vineri, 24 iulie 2015

Mintea cea de pe urmă l-a ajuns și pe Dragnea. Justiția, eterna poveste.

Agerpres (aici).

Liviu Dragnea a dat una din indicațiile „prețioase” la început de mandat de mare șef la PSD:

O să am o atitudine foarte interesantă față de justiție. Adică aș vrea să nu mai vorbim despre ea. Foarte mulți vorbesc despre justiție. Justiția trebuie să se întâmple și punct. Eu nu aș vrea să mai văd politicieni... pot vedea analiști, moderatori. E firesc, pentru că presa, până la urmă, este a patra putere în stat. Dar, ca un om politic să vină să își dea cu părerea despre justiție, că justiția e bună sau rea... Justiția e una singură și face dreptate. Unii care primesc sentințe nefavorabile sunt supărați, unii care primesc sentințe favorabile sunt bucuroși și o laudă, dar cu sentințele e ca și cu legile — pot fi legi care te supără dacă ai o afacere sau altceva, dar pe care ești obligat să le respecți. Așa este și cu justiția”.

În ultimul timp, politicienii PSD evoluau la liber pe teme legate de Justiție la posturile Tv deținute de Dan Voiculescu - în special Antena 3 -, sau la cele controlate de Ghiță Sebastian - România Tv și B1Tv.

Sigur sunt de faptul că o parte dintre politicienii PSD nu vor respecta „indicația politică”. Au trecut deja la atacarea noului șef politic cu multă osârdie. Iar România Tv are sarcini precise de transformare a lui Liviu Dragnea în „criminalul” care distruge PSD.

Poziția lui Dragnea va avea și influențe. Cei de la Antena 3 nu vor mai avea companioni politici în atacarea Justiției, mă refer la cei din PSD care se aliau cu mare plăcere lui Gâdea, Stoiceasca, Savaliuc, Ciuvică și alte panarame media. La România Tv se pare că va exista o lipsă de consens între unii membri PSD și moderatori. Cu excepțiile de rigoare.

Deși pare, pentru unii, o schimbare minoră în comportamentul politic al celor din PSD, ea este majoră. Foarte, foarte importantă. Cei care „pierd” sunt cei aflați în diferite faze de aplicare a procedurii penale. Ponta, Șova, alții. Ponta este însă printre cei mai importanți. De când a fost pus sub urmărire penală, mai ales de când s-a început faza inculpării penale, pesediștii au tot clamat abuzurile Justiției față de Ponta. Dragnea spune acum „Stop” ! Practic, Dragnea spune „Stop” susținerii publice pentru Ponta ! Este o acțiune de separare a apelor în PSD. Este o parte a acțiunii de eliminare a vechii găști de la conducere.

Este de urmărit. Vor rămâne doar jurnaliștii posturilor de propagandă pontistă cu Justiția în gură ?

Bine, Dragnea poate că le-a dat de înțeles că nu mai pot chema la tăvălirea Justiției prin rahat politicieni ai PSD pentru a nu mai pune în pericol partidul la alegerile de anul viitor. Populația are o mare apreciere față de Justiție. Că aruncarea cu rahat în Justiție este suficient să o facă Jurnaliștii. Vom trăi și vom vedea.

Cât privește Dragnea, se pare că a devenit „inamicul public numărul 1” la România Tv. Este declarat „omul lui Iohannis”. Ghiță Sebastian „se apără”, cum știe el mai bine. Cariera de om de afaceri a intrat în zona neagră, cariera politică se duce dracului, face și el ce poate. Scuipă.

Niciun comentariu: