vineri, 5 decembrie 2014

SMURD-ul Tony Blair în ajutorul lui Ponta ?!

Mediafax (aici). Tony Blair este la București, a ajuns de dimineață la Palatul Victoria unde este „încarcerat” Victor Ponta, nedemnul premier al României.

Anul trecut, mai prin toamnă, Ponta a apelat la sfaturile lui Tony Blair. După cum au decurs evenimentele politice la noi, ruperea USL și alte minunății politice provocatoare de dureri de cap se pare că Tony Blair, incisiv și hotărât în toate acțiunile politice proprii, a dat unele sfaturi pentru obținerea deplinei puteri. Învățăcelul Ponta le-a urmat, se pare, însă cam după ureche. Ca la copy-paste. Rezultatul ? Un accident. Cu încarcerare. O manevră de depășire arogantă, fără asigurare, împotriva voinței populare. Din moment ce s-a înconjurat de gașca condusă de Ghiță și Dragnea și a apelat la „adânca” înțelepciune a lui Gabriela Vrânceanu Firea-Pandele (la naiba, asta adună toate numele de familie ?!) și a nevolnicului Dan Șova, nu putea ieși altceva.

Victor Ponta este la mare ananghie. Nu doar că a pierdut alegerile, nu ar fi primul, a pierdut și inițiativa în propriul partid. Pe zi ce trece pierde din putere. Peste câteva zile nu va fi sigur nici de susținerea în Parlament a social-democraților. În PSD se pune din ce în ce mai acut problema existenței partidului sau susținerii lui Victor Ponta. Ce îi va recomanda Blair ? Să salveze partidul sau să se salveze pe el ?

Înclin să cred că Blair a venit la București la chemarea lui Ponta. Înclin să cred că îl va sfătui în interesul social-democrației și nu în interesul lui Ponta, ca persoană politică.

Menținerea lui Ponta în fruntea PSD, cu toate tinichelele atârnate de el nu este în folosul PSD. În plus, continuarea guvernării în „stilul” Ponta va avea efecte în anul 2015. Chiar în prima parte a anului. Degeaba iei măsuri de reducere a poverii fiscale dacă distrugi, în același timp, pe cei care ar trebui să beneficieze de ele. Iar guvernarea Ponta tocmai asta a făcut. S-a axat pe consum și zorzonele politicianiste și nu pe promovarea inițiativei private, iar efectele se vor vedea imediat în anul 2015. În guvernarea Ponta statul a redus drastic investițiile de stat fără însă a lăsa liberă investiția privată. Proiectele guvernamentale la care ar fi putut veni investițiile private nu satisfac nevoile de dezvoltare. Toate sunt construite pe scheletul investiției de stat. Toate duc la ideea de ciubucăreală politicianistă. Îmi dai voturi, îți dau finanțare. Normal că stăm pe loc.

După discuțiile lui Ponta cu Blair (încerc să le văd ca pe o „descarcerare” !), vom vedea ce acțiuni va avea Ponta și vom înțelege, cât ne duce mintea, ce sfaturi a primit. Indiferent ce sfaturi va primi, indiferent ce va face Ponta, iarna asta este foarte, foarte „caldă” din punct de vedere politic. Măcar să fie cu folos.

Niciun comentariu: