marți, 22 aprilie 2014

Amândoi au dreptate.

Mă ațâță Agerpres cu știrea de acum 7 (șapte) zile. Victor Ponta îl atacă „dur” pe Traian Băsescu.

„„Azi, cetățenii României au văzut din nou adevărata față a lui Traian Băsescu, tot ce a reprezentat el în acești 9 ani — ură, abuzuri, minciuni, amenințări, lipsă de scrupule! Ăsta e Băsescu! Un președinte decăzut, o rușine a României. Este total degradant ce a făcut Băsescu azi. Nu e posibil să se vorbească așa de la acest nivel al Statului român. România și românii merită mult mai mult. Continuăm lupta, cu și mai multă hotărâre! AMR 35 de săptămâni!" — acesta este mesajul transmis de prim-ministrul Ponta după atacurile pe care președintele Băsescu le-a lansat marți la adresa sa. 

Traian Băsescu l-a calificat anterior „dur”:

Președintele Traian Băsescu l-a acuzat, într-o declarație de presă susținută marți la Palatul Cotroceni, pe premierul Ponta că "se coboară în mocirla unor atacuri josnice". 
Băsescu a spus despre Ponta că "și-a pierdut controlul", "este laș", "are o problemă de nervi, a cedat nervos". Președintele a mai afirmat că Ponta este un "om profund corupt, care sacrifică orice pentru a-și menține sprijinul baronilor””.

Cum să nu le dau dreptate ? Oamenii spun adevărul. La supărare, omul nu se mai ferește, nu își mai ascunde gândurile așa că va spune ce are pe suflet.

Cum este Băsescu, știm. De ani de zile îl criticăm și îl calificăm cum ne vine la „gură”. A adunat atâta ură în jurul lui încât a încerca să îi speli imaginea ar fi imposibil.

Cum este Ponta, aflăm abia acum. Până mai dăunăzi, Ponta era un oarecare, acolo, la PSD. De când s-a cocoțat sau a fost cocoțat în „scaunul de șef” al PSD, Ponta a început să crească. Întâi s-a prezentat ca omul „modern”, cultivat, elegant, calm, cu vocabularul la el. A activat bine, uneori chiar foarte bine în cadul USL până a ajuns la guvernare. Atunci au renăscut baronii PSD, ca ciupercile după ploaie. Din Ponta civilizatul a ieșit la iveală Ponta „manechinul”. Omul Ponta s-a transformat peste noapte. Din „larvă” pesedistă a devenit „baron” pesedist. Cel mai mare baron. El dă, el face, el desface. Din promisiunile electorale ale USL s-a ales praful.

Zilnic se adună tot felul de informații despre cei doi retarzi ai României. Băsescu este disperat să nu fie uitat iar ponta este disperat să nu cumva să strice Băsescu, în ultimele luni de mandat, „republica” pe care a construit-o în România în cei 10 ani de mandat. Dacă în 2003 au impus o Constituție după cum au vrut „mușchii lor” însă au ratat în 2004 înscăunarea lui Năstase, pesedeii se gândesc cu groază ca nu cumva Băsescu să strice ceva la jucăria prezidențială până când ei, pesedeii, o vor lua de la Băsescu.

Acum îmi vin în minte și discuțiile anterioare la Clubul Bloggerilor PNL cu Adrian Năstase și alții pesedeii. Năstase nu admitea că această constituție are defecte. Nu am judecat, pe loc, reacțiile lui Năstase. Eram iritat că Năstase nu considera că art. 103 are imperfecțiuni ce au fost folosite de Băsescu. Eram iritat și pentru faptul că Năstase nu era de acord cu nici o modificare a articolelor constituționale. Bătea câmpii cu nu știu ce ajustări fine pe ici colo care însă nu schimbau fondul. Acasă am înțeles că Năstase își apăra creația (până la un moment dat, normal). Mai mult, pe atunci Năstase visa că va fi scos nevinovat de instanțele de judecată și că va candida din nou din partea PSD. Până la condamnarea lui Năstase, acesta era una dintre variantele forte ale PSD pentru câștigarea președinției. Nici ceilalți pesedei care au trecut pe la Club nu au fost departe de ideile lui Năstase. A naibii judecată din urmă. PSD s-a aliat cu PNL pentru a ajunge la putere și a ocupa toată puterea politică disponibilă. PSD nu a avut niciodată intenția de a respecta angajamentele politice asumate. Mă irită și faptul că au jucat sceneta cu revizuirea Constituției cu intenția de a bloca la referendum constituția revizuită.

Da. Au dreptate amândoi. Au dreptate însă, în timp ce Băsescu va ieși din scenă, Ponta va încerca să își facă intrarea. PSD vrea să beneficieze de tot ce a reușit Băsescu să facă prin interpretarea destul de ciudată a prevederilor constituționale. Proști vom fi dacă nu vom ieși la vot în număr cât mai mare pentru a împiedica alegerea unui pesedist în fruntea statului. De vom fi „puturoși” sau ne vom lăsa atrași de panaramele anti-stat din presă sau din așa-zisa societate civilă care vor îndemna alegătorii să stea acasă sau să anuleze votul vom avea parte de cel puțin 10 ani de dictatura pesedistă.

Niciun comentariu: