sâmbătă, 30 martie 2019

KGB invitat în Uniunea Europeană de Viktor Orban prin facilități la Budapesta

NYT/ Szilard Koszticsak / MTI, prin intermediul Associated Press
NYT: Ungaria lansează covorul roșu pentru banca rusă obscură, temerile Spy Stoking

G4Media: NYT: Covorul roșu întins de Orban unei bănci rusești condusă de un personaj cu multiple „intrări” în KGB/ Expert: E o ocazie pentru Putin să-și refacă rețele de spionaj, afectate după afacerea Skripal

Național: NYT: Ungaria a oferit imunitate fiscală unei bănci din Rusia. Instituția – posibilă bază a operațiunilor secrete rusești în Europa

Ungaria condusă de Viktor Orban nu se lasă. Are ambiția de a face propria politică externă în contradicție cu partenerii din NATO și Uniunea Europeană. În plus, după cum spune presa străină, Vladimir Putin este văzut ca un model pentru Viktor Orban privind politicile iliberale. Cum Uniunea Europeană este clădită pe baza principiilor liberale, atât în ce privește viața popoarelor din statele membre cât și în ceea ce privește relațiile internaționale, Viktor Orban și-a asumat rolul de a distruge liberalismul european și a face loc iliberalismului promovat de noii dictatori ai lumii. Putin fiind unul dintre ei.

În fond, banca fostului CAER se dorește a fi folosită de Vladimir Putin ca un cal troian în Uniunea Europeană. Rusia deține 40% din capitalul Băncii Internaționale de Investiții. Pentru a putea activa în spațiul Uniunii Europene, banca va deschide o sucursală la Budapesta iar Budapesta se grăbește să îi ofere pe teritoriul Ungariei o protecție deplină prin stabilirea, prin lege, a unei imunități diplomatice.

Deranjant pentru noi este faptul că această guvernare PSD-ALDE face pași grăbiți către angajarea României în aventura lui Putin și a lui Viktor Orban. Ideea ministrului de finanțe, Orlando Teodorovici, de a retrage rezerva de aur din Anglia are în fundal ideea de a o duce la Budapesta, în Banca Internațională de Investiții controlată de Rusia! Mai mult, refuzul guvernelor succesive PSD-ALDE de a atrage fondurile europene pentru dezvoltare au ca finalitate împrumuturi de la această Bancă rusească controlată politic de Kremlin și operațional de serviciile de informații ruse, KGB! PSD și ALDE duc România sub controlul politic al Rusiei, urmând ca noi românii să devenim o anexă a politicilor Budapestei care va reprezenta interesele ruse în Europa.

Senatorul PNL Florin Câțu este în alertă maximă. Ne comunică, zilnic, toate rezultatele analizelor făcute asupra manevrelor mizerabile ale actualei guvernări. Și da, are dreptate când spune că imediat ce PNL va ajunge la guvernare va trebui ca toate aceste manevre anti-românești să fie eliminate. România trebuie să rămână în Uniunea Europeană și nu să adere la spațiul economic controlat de Rusia. România trebuie să se retragă definitiv din banca CAER, iar dacă Teodorovici vrea să mai fie unul dintre guvernatorii băncii rusești, nu are decât să plece în Rusia. Ruperea severă de interesele anti-europene ale Rusiei trebuie să fie efectivă!

Ca să ne ferim de Rusia și politica ei nocivă trebuie să eliminăm de la puterea politică în România slugile Kremlinului: PSD, ALDE și UDMR.

Niciun comentariu: