sâmbătă, 16 martie 2013

EPAA rămâne în grafic. Habarniștii nabarnisesc dizgrațios în presă.

Americanii sunt amenințați de nord-coreenii lui Kim. Cu arma nucleară. Ca atare, normal, reorientează cheltuielile pentru „apărare” către protecția apropiată a teritoriului. Niște ani de zile vor fi foarte atenți la ce se întâmplă în Coreea de Nord.

Ce nu au înțeles pitpalacii din presa română, este că americanii nu pot lăsa garda jos față de Iran și alte state care au „chef” să atace prietenii din Europa. Faptul că ultima generație de interceptoare nu vor ajunge în Europa până în 2020, poate mai mult, nu scade valoarea interceptoarelor din generația actuală. În plus, Europa, cu toate statele membre NATO, este obligată să facă mai mult pentru propria protecție. Este vorba despre bani.

Pitpalacii din presă au scheunat penibil: americanii nu vor implementa faza a IV ! Vaii ! Nenorocire ! Care fază a IV ? Aia care era într-un proiect al deceniului următor. Dar jurnaliștii ...

''Statele Unite ale Americii rămân ferm angajate proiectului scutului antirachetă din Europa aşa cum este prevăzut pentru fazele 1-3 ale EPAA (Abordarea Adaptivă în Etape privind Apărarea Antirachetă din Europa) care reprezintă contribuţia SUA la proiectul NATO de apărare antirachetă. Contribuţia SUA la proiectul NATO de apărare antirachetă rămâne neschimbată.

Fazele 1-3 ale EPAA vor furniza în continuare apărare Europei, şi faza 3, în special, prevede protecţia teritoriilor şi populaţiilor statelor membre NATO din Europa.

Angajamentul nostru pentru fazele 1-3 include operaţionalizarea bazei din România la orizontul anului 2015, ca parte a fazei a 2-a, şi cea din Polonia la orizontul lui 2018, ca parte a fazei a3-a. Programul şi bugetul privind operaţionalizarea acestor baze rămân neschimbate. De fapt, lucrările la baza din România sunt programate să înceapă anul acesta şi tot anul acesta vom furniza echipament în cadrul fazei a 3-a la baza din Polonia''
, subliniază sursa citată. AGERPRES

Mircea Dușa a venit cu clarificări. Iau tot de la Agerpres.

Penibili jurnaliști mai avem. Nu pricep dar trăncănesc.

2 comentarii:

ADRIAN spunea...

Pai cam asa spuneam si eu despre asa-zisa noastra presa:
http://a-craciunescu.blogspot.ro/2013/03/jurnalistii-loveste-din-nou.html

Crăciun Florin spunea...

Adrian,

Știu. Am citit.