duminică, 12 iulie 2015

Imagine a unui stat înapoiat. Oribilă ! Victor Ponta, ești un mizerabil !

Imaginea asta îmi biciuie nervii. Este inadmisibil ! Polițiștii de frontieră și vameșii obligați să stea pe marginea autostrăzii noi de la Nădlac cu steaguri în mână la trecerea lui Victor Ponta este o insultă adusă nu doar acelor oameni (pasibili de pedeapsă în caz că nu executau „oridinele” !), este o insultă pe care mi-o aduce și mie ca fost coleg al lor. Așa ceva vezi doar în statele construite ca dictaturi personale. Parcă am fi în Coreea de Nord, nu într-o țară europeană.

Să lămuresc o treabă pentru habarniștii  care aplaudă mizeria.

Polițiștii de frontieră și vameșii sunt singurele persoane competente, potrivit legii, să asigure la intrarea și ieșirea din țară a persoanelor, bunurilor și mărfurilor, valorilor de orice fel, dreptul de control suveran al statului român asupra respectării legii române și după aderarea la UE, a dreptului UE cu privire la intrarea și ieșirea din spațiul european. Sunt singurii ! Nu are această competență nici ministrul de interne, nici primul-ministru, nimeni altcineva. Este o competență după calitatea persoanei.

Tot polițiștii de frontieră și vameșii sunt garanții asigurării securității naționale și celei europene prin controlul la trecerea frontierei. Sunt specialiști în combaterea falsurilor, a traficului de persoane, a traficului de droguri și alte substanțe interzise, sunt autorizați de lege să folosească forța - conferită de stat -, pentru apărarea intereselor României și ale Uniunii Europene.

Tratarea lor ca slugi ai unor guvernanți este o mizerie. Este o descalificare a profesiei lor, este o descalificare a lor ca oameni. Ei sunt funcționari publici cu statut special. Este o desconsiderare a tuturor structurilor de aplicare a legii din România.

Sunt prea furios să nu îmi doresc ca această mizerie să nu fie luată în calcul de către partenerii europeni atunci când vine vorba de acordul lor pentru aderarea la Schengen. Cum naiba să prezinți garanții că ai la frontieră personal competent când funcționarii statului sunt folosiți ca jaloane cu drapele în mână pe marginea străjii pentru plăcerea unui demnitar al țării ?!

Credeam că epoca medievală a trecut. Aiurea. A renăscut sub conducerea PSD și a derbedeului numit Victor Viorel Ponta care admite așa ceva. Ar trebui ca ministrul Gabriel Oprea să își dea demisia. Această „acțiune” este o insultă adusă statului român. Cu nimic mai puțin jignitoare decât insultele aduse de dușmanii României. Ar trebui ca imediat cei care au organizat o astfel de porcărie să fie demiși. De jos până sus. Iar polițiștii de frontieră care au acceptat o conduită ar trebui fie dați afară fie distribuiți la alte frontiere cu interdicția de a mai intra să lucreze într-un punct de trecere a frontierei.

Imaginea asta este ca insultă adusă României ca țară. Polițiști în uniformă (uniforma autorității statului !) jaloane pentru plăcerea unui demnitar ! Oribil !

Niciun comentariu: