miercuri, 2 decembrie 2009

Frectie la un picior de lemn.

De ieri pana azi s-au intamplat niste lucruri. O seama de oameni au sarit in ajutorul piciorului mort al lui Basescu. Piciorul politic. Dar munca lor are efecte perverse asupra piciorului de "om", care va cuprinde ceva cangrena, se va invineti si va urma, firesc, sa ajunga la starea de lemn la care se afla piciorul politic.

Prima mare "realizare" este scrisoarea. Scrisoarea Mariei Basescu. Deschisa. Adresata intregii lumi si nu lui Dinescu, cel care a facut o afirmatie. Ba mai mult, Maria Basescu a devenit experta in campanii electorale si in materiale prelucrate informatic. Il acuza pe Mircea Geoana pentru filmuletul care il arata pe "iubitul sot" lovind un copil, caseta pe care o declara falsa ... Celelalte amanunte despre viata ei sunt destinate sufletelor simtitoare purtatoare de buletin cu drept de vot. Dupa ce a stat "pe margine", in intreaga perioada de aproape 19 ani de cand Traian Basescu se joaca de-a politicianul hop, sare madam Basescu cu "scrisoarea electorala". Oare cine a scris-o ? Sa fie Sever Voinescu, Traian Radu Ungureanu, Gabriel Liiceanu, Elena Udrea, Monica Macovei, Monica Iacob Ridzi, una dintre fiice ? Nu stiu, dar este clar material publicitar si de propaganda portocalie.

Se pare ca Basescu a primit un aviz de la INC prin care i se comunica ca ce a trimis el spre analiza este "o copie". Nu putea fi altceva. Normal ca este o copie si, daca ai minime cunostinte de prelucrare a imaginii video si daca asculti pe cei care stiu, afli ca originalul este singurul care poate confirma contrafaceri sau nu. Dar originalul este fie la PD-L, in cazul in care se confirma ca inregistrarea s-a facut de un cameraman al PD si din locul unde au fost depozitate casetele stranse de Lavinia Sandru (eheheheeeee, pe atunci mare speranta basesciana !) a fost copiata si data de "un binevoitor" presei, ori este la un "amator", posibil tot din gasca PD (pe atunci) care a avut voie sa intre in spatiul de langa scena cu propria camera. Din toata aceasta tevatura se poate trage concluzia ca actiunea este reala. Curge normal, culorile se schimba natural (umbre), persoanele reactioneaza normal la producerea unui act surprinzator etc. Basescu a gasit cu cale ca se cuvine a introduce scena plansului in momentul in care, contrar acuzelor aduse de Maria Basescu lui Geoana, i-a transmis lui Dinu Patriciu sa ii fie rusine. Hopa ! Cred ca Dinu isi da palme de ceva ore bune in fata oglinzii de rusinea ce l-a cuprins. Culmea, Basescu nu are probe sa acuze pe Patriciu de minciuna. Filmuletul ne arata ca Dinu Patriciu a avut dreptate.

Pe la televiziuni se preumbla tot felul de portocalii suparati. Printre ei, tupeistul Boureanu. Indiferent ce este in discutie, Boureanu vine si scoate din Basescu eroul national.

Agitatorii PD-L, in special tinerii, organizeaza manifestatii in pietele publice impotriva ... PSD ! Ca pe timpul comunismului cand lumea era adunata pentru a infiera cu manie proletara dusmanul de clasa aflat hat departe peste Atlantic. Adica, puterea din Romania, Basescu si PD-L ies sa protesteze impotriva dusmanului de clasa care vrea sa ia puterea din mana poporului roman. Asta suna a comunism sadea. Dar este posibil. Si atunci, nu a avut dreptate Ciuhandu cand a spus ca votand Basescu, votezi comunismul ?

In emisiunile lui directe, Robert Turcescu are doua talere. Cine critica pe Basescu iese repede din scena. Cine huiduie pe Geoana sau pe Crin Antonescu sau PNT-CD este invitat sa huiduie cu mai multa vigoare. Evenimentul Zilei este in clocot. Am citit niste articole stupide semnate de bine-cunoscutii pupincuristi basescieni Tismaneanu, Marian si altii. In ziarul lor au reactiile pe care si le doresc. Cei care scriu impotriva imposturii asa-zisilor anticomunisti de carton sunt poftiti sa paraseasca zona ! Curat democratic.

Basescu inca mai crede ca va fi votat de romani. Ca va castiga. Are impresia ca zgomotul facut de pupincuristii sai vor determina pe romani sa ii dea votul. Intre timp, cei care sunt hotarati sa scape de Basescu se intaresc. Grotescu acestei campanii electorale indeamna la atitudine civica. Exista un proiect care poate salva Romania. Acesta poarta numele "Fara Basescu". Nimic nu este prea mult cand va trebui sa alegem sa mergem la vot si apoi sa ii dam votul lui Mircea Geoana, singura posibilitate pentru a scapa de Basescu.

Sa nu uit. Mircea Geoana nu va mai fi seful PSD. Hrebenciuc si Vanghelie vor ramane in PSD si vor lupta cu alte grupuri pentru suprematia in acest partid. Mircea Geoana va avea consilierii lui, posibil unii din PSD dar si unii de pe la alte formatiuni politice sau chiar dintre cei care au servit pe Basescu. Si Iliescu a pastrat consilieri de la Emil Constantinescu. Toate acuzele portocaliilor ca victoria lui Geoana va aduce la putere pe Hrbenciuc si Vanghelie sunt gogorite. Pentru ca au mintea limitata, propagandistii portocalii uita ca puterea reala este la Parlament iar ca PSD are aproape acelasi numar de parlamentari ca PD-L. Si, sa fim cinstiti, ce mi-e Hrebenciuc si ce mi-e Elena Udrea ? Ce mi-e Vanghelie si ce mi-e Radu Berceanu ? Ba, ca sa fiu cinstit, la Basescu in ograda este si Videanu, si Pogea, si Boc, si Buda, si Boureanu etc.

2 comentarii:

Florin Matei spunea...

Florine,

În aceste ultime zile de campanie, presimt că fanaticii regimului Băsescu se vor deda la acte dintre cele mai disperate şi dintre cele mai vehemente. Nu m-aş mira să apeleze şi la violenţă. Cât despre diversiuni şi manipulări, prevăd că acestea se vor succeda cu carul.
Duminică e, cel puţin pentru mine, momentul adevărului: voi afla dacă numărul capsomanilor din ţara asta îl depăşeşte pe cel al oamenilor normali. De mult doream să ştiu...

Crăciun Florin spunea...

Salut tizule.

Si eu sunt curios. Fascistii lui Hitler asa au introdus haosul in Germania de a putut dementul sa ia puterea. Dupa cum arata sustinatorii lui Basescu de la Timisoara, nu suntem departe. Sper sa fie mai putini decat oamenii normali. Iar cei normali trebuie sa iasa la vot.