sâmbătă, 12 aprilie 2014

Când ești prost, lumea spune să stai acasă. Ea nu, nu și nu !

Citesc o știre la Realitatea Tv. Elena Udrea, la Sibiu, face „politichie înaltă”:

„„Elena Udrea a declarat, sâmbătă, la Sibiu, la lansarea candidaţilor PMP la europarlamentare, că nu uită ce a făcut PNL şi că acest partid este un "rău mare", dar nu atât de mare ca România "să fie ocupată de PSD" din decembrie 2014.

"Poate fi şi o variantă de colaborare cu PNL în turul doi al alegerilor prezidenţiale. Şi la PNL, ca şi la PSD, se va decide cine va candida la Preşedinţie după europarlamentare. Domnul Antonescu şi-a asumat un scor de 20 la sută. A spus singur că dacă nu obţine acest scor pleacă. Deci vom vedea după europarlamentare", a declarat Elena Udrea.

Ea a spus că nu uită că PNL "a stat alături de PSD şi domnul Antonescu a stat alături de Victor Ponta şi în 2012, când l-au suspendat pe Traian Băsescu, şi în anii de guvernare, în care nu au făcut nimic", dar că "între două rele" va alege răul cel mai mic.

"Între două rele, între răul cel mai mare, ca România să fie din 2014 decembrie ocupată de PSD la Preşedinţie, Guvern, Parlament şi în teritoriu şi un rău mare, dar nu cât acesta, ca un candidat al PNL să fie susţinut de noi, dacă s-ar ajunge în situaţia improbabilă ca în turul doi să fie un candidat al PNL, am putea, eventual, să ne gândim şi la această soluţie", a mai afirmat Elena Udrea.

Ea a mai spus că speră totuşi ca PNL să fie cel care să susţină candidatul PMP””.

Duduia asta are cenușă în loc de creer. Ca să nu spun că are altceva.

PNL este în opoziție față de Traian Băsescu și PDL, dar și față de aliații lui Băsescu, indiferent cum se numesc ei din anul 2005. La anul se împlinesc 10 ani de când PNL este în opoziție față de putere. Puterea construită de Traian Băsescu cu sprijinul tuturor formațiunilor politice în afara PNL ! A se reține asta. Până și PNG-ul lui Gigi Becali a fost de partea lui Băsescu. PRM-ul lui Vadim Tudor a fost și încă este de partea lui Băsescu. Nu mai spun de PSD-ul lui Iliescu, Năstase, Geoană și acum Ponta.

Ce reproșuri are cucoana asta de făcut PNL ? Cu ce drept ? În mod constant PNL a dorit și a acționat pentru demiterea lui Traian Băsescu. Ca orice adversar care se respectă. Numai că, față de „aliatul” lui Băsescu din decembrie 2008 până în vara lui 2009, adică PSD, nu a trădat ideea de opoziție. Nu a lucrat împotriva obiectivului asumat, cum au lucrat pesedeii lui Ponta prin intermediul lui Ioan Rus, de la Cluj. PSD este cel care a făcut „pe dracu'n patru” ca Traian Băsescu să nu fie demis la referendumul din 2012 ! Pentru că demiterea lui Băsescu ducea la Cotroceni pe Crin Antonescu iar alegerile prezidențiale ar fi dus la câștigarea acestora de către Crin Antonescu care era, atunci, candidatul USL la președinție.

Ce vor face PMP-iștii dacă intră în turul II Crin Antonescu ? Nu se vor prezenta la vot ? Le stă în caracter. Au mai practicat metoda. Însă de această dată, absența lor de la vot va favoriza PSD și candidatul pe care PSD îl va avea. Ce vor face aliații lui Băsescu și ai Elenei Udrea de la celelalte formațiuni așa-zis de dreapta ? Nu se vor prezenta la vot ? La fel. Vor vota astfel, indirect, în favoarea candidatului PSD.

Eu însă cred altceva. PMP și PDL (frați de sânge) alături de PNȚCD, PFC și alte maimuțăreli zise de dreapta, inclusiv IRL-ul lui Chiliman vor vota cu candidatul PSD, oricare ar fi acela. Pentru ei toți, la fel cum și pentru Traian Băsescu, „dușmanul” este PNL și Crin Antonescu. Iar o mică analiză ne va lămuri.

Succesul lui Crin Antonescu va aduce în prim plan PNL. Acum, PNL este principalul partid de opoziție la PSD, așa cum a fost mai întotdeauna. Putem pune sub semnul întrebării perioada USL, cu puternice motive. PSD nu a fost un partener corect chiar de la înființarea USL. Din moment ce doar una din părți și-a respectat angajamentul, ulterior dovedindu-se că cealaltă parte a înșelat, atunci nu se mai poate spune că a fost un contract valabil. Să revenim. PNL este adversarul PSD. Crin Antonescu ajunge la Cotroceni. PNL devine principalul partid din România prin influența pe care Președintele României, dl. Crin Antonescu, o va avea asupra PNL. Partidul de suflet. Poporul asta va înțelege. Politicienii sau doritorii de politică se vor îndrepta spre PNL. Unele partide așa-zis de dreapta se vor desființa iar altele vor cere să fuzioneze cu PNL. O astfel de stare politică va bloca, pur și simplu, formarea ca partid politic a PMP. Traian Băsescu și partidulețul lui nu vor mai avea de unde crește. PNȚCD-ul lui Pavelescu va suporta cea mai cumplită lovitură. Va dispare. Un Președinte al României în persoana lui Crin Antonescu va declanșa reforma politică pe care România o așteaptă de atâția ani de zile. Sunt cele mai mari șanse ca pe scena politică să rămână doar două partide mari. Iar dacă la vot vor ieși din ce în ce mai mulți români, nu este exclus ca UDMR să dispară la rându-i lăsând locul altei formațiuni etnice maghiare sau permițând politicienilor maghiari să activeze în partidele politice majore ca parte componentă normală.

Doar în situația în care PSD va câștiga alegerile prezidențiale mai există șansa ca în 2-3 ani PMP să polarizeze un număr oarecare de membri pentru a deveni, pentru început, un partid „balama” cu speranța că celelalte partide de pe partea dreaptă vor greși și vor putea să le ia liderii și membrii.

Cum minte Ponta cu USL și liberalii care îl vor vota, așa minte și creatura asta. Dracu îi crede pe cei din PDL și PMP că în turul II vor vota cu opozantul PSD. Ar însemna să își pună singuri pistolul la tâmplă și să apese pe trăgaci. Sinucidere politică asistată.

Pe de altă parte, cucoana asta a reținut doar prima parte a explicațiilor lui Crin Antonescu. Da, își dă demisia din funcția de președinte al PNL, dar după ce face curățenie în partid (!) cu precizarea că el își va depune candidatura la președinție ! Auzi, blondo !? Rămâne candidat la Președinția României ! Iar PNL îl va susține pentru a ajunge Președintele României. Oricum el va trebui să predea funcția altui liberal. De ce să nu o facă având motivul rezultatului la europarlamentare ?

Elena Udrea, ești prea slabă pentru politică. Bine, poți juca în reclame, cât mai ai niște nuri, colo, în rest, vaide tine !

Niciun comentariu: