sâmbătă, 16 noiembrie 2013

Puțin despre fotbal. O mare excrocherie.

Am văzut o parte din meci, aseară. Am renunțat să mă mai uit când grecii ne-au dat al treilea gol. Nu avea sens. Decât să îi mai vâd pe Tănase, pe Torje sau pe alții care fac nu doar tușa pe la echipele de club, ci stau mai mereu în tribune, mai bine lipsă.

Tănase, la Steaua, este „om de bază” în distrugerea jocului ofensiv. La fel ca Adi Popa. Nu au viziune asupra jocului și pierd mingea în defavoarea echipei. Aseară, Torje ne-a asigurat primirea a două goluri și a dat o pasă din care am băgat un gol. Raț, era plecat cu sorcova, partea stângă a defensivei noastre era aiurea. Nu am ținut mingea pentru a construi pentru că mereu se ivea ocazia de a scăpa de ea în favoarea adversarilor când se „pasa” lui Torje sau Tănase. Marica a avut o ocazie imensă însă mingea s-a lovit de el ca de un stâlp de telegraf. Ce fel de mare jucător o fi ăsta de nu este în stare să exploateze o astfel de ocazie ? Bourceanu a jucat ca la Steaua, pe tot terenul însă alături nu a mai avut un coechipier cu care să se înțeleagă. L-a avut pe Cociș care a dorit să se evidențieze. Toți au dorit să se evidențieze. Doar 3-4 au reușit, prin jocul făcut pentru echipă și nu pentru propria imagine. Gardoș, Mățel, Goian, Stancu.

Pițurcă a fost slab ca antrenor. Este slab. Foarte slab. Am mereu impresia că echipele antrenate de el nu fac fotbal ci fac un fel de plimbat mingea. Dacă îi iese câte ceva, de obicei greșesc adversarii. El nu construiește. Distruge. Iar FRF îi cântă în strună. LPF-ul lui Mitică, la fel. Au distrus fotbalul-fotbal și au promovat prostia. Arbitrajele noastre sunt catastrofale. Au obișnuit jucătorii să se oprească la primul contact cu adversarul. Alții nu au aceste „obiceiuri” astfel că în timp ce ai noștri așteaptă nu știu ce decizie, adversarii internaționali ne bagă goluri. Multe și urâte. Iar noi pierdem mereu și mereu pentru că Pițurcă vrea să își promoveze pilele, FRF și LPF au, la rândul lor, jucători favoriți, iar naționala a devenit un fel de vitrină cu prostituate din fotbal. În acest timp, în țară, stau acasă fotbaliști care pot juca lejer la națională, mult, cu mult mai bine decât troglodiții aduși de Pițurcă. Dacă la un club pot avea pretenții, cum este la Steaua, unde Becali își arată mușchii pentru că sunt banii lui, la națională nu mai este așa. Aici pot cere, pot pretinde, pot acuza. Este naționala României, nu naționala lui Pițurcă sau a lui Sandu.

Nici nu mai trebuie așteptat returul. Nu cred că Sandu îl va demite pe Pițurcă și nici că Pițurcă și Sandu își vor da demisiile, însă ele ar fi absolut necesare. Debedeii ăștia și-au bătut joc de o țară întreagă. Înțeleg o înfrângere însă ieri seară nu a fost doar o înfrângere, a fost o evidențiere a carențelor unui sistem. Croit prost. Fără viziune. Fără viitor.


2 comentarii:

Adrian Stoica spunea...

Intru rar pe aici și citesc "pe diagonală".
Acum, fără supărare, mi-a sărit în ochi "excrocheria" - nu e corect. Forma corectă e "escrocherie".

Crăciun Florin spunea...

Mulțumesc. Rețin observația.