vineri, 3 iulie 2015

Alina Gorghiu nu a lăsat scaunul gol la emisiunea lui Gâdea !

Aseară m-am uitat la Antena 3. Alina Gorghiu a fost invitată de Gâdea. Am fost surprins. Sincer. Primul gând a fost să nu fiu de acord cu participarea la emisiune. Nu de alta, dar Antena 3 participă prin membrii săi la campania de denigrare a PNL și a Alinei Gorghiu după schemele avansate de Sebastian Ghiță și PSD. În fine, evenimentul s-a produs. Au rămas niște gânduri care nu îmi dau pace.

Alina a punctat, de la început, de ce a răspuns invitației. Mulți liberali se uită la Antena 3 și a vrut să transmită telespectatorilor postului (în scădere evidentă după numărătorile oficiale !) mesajele PNL. Scopul scuză mijloacele, așa se spune. A trebuit să suporte comportamentul de mojic al lui Gâdea. L-a suportat. La final am tras concluzia că s-a descurcat bine. Chiar foarte bine. Din nefericire, mesajele pe care a vrut ea să le transmită au fost obturate, insistent, de Gâdea. Ea a revenit, a insistat. Gâdea a trebuit să accepte. A încercat Gâdea să nu o lase să vorbească întrerupând-o la mijlocul ideii pentru ca aceasta să nu fie finalizată. Alina a insistat și și-a dus ideile la capăt. A aplicat procedura lui Gâdea. L-a întrerupt pentru a-și termina ideea pe care dorea să o transmită. La un moment dat s-a ajuns doar la o transmitere de idei, dialogul fiind eliminat. Alina puncta scurt și sever mesajul PNL, Gâdea apăra, cu disperare, pe Ponta și guvernarea acestuia. Alina l-a întrerupt. A adus argumente împotriva laudelor perorate de Gâdea. A fost un fel de luptă la baionetă. Alina a câștigat, după mine, pentru că a reușit să își materializeze scopul. A transmis voința PNL.

Antena 3, mai ales Gâdea, au niște „cuie” împotriva PNL. Crin Antonescu a avut o prestație de excepție la o emisiune a lui Gâdea preluând controlul emisiunii, la un moment dat se părea că moderatorul Gâdea este invitatul lui Antonescu. Gâdea a ales cea mai proastă tactică. A vrut să dovedească că este un om foarte inteligent în fața unui om inteligent după natura sa. A picat testul. Cred că a fost cea mai rușinoasă zi din viața lui Gâdea.

Un alt „cui” al Antenei 3 a fost băgat de Klaus Iohannis. Acesta a refuzat postul. Nu a răspuns invitațiilor postului. Gâdea și ai lui au marșat cu gesturi extreme. Au pus un scaun în platou pentru invitatul care refuză să vină. Se considerau pe cai mari. Sondajele PSD și în special cele pentru Ponta la alegerile prezidențiale le confirmau faptul că au ales candidatul potrivit. Toată campania Antenei 3 devenea strălucită dacă Ponta câștiga prezidențialele. Antena 3 a jucat la risc, maxim. A pierdut. Klaus Iohannis a transmis mesajul că el nu uită și nu iartă. A fost suficient pentru a produce frisoane în trustul lui Voiculescu. Gâdea și ai lui au frisoane din ce în ce mai mari. Iohannis nu se comportă ca Băsescu. Tace și face. Ce face ? Nimeni nu știe.

Dacă Antonescu și Iohannis au băgat în Antena 3 niște cuie mari, grele, cuie ce au influențat semnificativ audiența postului, prăbușirea în audiențe a Antenei 3 este continuă de la terminarea alegerilor prezidențiale, Alina Gorghiu a băgat un cuișor. Așa îmi vine să cred. Este printre foarte puținii invitați care nu au fost copleșiți de tactica mizeră a postului. Lupta de aseară nu a fost spectaculoasă, a fost dusă la bun sfârșit. Scopul a fost atins. Vom vedea ce va mai fi. Ce influență va avea. Mai ales că la Antena 3 se produce o repoziționare politică.

Alina a putut transmite două feluri de mesaje. Ca în sport. Impuse și liber alese. Bănuiesc că nu și le dorea pe cele impuse dar a fost pregătită pentru ele.

De fapt, mai toată emisiunea a fost în categoria „impuse”. Totuși, la liber alese, Alina a punctat că PNL vrea schimbarea guvernării pentru că are un proiect - este proiectul de țară prezentat de Klaus Iohannis în campania prezidențială -, are un program de guvernare care detaliază proiectul, are programe sectoriale după consultările cu societatea civilă, mediul de afaceri, sindicate, specialiști. PNL are personalități pentru a prelua conducerea. Primul ministru propus de PNL este Cătălin Predoiu care a primit, direct, aprobarea electoratului care a votat pentru Klaus Iohannis. PNL a fost validat la alegerile prezidențiale în forma actuală, după fuziunea cu PDL (fuziune precedată de alte fuziuni ale PNL și PDL cu formațiuni politice mai mici). PNL este astăzi, împreună cu Președintele Iohannis, principala forță politică. Ea, împreună cu Vasile Blaga, nu vrea să se mai uite la trecut (fără a-l uita !), vrea să meargă înainte. Stând și gândind la trecut, nu ai cum merge înainte.

La impuse, Alina a confirmat faptul că personalitățile care au în public imaginea negativă a celor care au impus măsurile de austeritate pe timpul guvernărilor Boc nu vor face parte din guvernul Predoiu. Tot la impuse, Alina a afirmat că Vasile Blaga, la fel ca alți foști pedeliști, nu au fost și nu sunt de acord cu măsurile de austeritate de pe timpul guvernărilor Boc. Cu referire la Blaga, Alina a punctat faptul că și-a dat demisia din funcția de ministru de interne pentru că nu a vrut să oprească polițiștii să protesteze contra măsurilor de austeritate.

Tot la impuse, Alina a afirmat că foștii pedeliști s-au despărțit de Băsescu iar foștii liberali s-au despărțit de PSD.

Toate manevrele lui Gâdea din categoria „impuse” au avut drept scop să reînvie resentimentele telespectatorilor. Alina i-a dat „peste mână”, cum se spune, obligându-l să vină la realitatea zilei.

Antena 3 trăiește din exploatarea trecutului. Trăiește de pe urma evenimentelor din 2012. Jurnaliștii Antenei 3 nu pricep că alegerile din 2012 au fost fraudate de către PSD în anii ce au urmat. Alegerile locale au fost fraudate prin ordonanța lui Dragnea. Alina a arătat că PNL are un mare handicap față de PSD cu privire la locale. PSD s-a ales, prin fraudă cu peste 500 de primari. PSD a fraudat și parlamentarele. Discuția nu a mai mers până la a prezenta frauda însă ea există. PC a rupt alianța cu PNL și a format împreună cu UNPR și PSD o altă alianță în interiorul USL - un act contrar prevederilor protocolului USL. Antena 3 nu vorbește despre aceste lucruri. Nici nu poate, se pare. Jurnaliștii de acolo sunt fie membri fie „angajați” ai PSD sau PC. Se pare că unii s-au angajat la PPU, noul partid al lui Voiculescu. În platoul ăla este mare bulibășeală.

Sper, sincer, ca Alina să nu mai meargă la Antena 3. S-a descurcat bine însă este suficient. Mai ales că acest post este în disoluție. Cine sunt cei care rămân lângă Voiculescu vor lupta contra celor care s-au dus la Tăriceanu și PSD. Înclin să cred că Gâdea va merge către Ponta, alții vor merge către Tăriceanu (ca să nu spun Constantin), ceilalți către PPU-ul lui Voiculescu. Ceva se va întâmpla cu Antena 3. Bine însă nu.

2 comentarii:

Dan Nicolae spunea...

Domnule draga, am urmarit si eu o parte din emisiune ... ma rog cat am putut suporta lipsa de continut a discursului presedintei PNL (ce a mai ramas din el) si cele una - doua idei obsesive pe care le tot repeta. Nu am vazut niciun fel de comportament de mojic la gazde emisiunii. Am senzatia ca dvs., astia, basistii, nu reusiti sa mai iesiti din cele cateva scheme care vi s-au dat pe ordin de zi de la unitate. Nu stiu de ce a fost necesar sa scrieti un articol atat de lung cand ar fi fost mult mai simplu pentru cititorii indragostiti de dvs. sa spuneti cateva lucruri simple:
(1) Huo Ponta (2) Hai Basescu (3) Huo comunistii (4) Huo Tariceanu ca e tradator si altele cateva asemenea. Mai cred ca ar trebui sa faceti o vizita pe la Balaceabca. Obsesiile se trateaza cu ceva pastile si socuri electrice, asa mi s-a spus.

Crăciun Florin spunea...

Dan Nicolae, ai un punct de vedere diferit dar și voit deformat. Și recomandări personale. Voi ține cont de ele. Fiecare cu ce poate.