miercuri, 29 iunie 2011

Rateuri portocalii

În disperare de cauză, cu agresiunea neputinței, PD-L practică intoxicarea publicului cu teme de interes național prea mari pentru capacitatea oamenilor acestui partid de a le rezolva. Cu neputincioșii nu poți face lucruri mari. Poți însă, așa cum viața ne arată zi de zi, distruge (temporar) ce oamenii au construit în ani de zile: ani de trudă, de lipsuri, de speranțe, de împliniri.

PD-L a devenit, fără concurență, campionul proastei guvernări. Au luat măsuri de politică economică susținute de organismele internaționale interesate plecând de la premise false, slujind interesele oculte ale finanțelor internaționale în contra intereselor naționale. Practic, plecând de la „principii formale” ale științei economice au atacat și afectat grav drepturile și libertățile fundamentale ale poporului român. Un act de trădare națională evident. Grav. Foarte grav. România a fost prădată în anii de guvernare portocalii-băsesciene cum nu a mai fost vreodată. Dezastrul este completat de risipă. O risipă idioată, o risipă fără nici o justificare logică, măcar legată cumva de acele principii economice de care neonorantul Guvernator al BNR, Mugur Isărescu, face atâta caz. Pentru că dezastrul național are, în Mugur Isărescu, un mare susținător. Spuneam cândva că Isărescu este probabil coautorul măsurilor enunțate de Băsescu și aplicate cu inconștineță de acest guvern de incompetenți.

Acum, prin vocea liderului informal, Traian Băsescu, PD-L ne aruncă în curte teme „bombă”. Modificarea Constituției, reforma administrativ teritorială, reforma instituțiilor publice. Numitorul comun al acestor reforme îl constituie „tăierea”. Constituția este „tăiată” de Băsescu pentru ca el sau altul asemenea lui, să aibă o țară ca o feudă. El, normal, fiind feudalul. Neocomunism pur și dur. Reforma administrativ teritorială „taie” istoria poporului român, cultura acestuia și duce țara în zona unei ocupații teritoriale. Reîmpărțirea administrativă în județele/regiunile plănuite de Băsescu și ai lui portocalii seamănă cu modul de comportare al ocupantului străin după câștigarea unui război. Dar ... război nu a fost, victorie nu este ... atunci suntem în fața unui abuz. Pentru că desființarea județelor istorice precum și a principatelor/ținuturilor seculare cum sunt Moldova, Muntenia, Transilvania, Banatul, Oltenia, Maramureșul, Dobrogea, Bucovina este o crimă socială, este un atentat la identitatea națională. Eu nu voi mai fi un moldovean din Neamț ci un individ, oarecare, din zona de Nord-Est ! Soția nu va mai fi o dobrogeancă din Constanța cu rădăcini brașovene ci o individă din zona de Sud-Est ! Un sacrilegiu. Iar reforma instituțiilor statului este, și ea, total aiurea.

PD-L nu are nici o șansă să ducă la îndeplinire ce și-a propus. Toate sunt rateuri politice pentru PD-L și pentru susținătorii acestuia - UDMR, UNPR și minorități - și devin rateuri personale ale lui Traian Băsescu.

Încet, încet, dar din ce în ce mai repede, ostilitatea populară față de membrii PD-L, UDMR, UNPR și reprezentanții minorităților naționale devine din ce în ce mai evidentă. Când niște oameni îți fac rău îi eviți. În cel mai fericit caz. Dacă nu îi poți evita intri în conflict cu ei, conflict ce poate degenera în forme grotești, de cele mai multe ori. Culmea, toate acțiunile populației, în cazul în care participanții sunt mai mulți și au obiective sociale comune au parte de recunoașterea societății. Aceste cazuri nu pot sta în fața justiției pentru că revolta populară nu are articole de condamnare în legile penale.

Guvernarea portocalie este un mare rateu. Dacă însă Băsescu și ai lui au vrut să ne arate cum arată cea mai proastă guvernare de pe glob, atunci da, au și ei o realizare. Singura.

4 comentarii:

DanSu spunea...

Buna seara!
Am o rugaminte personala. intrucat sunteti fost granicer!
(In ciuda faptului ca suntem, adversari politici, sper ca nu ma considerati dusman).
Am o cunostinta, prieten cu tatal meu, care a fost ofiter de graniceri (cunostinta,, tatal era infanterist), si care m-a ajutat mult inclusiv dupa moartea tatalui. Este vorba de colonel (prin '89 si dupa) Amoraritei Petru. As dori sa reiau legaturile cu dumnealui, stiu ca era originar din Iasi, a fost in Oradea un timp (cand a devenit prieten de familie cu tatal meu - tot moldovean), apoi s-a mutat la Bucuresti, iar fiul lui s-a casatorit dupa '89 (am fost la nunta lui in Giurgiu). De atunci a trecut mult, viata a trecut peste noi, muti au decedat (inclusiv sotia mea), dar acum am o ocazie de familie (casatoria fiului meu) de a ma intalni (macar pentru schimburi de amintiri) cu fostii prieteni de familie. Nu am reusit sa il localizez, pe 'nenea Petrica (cum ii spuneam eu.
Daca aveti macar un indiciu, as fi recunoscator daca a-ti putea sa ma informati. Adresa mea de net este senior@suhanea.rom si daca nu aveti incredere in prezentare, am sa va rog macar o adresa de net sa va trimit mai multe amanunte referitoare la mine (si la relatiile despre care am vorbit).
Va multumesc.
Suhanea Dan-Corneliu

Anonim spunea...

Off topic
Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu Dum spiro, spero - http://haicasepoate.wordpress.com/
adica sa il puneti si pe asta in blogroll.
Multumesc anticipat!

Crăciun Florin spunea...

Dle Suhănea,

Dacă dl Amorăriței era colonel în 89, atunci este din generațiile mai vechi. Nu am legături cu cei mai vechi, ocazional mă mai întâlnesc cu ei, la diferite evenimente (destul de rare). Voi încerca, zilele acestea, dacă întâlnesc un fost coleg mai bine informat despre cei vechi să aflu ceva despre colonelul respectiv. Îți voi da un mail.

Cu referire la opțiunea mea din postare, „dușmănia” față de portocalii, nu te privește pe domnia ta, pentru că nu ești unul dintre cei care au acționat direct împotriva intereselor mele. Este o diferență.

Cu stimă.

Crăciun Florin spunea...

Theo,

S-a rezolvat. Văd că ai activitate intensă pe net. Bravo ție. Te citesc.