vineri, 22 august 2014

Udrea îi „aruncă mănușa” lui Ponta. Ponta îi spune pas. Mănâncă pop-corn.

Încet, unii însă spun că prea repede, intrăm în campania propriu-zisă. Se anunță candidații, se anunță lansările, se anunță mulțimile care susțin, se anunță/amenință cu programele personale ...

Cel mai cel și cel mai hăis se pare că este Victor Ponta. Azi îl ascultam afirmând că PSD+UNPR+PC plus ce o mai fi pe acolo îi asigură din start 40% din voturile celor care se vor prezenta la vot la primul scrutin și cumva la al doilea. Treaba lui este să atragă restul de 10%+1. Crede că va atrage voturile pentru a deveni președinte. Tocmai spunea că nu merg calculele care se fac pe dreapta, unde se adună voturile după procentajele partidelor. Eu spun că se hazardează. Treaba lui, până la un punct, de la un punct încolo este treaba mea pentru că eu nu doresc să îl văd Președintele României. Cred ce a spus Crin Antonescu. Este un Traian Băsescu mai tânăr. Dracul îl crede când spune că vrea să fie un președinte altfel ?! Unul care să stea demn în haina de președinte. Nu are el atâta demnitate cât să onoreze o astfel de haină !

Băsescu o „aruncă” în luptă pe Elena Udrea. Ea vrea să fie mai mult decât a fost Băsescu. Băsescu a vrut să fie un „Președinte jucător”, ea vrea să fie un „Președinte luptător” (aici). Deja, Elena Udrea a stabilit competitorii: ea și Victor Ponta. Victor Ponta urmașul lui Adrian Năstase, ea urmașa lui Traian Băsescu. Păi, să nu îmi amintesc cu groază de vorba lui Băsescu spusă pe timpul confruntării cu Năstase, moderați de CT Popescu: „ce blestem pe poporul acesta să aleagă între doi comuniști !”. Păi nu poate fi altfel, din moment ce urmașii sunt la fel ca antecesorii lor. Pentru că un antecesor nu alege drept urmaș un neica-nimeni, un coate-goale, ci unul care îi seamănă cât mai mult cu putință. Iar cei doi chiar așa și sunt. Cu observația de bun simț, luată de la Băsescu, că sunt mult, dar mult mai slabi decât el și Năstase. În 2004 am avut de ales între doi ticăloși de anvergură, acum Elena Udrea ne propune doi ticăloși cu caș la gură. Ea și Ponta. În loc de cafea tare, un fel de nechezol.

Ponta a răspuns azi. Pentru primul tur, nu iese pe sticlă, nu răspunde la provocări. Are acei 40% care îi permit intrarea în turul II. Ea, Elena Udrea, are tot interesul să iasă la scandal, la pus poalele în cap. Are, deocamdată, un îndoielnic 6% (mare lucru dacă nu cumva va scade la 1%) și are nevoie de oponenți. Are nevoie de oameni care să creadă că este continuatoarea programelor lui Traian Băsescu la care va adăuga propriile proiecte. Hait ?! Terenuri în pantă și telegondole urbane ?!

„„Udrea i-a mulţumit, într-o conferinţă de presă, lui Traian Băsescu pentru susţinerea publică pe care i-o acordă acum şi în toată carierea ei de om politic şi a arătat că va susţine continuarea reformelor începute în mandatul preşedintelui, dar, în acelaşi timp, va "adăuga personalitatea, caracterul şi proiectele proprii"”.

Ideea lui Ponta nu este rea. Și Klaus Iohannis va trebui să se ferească în campania pentru primul tur de scrutin de bălăcăreala propusă de Elena Udrea (mai ales că ea nu îl vede drept contracandidat !), de CAP Tăriceanu, de Ioan Ghișe, de Monica Macovei, de Dan Diaconescu, de Cristian Diaconescu ... ca să îi enumăr doar pe cei care până acum și-au declarat intenția de a candida. Nu este sigur că vor reuși să adune toate semnăturile de care au nevoie. La fel ca Ponta, Klaus are asigurate voturile pentru accederea în turul II. După depunerea candidaturii și lansarea acesteia, Klaus Iohannis va trebui să continue să meargă prin țară. Nu îl cunosc toți românii. Nu îl cunosc toți colegii de partid. Va trebui să meargă la ei, acum, după ce s-au înmulțit semnificativ, să se prezinte și să le spună ce vrea să facă și mai ales, cum să facă. Să mențină vie ideea că Marele PNL se face și se va dezvolta „fără Traian Băsescu”. Oamenii au mare nevoie de această precizare. Atât vechii PNL-iști cât și PDL-iștii. Nu degeaba cei din PDL s-au întors cu fața la partid după ce acesta a anunțat că fuzionează cu PNL !

Îi recomand lui Klaus Iohannis să mănânce și el pop-corn în timpul campaniei pentru primul tur. Provocărilor și agresiunilor venite din partea lui Udrea, Tăriceanu, Macovei, Ghișe să le răspundă acei liberali și pedeliști capabili să ducă astfel de lupte în platourile Tv. El să se pregătească pentru înfruntările cu Victor Viorel Ponta. Pentru turul al II-lea.

2 comentarii:

Unknown spunea...

Vom avea un ticalos fara escu?

Crăciun Florin spunea...

Fără „-escu” este posibil. Nu toți cei cu „-escu” sunt sau au fost ticăloși.