IOHANNEZĂ ,hi.,hi,hi.
Cu voia ta..o sa mai dau p-aici ,nu vreau să ratez nimic din decăderea unui propagandist..