sâmbătă, 13 septembrie 2014

Un om de slabă calitate se vede când vorbește, chiar dacă este ministru.

Mihnea Cosmin Costoiu, ministru delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Științifică și Dezvoltare Tehnologică în guvernul Ponta (de tristă amintire).

Nu i-am dat atenție până acum. Nu stăpânesc domeniul lui de activitate așa că am lăsat pe cei mai pricepuți ca mine să se pronunțe. S-au proununțat. Mihnea Cosmin Costoiu este un politruc socialist cu multe diplome. Și funcții. Acum este Rector al Universității Politehnice București. Aici este un fel de CV. De pe site Guvernului.

De ce mă leg de el ? Pentru că este măgar. Da, măgar. Un mare măgar. Cu vorbă îngrijită însă măgar sadea.

Klaus Iohannis îi adresează o scrisoare deschisă lui Victor Ponta în care ridică o problemă reală. Începe școala iar elevii din clasele primare I și II nu au manuale după care să învețe. Nu este o invenție. Este o realitate.

Acest Costiu, vine, într-o declarație publică să scuze Guvernul, adică pe el și cei ca el din acest minister. De vină sunt cei care au făcut contestații ! Să mori tu ? Nu cumva de vină sunteți voi, cei din minister ? Nu cumva trebuia să deschideți licitațiile din timp, astfel încât eventualele contestații să fie soluționate de instanțe înainte de începerea anului școlar ? Ba da, dar tu, Costoiu ești doar un individ fără coloană vertebrală care caută vinovații pentru dezastru în altă parte.

Tot individul din imagine mai face o măgărie. Dă un comunicat în care are următoarea formulare (aici):

Iohannis nu poate vorbi despre educație, atât timp cât a văzut acest domeniu ca o modalitate de a face avere, nu ca o vocație

Nu cred că domnul Iohannis are calitatea morală necesară pentru a putea ataca pe oricine din țara aceasta pe subiectul educației. Pentru Klaus Werner Iohannis funcția de profesor a reprezentat o modalitate de a face avere, nu o vocație, asta dacă ar fi să dăm crezare declarațiilor sale. Iohannis este cel care ne-a spus că din bani din meditații a reușit să pună bazele unui mic imperiu imobiliar. El este cel care a declarat că a economisit bani prin faptul că nu a investit în educația unui copil. La fel va face și dacă va ajunge la putere? Va economisi bani la buget tăind de la Educație?

Mă mănâncă palma. Acest Costoiu este murdar. Ca om. Din nefericire, a ajuns, pus de PSD, Rectorul Universității Politehnice București.

Nu știu cum au judecat și vor judeca în continuare cei din învățământ declarația lui Costoiu. Dacă sunt de acord cu ea, atunci este corect să renunțe la averile acumulate până în prezent (chiar și Adrian Năstase, inclusiv el, Costoiu), să renunțe la cumulul de funcții aducător de bani buni - inclusiv acest Costoiu care este cadru didactic asociat la mai multe universități -, să fie săraci și dedicați vocației de dascăli. Pentru că din textul intervenției lui Costoiu, din activitatea ca dascăl nu ai cum avea avere.

Dar, una spune al și alta face.

Singur declară: „1997 - prezent Cadru didactic asociat - Academia de Studii Economice din Bucureşti, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Universitatea Politehnica din Bucureşti;”. Oare se chinuie zilnic să fie și ministru delegat, și profesor asociat la 3 (trei) instituții de învățământ superior doar pentru „vocația de dascăl” ?!

Tot din declarația lui, de avere de această dată (aici):

1. 11256,80 mp de teren intravilan în Runcu, achiziționat în anul 2000;
2. 1 apartament în Târgu Jiu, cumpărat în 2001, de 91,73 mp;
3. 1 clădire spații comerciale de 225,59 mp cumpărată în 1998;
4. 1 apartament de 68,73 mp în București, adjudecat în litigiu în 2011.
5. depozite bancare în RON și Euro.

Păi, ce facem dom'le ? Tu te îmbogățești și ceri dascălilor să sărăcească pentru a nu trăda nobilele idealuri ale „vocației”?! Tu devenind între timp, cu un consistent sprijin politic dascăl la cel mai înalt nivel, ba mai mult, conducătorul uneia dintre cele mai reputate universități din România ?!

Pe lângă măgăria asta, creatura perversă vine și comite murdăria propagandei PSD cu privire la copii. Klaus Iohannis a explicat că el și soția nu au putut avea copii. „Dascălul” Costoiu vine să multiplice o murdărie deși ar fi trebuit, ca persoană presupusă posesoare a mai multor neuroni activi, să se abțină. Universitarii au o obligație de abținere la fel ca juriștii (cei care se respectă, în special judecătorii, procurorii, notarii, consilierii juridici și nu numai), militarii și polițiștii. Ei bine, acest Costoiu este „pe invers”. Dovedește că diplomele, demnitățile și poziția socială în care s-a cățărat, un fel de Dinu Păturică al secolului XXI, sunt mult peste posibilitățile lui.

Să nu uit. Tot acest individ este cel care îl acuză pe Klaus Iohannis că folosește școala în demersul politic. Normal, din moment ce are de „apărat” disfuncțiile grave din sistemul de învățământ patronat de el în numele PSD. Este o vorbă: să nu vorbești de funie în casa spânzuratului. Costoiu se pare că nu urmărește discursurile lui Ponta care se laudă pe unde poate cu autobuzele pentru elevi (autobuze care însă nu au șoferi !), cu ce face el pentru învățământ. Mizerabil om.

Niciun comentariu: