duminică, 3 iulie 2011

Cu ce se ocupă Guvernul Boc ?

M-am uitat pe site-ul Guvernului. Ce face Boc și guvernul lui de mafioți ? Acum este preocupat, în afară de tăieri festive de panglici tricolore la obiectivele de investiții începute de alții și finalizate cumva în aceste zile, de modul în care se reflectă în presă activitatea Guvernului. Iar Guvernul îi dă cu comunicatele spre presă într-o veselie. Vizate sunt Antena 3, Realitatea Tv, Cotidianul.ro și Jurnalul Național. În principal. „Pentru corecta informare ...” se dau cifre, se fac comparații, se arată, cu mânie băsesciană, că presa nu informează corect. Ei na ... poznă. Prea se zbate Boc să răspundă la articolele din presă ca să nu fie ceva putred „în Danemarca”. Iar metoda este luată de la americani: bombardarea presei cu comunicate (uneori tâmpite, pur și simplu) pentru a o ține departe de problemele cu adevărat spinoase. Iar acestea sunt legate, în majoritatea lor, de dezastrul la care a fost adusă țara după 3 ani de guvernare portocalie, cu complicitatea BNR ! Oamenii se sinucid de disperare, nivelul de trai este apropiat de cel de pe timpul comunismului, ba chiar mai jos, învățământul a capotat (rezultatele de la bac din aceste zile sunt ... de cartea recordurilor), prețurile au luat-o razna iar BNR prin consilierul Vasilescu vorbește despre deficiențele structurale ale economiei românești (!?) în loc să pună degetul pe rană și să arate că BNR împreună cu guvernul lui Băsescu au vrut mult și au putut puțin.

Niște panarame, ce mai.

6 comentarii:

ADRIAN spunea...

Si nu era mai adecvat un titlu "Cu ce se mai afla in treaba guvernul bOK?" :))

Crăciun Florin spunea...

Parcă ideea ta este mai bună. Chiar așa, cu ce se mai află'n treabă ?

Titus Chirila spunea...

Corect. Guvernul e unul dintre sistemele care functioneaza mai bine atunci cand sunt oprite.

Crăciun Florin spunea...

Din abuzuri, Titus, din abuzuri. Pentru că acestea sunt concepute pentru a îndeplini alte funcții decât cele pe care și le-a însușit Guvernul României de când s-a înființat el. Din păcate, obiceiul ca guvernul să facă altceva decât îi este normal s-a împământenit prin alte țări, la noi a fost doar preluată prostul obicei.

Titus Chirila spunea...

Sincer, am citit raspunsul de vreo cateva ori dar ceva lipseste din comentariul Dvs ca sa pot intelege prima fraza si mai ales prima propozitie.
Ca sa mai intind nitel vorba, caracteristica principala a guvernului actual n-o vad ca fiind abuzurile sau coruptia desi ele exista ci incomptetenta generata de numirile facute exclusiv pe criterii politice. Pe langa smecherii care stiu bine ce magarii fac in functiile lor, cred ca exista o cantitate semnificativa de incompetenti care sunt sincer convinsi ca numirea lor pe baza politica e corecta si, asemenea conducerii PCR, se pricep la toate. Cu cat stiu mai putin despre un subiect, cu atat le e mai usor sa dea verdicte in teme de care sunt total straini. Am remarcat asta la multi, nu neaparat din guvern, un exemplu dintre multe: am un prieten care e agent imobiliar dar n-are habar de constructii si e extrem de eficient la vanzari pentru ca lamureste clientii sa cumpere gunoaie, nefiind de meserie nu observa defectele care pe un om din domeniu l-ar impiedica sa laude imobilul respectiv. Uite-asa convinge pe altii ca el ce afaceri sunt dezastrele respective. Omul e sincer. S-ar putea ca si Boc sa fie sincer in ceea ce spune dar tot n-are nicio scuza; Prostia, lipsa de educatie, orgoliul nu sunt circumstante atenuante.

Crăciun Florin spunea...

Titus,

Am fost neclar în exprimare și îmi cer scuze.

Important este să ne lămurim cu privire la noțiunea de „guvern”. Dacă admitem că guvern = adminstrator, atunci suntem pe drumul bun. Administratorul are obligația de a folosi resursele țarii în interesul întregii comunități. Guvernul Boc însă, depășește competențele administratorului național și folosind o măgărie constituțională (posibilitatea de a angaja răspunderea pe proiecte de lege, emiterea de ordonanțe și ordonanțe de urgență) a luat rolul de legiuitor iar prin acțiuni politice și pe cel al justiției astfel că și-a modificat „fișa postului” devenind astfel o grupare dictatorială în interes privat de deservește interesele membrilor partidelor aflate la guvernare.

Cam așa ar trebui înțeles răspunsul meu. Putem discuta mai mult pe subiect. Dezvoltarea făcută de tine este la obiect. Corectă. Au preluat modelul comuniștilor, cei care le știau pe toate.