vineri, 1 august 2014

Credincioșii PSD ajung „mareșali”.

Știrea este pe buzele tuturor. PSD completează echipa de la Ministerul Finanțelor Publice. Lângă deja celebra Ioana Petrescu adaugă pe nu mai puțin celebrul Claudiu Manda.

Băsescu se împotrivește numirii lui Manda. Pe bună dreptate. Vechimea în Comisia de buget-finanțe a Camerei Deputaților nu poate fi considerată „experiență semnificativă”. Mai ales când în respectiva comisie junele Manda a fost doar un simplu băgător de seamă.

PNL, prin Atanasiu, cere PSD să retragă desemnarea lui Manda cu scuze față de cetățeni. Retorică.

Dacă Băsescu respinge numirea lui Manda, PSD se poate încăpățâna cu păstrarea candidaturii iar Băsescu nu are ce face în final. O poate amâna, un timp, dar nu prea mult.

Universitarul Voinea a plecat la BNR. PSD nu a ales un alt universitar, un înalt funcționar public din MFP sau din alt minister implicat în construcția și execuția bugetului (măcar a ministerului respectiv), a ales un cocalar politic. Fiind vorba despre PSD, ca partid politic, este sigur că și în structura de personal a ministerului au fost făcute schimbări „politice”, astfel că nu avem nici o garanție a competențelor personalului care va fi în subordinea lui Manda. Este evident că PSD a ales să construiască bugetul la partid, ministerul având doar rolul de a-l pune în aplicare. Nici aici însă nu este sigur că ministerul respectiv va lucra potrivit prevederilor legale.

Imaginea este de coșmar. Ioana Petrescu și Claudiu Manda conduc finanțele publice și bugetul ! Nu poate fi adevărat ! Pe undeva îmi amintește de guvernarea PDL, condusă de Boc.

Niciun comentariu: