marți, 26 august 2014

Îmi dați puterea, vă dau din „ciolan”. Sinteza acțiunilor PSD.

PSD a revenit, foarte, dar foarte repede la mai vechile „practici de guvernare” de pe timpul lui Adrian Năstase. Folosește puterea guvernării pentru mituirea politicienilor.

Oponenții de ieri ai acestui mod de guvernare sunt „clienții” de azi. Definirea „corupției” ca abatere de la moralitate, de la cinste, de la datorie își are deplina aplicabilitate.

Deciziile politice ale unora devin acte de corupție atunci când bunul simț este depășit. PSD nu are timp de „bun simț”. Una este să atragi prin comportamentul civilizat, spiritul inovativ, puterea cunoașterii, seriozitatea aplicării, respectarea angajamentului asumat și alta este să atragi prin coruperea conștiințelor cu ajutorul „borcanului cu miere și a biciului”. Reușita tipului de comportament practicat de PSD ne arată slaba calitate a politicienilor și a electorilor români. Lipsește educația, lipsește cunoașterea, lipsește conștiința. Lipsesc obiectivele personale politice. În ce fel de țară vrem să trăim ? Mulți nu știu, pe alții nu îi interesează, ăilalți sunt confuzi. Puțini sunt fermi în a-și asuma o doctrină. Fără echivoc.

Știrile despre PSD curg. Nu trebuiesc tratate separat, știre cu știre, trebuiesc puse într-un tablou, ca părți ale unei imagini ce se completează mereu și mereu cu noi amănunte. Ultimele acțiuni ale PSD elimină lumina care cădea, firav, peste persoanele și mediul de bază numit România. Soarele este acoperit cu nori negri, umbra oamenilor și a copacilor, a clădirilor dispare, cerul se întunecă, tabloul devine lugubru.

Nu pot nega faptul că PSD (cel care a dorit o alianță cu PNL pentru a „rupe” puterea PDL-ului lui Băsescu, alianță care a devenit mai apoi USL) a acționat „inteligent”. Este însă inteligența grupului infracțional care reușește să amăgească potențialele victime de „buna lui intenție”. Faptul că a fost o inteligență negativă (pentru societate) vedem abia în zilele de azi, când PSD reușește să distrugă „valori”, când PSD folosește puterea guvernului pentru a corupe - comportament anticonstituțional în adevăratul sens al cuvântului -, când PSD destramă societatea la fel ca pe timpul „zilelor de glorie” ale lui Traian Băsescu. Redevenim „dușmani”.

Agerpres (aici). Victor Ponta declară nonșalant:

"Din punctul meu de vedere, guvernul care se va forma oricum în decembrie trebuie și ar fi foarte bine ca cel puțin până în 2016 să continue programul USL cu cât mai mulți dintre oamenii care au făcut Uniunea Social Liberală. Eu cred că în decembrie, în noul guvern, reprezentanți ai partidului domnului Tăriceanu, ar fi foarte bine să fie acolo", a spus Ponta, la România tv.
Întrebat dacă se gândește la o împrospătare a guvernului până la alegerile prezidențiale, premierul a răspuns că în acest moment "e târziu".
"De ce e târziu? Mai avem luna septembrie, practic, după care în octombrie toată lumea este în campanie electorală. Avantajul stabilirii datei de 16 noiembrie ca al doilea tur al alegerilor prezidențiale este acela că după 16 noiembrie ai o lună și jumătate până la anul nou în care noul guvern sau noua majoritate, în care intră și partidul domnului Tăriceanu, să vină să construiască bugetul pentru 2015-2016, să vină inclusiv cu o nouă formulă a guvernului", a explicat premierul.

Pentru ca „partidul domnului Tăriceanu” să existe, PSD+UNPR+PC+UDMR comit o ticăloșie. La inițiativa lui Liviu Dragnea-Ipocritul vor să dea o ordonanță de urgență care să suspende din legea partidelor sancțiunea pierderii funcției publice de către aleșii locali în cazul în care trec la altă formațiune politică decât cea pe listele căreia au candidat. În esență este un act de corupție pentru că sfidează morala - ansamblul normelor de conviețuire, de comportare a oamenilor unii față de alții și față de colectivitate și a căror încălcare nu este sancționată de lege, ci de opinia publică; etică -, este un act profund necinstit - subiecții normei de lege sunt totuși aleși, reprezintă niște comunități în limitele unei legi, actul normativ care le permite să fie necinstiți față de alegători le arată și induce ideea că votul este doar o fantezie, interesul personal fiind de fapt determinant în acțiunea politică -, este o abatere de la datorie - atât a guvernanților (care ar trebui să guverneze pentru toți membrii societății !) cât și a subiecților normei de derogare care se vor folosi de ea pentru că datoria lor de bază devine, din momentul alegerii, îndeplinirea angajamentului asumat.

Formularea, din declarația lui Ponta, „să vină să construiască bugetul pentru 2015-2016” este și „borcanul cu miere” dar și șfichiul biciului. Cei care acum, după ce se dă ordonanța de urgență, nu „fac pasul” către PSD sau PLR-ul lui Tăriceanu, dar și a aliaților acestora, nu mai pupă bani de la buget de anul viitor. O promisiune și o amenințare în aceeași formulare.

Guvernul ticălos al lui Adrian Năstase a fost urmat de guvernele ticăloase ale lui Băsescu-Boc iar acum se „exprimă” guvernul ticălos al lui Ponta care le întrece pe cele dinainte.

Tineretul ar trebui să priceapă că o continuare a guvernării totalitare a PSD le va afecta viitorul. Sigur, unii vor avea beneficii, marea majoritate însă va vedea, pe propria piele, ce înseamnă suferința.

Niciun comentariu: