sâmbătă, 12 decembrie 2009

Voturile nule.

A inceput marele balamuc. CCR a admis contestatia PSD si a dispus renumararea voturilor nule. Un pas catre democratie. Vad ca unii trateaza subiectul cu dispret sau cu multa neincredere. Gresesc. Este o exprimare a democratiei. Chiar de se opreste aici, CCR vrea sa dea un semnal ca este independenta fata de puterea politica. Eu spun ca semnalul este insuficient. El devine suficient doar in masura in care CCR admite contestatia in toata complexitatea ei si dispune verificarile ce se impun asupra tuturor punctelor de interes. Si sunt, slava Domnului, destule. Unele au fost demonstrate in direct la Realitatea Tv in emisiunea lui Ursu cand au fost verificate CNP-urile din dosarul prezentat de Nica. Invalide. Toate. Toate cele verificate si, posibil, toate cele inscrise in foile acelui dosar. Mii sau zeci de mii.

Eu cred ca CCR vrea sa vada direct influenta voturilor nule asupra scorului alegerilor. Daca se obtine un scor bun pentru Geoana, va da un verdict direct si Geoana va fi declarat castigator, fara a mai cauta in celelalte nereguli semnalate. Si asa se produce o mare framantare in randul celor care au lucrat in sectiile de votare si au dat ca nule voturile valabile. Mai ales acolo unde voturile nule ale unui candidat sau altul sunt foarte numeroase. Cum este cazul in sectia de la Vaslui devenita "celebra". Acolo nu poate fi doar o eroare umana, prea multe voturi ale lui Geoana anulate fata de Basescu.

Noaptea trecuta, ziaristii au tot transmis de la BEC informatii. Am vazut cum au ajuns dosarele la BEC. Am vazut cum au facut "ordine" in voturi cei de la Cluj si Iasi. De ce ? Pentru ca smecherii de la BEC au dat o mana de ajutor BEJ sa poata manevra. Asta este parerea mea. Reverificarea voturilor nule pe motivul punerii in dosare si numerotare a dosarelor este o manevra prin care se altereaza, iar, o actiune de verificare pentru aflarea adevarului. Inseamna ca la cele doua birouri judetene exista o teama, reala, ca adevarul masluit de ei va fi scos la iveala.

Tot noaptea trecuta, Corina Dragotescu ne comunica, pe surse, ca numaratoarea era in favoarea lui Traian Basescu. Se pare ca in jurul Bucurestiului prin anularea unor voturi a fost favorizat Geoana. Asta ma duce cu gandul la ideea ca PSD a lucrat la concurenta cu PD-L, in noaptea de 6/7 decembrie, pentru punerea in valoare a principiului stalinist potrivit caruia "important nu este cel ce voteaza, important este cel ce numara voturile".

Hotararea CCR creaza precedentul. Daca va continua cu cererile pentru verificarea CNP-urilor si a PV pe propria raspundere din strainatate si din sectiile speciale, va introduce o regula care se va aplica la toate alegerile. Dureaza, astfel, mai mult pana vor fi validate alegerile insa da un semnal extraordinar de puternic clasei politice ca se termina cu balcaniada in alegeri si ca a fura in alegeri este nu doar periculos ci si inutil. Iar asta duce la democratie.

Sa vedem ce va face CCR mai departe. Acolo unde se va dovedi frauda se vor impune masuri penale. Participantii la frauda vor ajunge in fata procurorilor. Multi dintre cei care au comis cu intentie fraude vor "ciripi" la urechea procurorilor aparandu-si pielea si vor contribui astfel la aflarea celor care au organizat si coordonat frauda. Asta doar daca CCR merge mai departe si admite verificarea CNP-urilor si a PV.

O parte a populatiei spera. O parte a populatiei dispera. Eu sunt dintre cei care spera ca vom termina cu furtul la alegeri si ca vom ajunge doar la eroarea umana, asa cum este in alte tari.

2 comentarii:

sandman spunea...

In primul rind, CCR a aburit-o cu numararea asta. In al doilea rind, nu am nici un pic de incredere in madam Dragostescu. Dupa ce a facut-o de 2 lei la Antene TB, la realitatea s-a facut trompeta PDL pentru bani. Deci nu reprezinta un vector de opinie, ci doar o alta jartea a presei romane.

Crăciun Florin spunea...

@sandman,

Reverificarea voturilor nule a fost ceruta de PSD. Se pare ca prin tara, mai departe de Bucuresti, in zonele de influenta ale PSD, niste portocalii au facut tot ce au putut pentru a mai scade din voturile lui Geoana (cazul sectiei din Vaslui).

Ce face Dragotescu ... sunt de acord cu tine. Sa vedem ce rezulta din numaratoare.