vineri, 31 august 2012

Oare, câți suntem ?

Luju.ro a luat un interviu lui Radu Stroe. Evident, interesul este a afla câți mai suntem, în realitate și, legat de câți suntem, ce își propune MAI pentru alegerile viitoare.

Concluzia ? Este harababură. Legislativă, funcțională la nivelul primăriilor și a structurilor specializate ale MAI de evidență a populației, politică. Radu Stroe are dreptate. Una scrie legea, alta se interpretează și aplică. Fiecare cu mușchii lui. Iar asta o știm fără a mai spune el. O știm pe pielea noastră din modul cum acționează Jandarmeria Bucureștiului în apărarea celui mai iubit troglodit al lor: Traian Băsescu. O știm de la Curtea Constituțională care își încalcă atribuțiile și se comportă ca o instanță de judecată și Parlament în același timp însă mai puțin ca o Curte Constituțională. O știm de la Consiliul Superior al Magistraturii care a devenit agent politic al PDL și o mai știm de la instanțele de judecată unde judecătorii portocalii motivează hotărârile judecătorești cu extrase din notele de fundamentare sau expunerile de motive ale actelor normative emise de guvernările eșuate ale „constituționalului” sinistru Emil Boc. O harababură generalizată care a fost creată de Băsescu și PDL pentru că doar astfel ar fi putut să comită toate crimele împotriva poporului român cu „legea în mână”. La legi strâmbe, administrație și mai strâmbă. Asta a fost administrația PDL.

Referendumul mi-a dat prilejul să constat o măgărie comisă de guvernele care s-au perindat, de orice culoare au avut ele. Nu au curățat legile privind alegerile de orice fel și referendumul de dublarea unor noțiuni, a unor definiții. De exemplu, este cea mai evidentă, definirea listelor electorale permanente. Una este lista electorală permanentă la alegerea Președintelui, alta este lista electorală permanentă la referendum și cine dracu mai știe care este lista electorală permanentă la alte tipuri de alegeri. Normal, într-o singură lege trebuia definită lista electorală permanentă, celelalte legi făcând doar trimitere la legea de bază dacă la tipul de alegere lista electorală permanentă ar fi constituit o condiție a evaluării lor. Poate că acum, în prag de alegeri parlamentare, MAI va face propunerile legislative necesare de modificare, completare, corectare a harababurii normative, în consens cu legea 24/2000 de tehnică legislativă.

În fine, în privința „coabitării” cu Băsescu, poziția PNL, este bine precizată în acest paragraf:


„Credeti ca se poate coabita cu Traian Basescu? Ati fost ofiter al Marinei... In ce ape s-ar scalda USL cu Basescu pe aceeasi punte? Poate fi tinut la suprafata un vapor cu doi carmaci?

Raspunsul e categoric NU. Nu stiu exact istoricul relatiilor Basescu – PSD, dar cunosc perfect istoricul relatiilor Basescu – PNL. Si imi aduc aminte nu numai momentul cand a venit, primar general fiind, la noi la sediu la PNL sa facem o coalitie, ca zicea el ca il omoara Nastase si PSD. Atunci, PNL a comis greseala fundamentala. Ulterior, nu a fost suficienta mezalianta DA si urmatoarea etapa de parcurs a domnului Basescu a fost desfiintarea PNL prin programarea pana si a comitetelor judedetene PNL, prin fuziune cu PDL-ul. Cum s-ar spune, PDL a incercat capcanarea PNL. Dupa refuzul nostru, s-a declansat cataclismul care a tinut pana in zilele noastre. Dar nu va mai tine mult! Eu inca sper intr-o demisie a lui Traian Basescu si as adauga ca lupta lui, nu impotriva USL, ci impotriva poporului roman, nu face decat sa-l descalifice in continuare. Pentru ca el nu lupta cu USL, ci intre noi si el este interpusa marea masa a celor 7,4 milioane de romani care au votat demiterea sa la referendum”.


Îmi place această explicație. Am scris din 2005 împotriva lui Băsescu, la articolele din Adevărul și Cotidianul, multe comentarii. Apoi pe blog. Precizările îmi aduc satisfacție. Chiar dacă nu am știut atunci chestiunile intime, în anii din urmă le-am aflat și îmi crează plăcere să le citesc și recitesc de câte ori am ocazia.

Sper, îmi doresc din suflet ca MAI, pentru care am o anume afinitate, să arate că se poate realiza o acțiune corectă în slujba poporului român pentru clarificarea situației populației cu drept de vot pentru ca astfel să ajungem mai aproape de adevăr. În spatele acestor date se află adevărul numărului de parlamentari, adevărul PIB-ului, adevărul contribuțiilor și al asistenței sociale etc. Adevărul prognozelor care se fac pentru planurile de orice fel care implică mase mai mari de oameni etc.

Sper ca după un timp să aflăm câți suntem în realitate. Putem fi 30 mil de români însă aici în țară ducem greul doar jumătate din această cifră. De ce naiba trebuie să avem în cârcă „greutățile” a doi oameni ?

16 comentarii:

Tot mai multi spunea...

Sunteti tot mai multi mosule.
Sorinel Burtaverde, Sorinela Placinta si acum si Honorius Prighena.
Haoles baules stralucitorilor!

Crăciun Florin spunea...

Foaaarte corect. Dar asta nu este pentru listele electorale.

Tot mai multi spunea...

Nu mosule, asta este ptr finantare.
Ca doar trebuie sa mananca si gura voastra de liberali incoruptibili.
Si daaa, nu sunteti toti aceeasi mizerie.

Crăciun Florin spunea...

Vezi că ai găsit „secretul”. Și ... mulțumesc, chiar nu suntem toți „aceeasi”...

Rogu-te, ai milă, fără incoruptibili. Așa ceva vezi doar în filme.

Tot eu spunea...

Nu zau?
Incoruptibili vezi doar in filme?
Si atunci de ce-ati fi voi mai buni ca gasca lui basescu?
Cum ati putea voi sa bagati mafiotii lui basescu la bulau daca-i primiti in partidul vostru ptr ca aveti nevoie de banii lor murdari?
De ce ar trebui sa se deranjeze lumea sa va voteze pe voi in locul lor?
De ce v-as plati eu voua impozite cu care sa faceti acelasi lucru pe care-l face si mafia lui basescu?
A, dar stai putin, am uitat ceva.
Eu nu va mai platesc impozite ptr ca m-am carat din satra aia a voastra de hoti si derbedei mana in mana.
Pai atunci ce sa-ti zic mosule?
Sa traiti bine impreuna ca va meritati reciproc pe deplin, multe succesuri si pregateste covorul rosu ptr intoarcerea lui udrea. Ca vorba ta, incoruptibili vezi doar in filme.

Crăciun Florin spunea...

Bine că ești tot tu

Păi ai și nu ai dreptate. Folosești prezumția cu finalitate negativă (susținută de „toți sunt la fel”), recunoscând că ai lui Băse au fost și sunt răi, și îi critici tot pe ei pentru că vor să se îndrepte ...

Sunt oameni și se comportă ca atare. Indiferent de partidul în care activează. Este normal că la noi, în PNL, există o stare de disconfort când sunt acceptați în organizații persoane care au devenit cunoscute pentru o anumită orientare politică sau un anumit comportament civic, pentru o anume vizibilitate socială cu care au cochetat însă tot la noi există și respectăm un principiu care ne obligă să acceptăm că oamenii sunt diferiți și că au dreptul să aleagă. Așa că, la noi se va vorbi, se va cârti, se va acționa cumva de vor dori cei impricinați să ceară un vot național însă interesul comunității liberale va prima și, de vor fi oameni serioși (chiar de au fost la alte partide înainte) își vor primi recunoașterea.

Cu privire la votul tău ... din moment ce te-i rupt cumva de țară, nu văd de ce ar fi important. Ar fi de dorit să fie însă din moment ce nu este nu are cum influența. Important pentru noi este ca cei care trăiesc în țară, chiar dacă nu plătesc impozite pentru că nu au cum, să vină la vot și să voteze pe cine doresc ei. Într-un fel sau altul cei care trăiesc aici suportă consecințele unor politici publice și, azi, majoritatea nu sunt de acord cu Băsescu și ai lui. Băsescienii au ratat. Nu au știut să guverneze și au copiat după alții distrugând o întreagă țară.

Pentru că ai fost departe, pentru că nu ai participat (prin plata impozitelor și suportarea efectelor actelor normative băsesciene consecințele abuzurilor) la viața publică nu poți înțelege ce este aici. Nu este o acuză, este o constatare. Și mai constat că ai avut încredere în Băsescu și ai lui și situația lor politică te deranjează. Totuși, un pic de rațiune imi spune că ar trebui să te îndrepți împotriva lor și nu împotriva adversarilor politici care și-au „jucat” șansa.

Tot eu spunea...

Da, bine ca tot eu sunt mosule...
Esti ironic cu mine la o zi dupa ce-ati primit in partid al treilea gunoi si cel mai puturos. Cu nentu Antonescu tot asa ironic esti? A, nu se face, seful e sef si-n curu gol, iar ordinul se executa, nu se comenteaza, stii tu mai bine asta de pe vremea cind nu erai asa mare liberal ca acuma.

Am inteles, deci Prighena Jr a intrat in PNL ptr ca vrea se se indrepte. Pai dupa cum ziceam, pregatiti covorul rosu, poate vrea se indrepte si Udrea, ba chiar si cordacul ei si fostul vostru sef de alianta Basescu. Poate vrea si el sa se indrepte.
Si daca Udrea, fosta voastra colega de partid la urma urmei, vrea sa se indrepte si ea, cum ramane cu hotiile din care s-a imbogatit? Da un acatist (procent) la noul partid si este iertata? Pe Sorinela Placinta ati iertat-o deja, nu? Ca si ea are la activ nenumarate hotii. Ptr ilustrul ei fiu ati adus la sediul TNL o troita maramuresana ca sa aiba pe ce face pipi cind vine la sedinte?

Exista in PNL o stare de disconfort? Wow. Si cum se manifesta? O usoara greata dimineata? Roseata in obraji si-n gat? Alte simptome? De demisie n-ati auzit nici unul. De principii n-ati auzit nici unul. Ati pus batista pe tambal toti. Gorghiu are treaba la spectacol. Lilick lasa postari bascalioase la adresa noului coleg de partid si cam atata. Restul ciocu mic si foamea mare.

Cu privire la votul meu...sunt rupt de tara doar de 2 ani. Am cotizat la greu la statul roman administrat de guvernele Tariceanu-Boc. Si cand zic la greu asta inseamna impozite lunare cit 5 salarii minime pe economie. Si eram salariat, nu vreun patron. Doar ca faceam o munca adevarata, nu barbologie de partid la sediu, cafenea sau pe blog. Si ce primeam in schimbul acestor impozite? Nimic din ce asteptam. Ptr ca voi, ca si psd inainte, ca si orice alt ''partid'' romanesc va adresati doar tzutzerilor de partid, fomistilor, tiganimii fara buletin si in rest, dupa cum am zis mai sus, celor al caror IQ nu se simte jignit de diferenta dintre ce spuneti si ce faceti. Prioritatile publicului vostru tinta sunt cu totul altele decat ale mele. Pe mine nu ma intereseaza paranghelii publice, artificii, iluminatii feerice de craciun totul la suprapret si totul pe banii mei de platitor de taxe si impozite.

Din pacate, prioritatile mele nu sunt si ale majoritatii abrutizate care va voteaza orbeste cand pe unii cind pe altii, in functie de care baga promisiuni si sacose mai umflate. Lasam la o parte fleacuri din astea gen siguranta publica, sistem de sanatate, infrastructura, hai sa-ti zic o prioritate mai simplu de aplicat: interdictia migrarii intre partide dupa ce ai fost ales pe lista unui partid.
Ce zici? Va bagati? Nu? Oare de ce?
Oare de ce NIMENI, NICI UN PARTID nu vrea sa impuna asa ceva?
Ptr ca TOTI sunteti aceeasi hoarda de derbedei si de hoti.

Sa traiti bine unii cu altii ca va meritati reciproc pe deplin!

Crăciun Florin spunea...

Ufff, dar supărat mai ești „tot tu”.

Are și Antonescu niște „ace” pe la mine. Le mai înfig, uneori. Dar mai cu milă. Este totuși din familia liberală.

Acum, sincer, mă întreb și eu când vom fi curtați de numele grele din PDL. Udrea este unul dintre ele. Băsescu nu cred. El își va termina mandatul, sper mai devreme decât speră el, după care va fi gonit de toți. El nu intră în calcul. Însă, au o problemă. Au făcut, verificabil, prea multe rele. Ei sunt excluși. Deocamdată.

Ai boala „demisiilor” ? Oooo. Tu și jurnaliștii, (h)analiștii și propagandiștilor. Demisiile nu se dau pe impresii și nici când doresc unii sau alții. Iar în cazurile expuse de tine nu se pune problema lor. Pentru ce demisii ? Pentru vina altora ? Este o glumă.

În rest, cred că ai folosit cuvintele spuse la supărare. Păcat de ele.

Tot eu spunea...

Doi copii au fost loviti de tren in zona Republica din capitala. Cum a fost posibil? Pai au traversat sina ca toata lumea din zona pentru ca nu exista pasarela. Dupa 20 de ani de capitalism si 8 ani de reforma anticomunista a statului. Primar, prim ministru, presedinte, ceva cineva la fata locului? Nu.

In Franta un autocar cu romani se rastoarna pe autostrada din cauza ca i-a explodat un cauciuc. 40 de raniti, un bebelus mort. Cod rosu, celula de criza la guvernul francez, dezbatere nationala.

Astia sunteti distrusilor.
Asta e diferenta dintre voi si lumea civilizata.
Liberali, democrat liberali, socialisti, aceiasi guristi, aceeasi gasca de derbedei.

Am eu boala ''demisiilor''?
Nu bai distrusule, am ''boala'' normalitatii. Voi sunteti incurabili. V-ati acomodat asa bine in mocirla aia infecta incat nu mai sunteti in stare sa deosebiti anormalul de normal, decenta de indecenta, acceptabilul de inacceptabil. Respirati o atmosfera toxica. Singurele voastre principii sunt:''noi si ai nostri'' si ''ba pe-al ma-tii''.
De aia am si plecat si sper sa nu ma mai intorc niciodata in combinatia aia de satra tiganeasca cu spital de nebuni.

Crăciun Florin spunea...

Să nu te întorci, „tot eu”. Nu este de tine aici. Acolo în Franța unde se constituie celulă de criză guvernamentală pentru un eveniment rutier este de tine. Rămâi acolo. Acolo unde îți place.

ADRIAN spunea...

"Tot el" are dreptate in supararea lui. Nu inteleg insa tonul agresiv catre o gazda politicoasa si care, in partid, e pana la urma doar un blogger. Cand nivelul de suparare depaseste nivelul bunul simt e de rau. In general.

Crăciun Florin spunea...

Bună Adrian,

„Tot eu” este foarte supărat. Bănuiesc că ori este pedelist (fost, las de la mine) ori este un pesedist supărat nevoie mare. Am mai văzut pesediști supărați că a venit la PNL Frunzăverde sau acum, cu Prigoană junior. Nu mai spun de PP-DD sau adunătura de sub pulpana lui MRU sau Neamțu.

Mi-am propus să fiu mai ... „moale” cu supărații zilei. În PU și la Cotroceni sunt alții mai agresivi.

sandman spunea...

Pretul tradarii: http://www.jurnalul.ro/politica/alina-gorghiu-vicepresedinte-camera-deputatilor-622696.htm Si ne miram de ce nu-l sustine nimeni pe Ioan Ghise din gasca lui Mihai Voicu.

ADRIAN spunea...

Nu neaparat. Si eu am aceleasi suparari si nu de putine ori le-am expus. Cu alte cuvine, ce-i drept. Nu cred ca poate fi pedelist dupa cum se refera la Udrea. Caci si mie mi s-ar face parul maciuca, daca-as avea par, ori de cate ori mi-as aduce aminte ca acest personaj malefic chiar a fost consilier general in PMB din partea PNL !!! Sanu uitam de Poteras si restul clicii crescute la san de PNL. Eu cred ca e doar un dezgustat de patria noastra, un perosnaj lipsit de speranta ca in cocina asta "am avea cu cine". Cam asa ca mine numai ca eu n-am ce face si indur aici ca n-am plecat la timp, cand eram tanar si lipsit de obligatii sociale ...

Crăciun Florin spunea...

Sandman,

Grupuri și grupulețe. Cum spunea George Șerban:„PNL este ca un club, nu ca un partid”.

Ioan Ghișe este un băiat fain, însă cam individualist și exclusivist. Totuși, sunt membri ai PNL, parlamentari, nu mai spun de cei din marea masă liberală care îl apreciază pentru ceea ce face. Inclusiv eu.

Alina Gorghiu conduce, la nivelul ventral al PNL, Comisia pentru Justiție (din care fac parte). Alegerea ei ca vicepreședinte al Camerei mi se pare normală și mă bucură.

Crăciun Florin spunea...

Adrian,

Sunt destui membri ai PDL care nu au ochi pentru Elena Udrea. Mai sunt și alții din aceeași găleată. Cu unii, din țară, am discutat săptămânile trecute. Sunt alături de Vasile Blaga care nu are ochi pentru Udrea și acoliții. Nu este un criteriu.

Tu ești diferit de el. Cu mult. Cu foarte mult. El refuză dialogul. Cu mine a purtat un crâmpei de dialog dar ca o paranteză în monologul lui.