duminică, 17 martie 2019

Ludovic Orban prezintă euro-candidații PNL

DISCURSUL PREȘEDINTELUI PNL, LUDOVIC ORBAN, SUSȚINUT ÎN CADRUL SUMMITULUI LIDERILOR LOCALI ȘI REGIONALI AI PARTIDULUI POPULAR EUROPEAN – 16 MARTIE 2019



Doamnelor și domnilor,

Am să încep prin a vă prezenta o diferență între Partidul Național Liberal și Partidul Social Democrat. Să știți că Manfred Weber, candidatul Partidului Popular la funcția de președinte al Comisiei Europene, chiar dacă nu are casca pe ureche, să știți că are un difuzor în interiorul urechii și chiar ascultă ceea ce vorbesc reprezentanții Partidului Național Liberal din România, spre deosebire de Timmermans care nici măcar nu a catadicsit să asculte vreo vorbă din ceea ce a spus Dragnea la Congresul socialiștilor.

Dragii mei, voi fi mult mai scurt decât de obicei. Ne așteaptă patru bătălii extrem de dificile. Nu există minuni, nu există soluții miracol, nu există forțe care să ne ajute, să spunem forțe din spate sau forțe din umbră.

Fraților, există doar bunul nostru simț, există doar educația noastră, există doar omenia noastră, există doar compasiunea noastră pentru cei aflați în suferință, există doar dragostea față de semenii noștri, există munca pe care au făcut-o cei mai mulți dintre primarii Partidului Național Liberal în folosul comunităților pe care le-au condus. Există proiectele  noastre, există buna noastră intenție, există capacitatea fiecăruia dintre noi de a-i convinge pe cei din jurul nostru că pentru România nu există decât o singură soluție, iar numele acestei soluții este Partidul Național Liberal.

Doamnelor și domnilor,

Următorii doi ani, nu avem altă soluție de a câștiga, decât să ne ducem în întâmpinarea oamenilor, să mergem din casă în casă, să mergem pe fiecare stradă, pe fiecare uliță, pe fiecare scară de bloc. Trebuie să ne întâlnim cu oamenii să le spunem adevărul despre ticăloșiile și despre nenorocirile pe care le provoacă actuala formațiune de guvernare împreună cu tovarășii de drum PSD, fiecăruia dintre români. Să le spunem că deși au promis să crească salariile, pensiile, au promis să ducă România mai aproape de Uniunea Europeană, nu au făcut altceva decât să ne pună într-un conflict gratuit cu liderii europeni. Nu au făcut altceva ca în loc să crească veniturile românilor, să crească factura la energie, factura la gaze, să crească toate prețurile de la alimente, medicamente până la combustibil, mâncând orice formă de creștere a veniturilor, adică PSD cu o mână a dat și cu o mână a dat și cu două mâini a luat.

Dragele mele și dragii mei,

Trebuie să le spunem ce am făcut, să nu ne fie rușine să le spunem ce am făcut. Avem slavă Domnului, 1100 de primari, care aproape toți au luat localitățile lor, așa cum președintele Iohannis a luat Sibiul, un oraș care părea abandonat, fără industrie, și l-a adus în câțiva ani de zile la statura unui oraș european. La  fel au făcut Emil Boc, Nicolae Robu, Gheorghe Falcă, Mircea Hava, Dragos Chitic. L-a fel a făcut domnul Flutur, nu George Flutur, ci primarul Botoșaniului, domnul Flutur.  La fel a făcut Ion Lungu în Suceava, la fel au făcut primarii noștri de orașe și primarii noștri de comune. Avem primari în care nu se mai dă nici un ajutor social. Avem primari care sunt  campioni la absorbția fondurilor europene, avem primari care sunt campioni la atragerea de investiții pentru crearea de locuri de muncă și pentru generarea prosperității comunităților lor. Avem primari care, deși a fost întotdeauna călcați în picioare de autoritățile guvernamentale, au avut forța să se bată pentru cetățenii care le-au acordat încrederea să ducă la bun sfârșit toate proiectele pentru a ridica nivelul de viață și calitatea serviciilor în localitățile pe care le conduc.

 Vă dau un simplu exemplu. În Bucureștiul condus de PSD, de 12 ani de zile parcările se fac în continuare cu parcagii. Oficial sau neoficial cu bilețele sau fără bilețele, în timp ce în toate orașele liberale parcarea se plătește cu telefonul mobil. Asta înseamnă civilizație, asta înseamnă digitalizare, asta înseamnă cu adevărat să faci lucruri bune pentru semenii tăi.

Fraților, am avut 49 de  candidații înscriși în cursa pentru alegerile pentru Parlamentul European. Toți candidații sunt valoroși, toți candidații au avut atuurile și argumentele lor.  Asta este. Parlamentul European nu are decât 700 de locuri, iar România este reprezentată doar de 33 de europarlamentari. Îi felicit pe toți cei care au fost înscriși în cursă, chiar și pe aceia care nu îi voi prezenta și nu au fost printre cei 21, și le garantez fiecăruia dintre ei că vor avea o carieră politică de succes dacă vor continua drumul așa cum au început.

Vă spun clar, avem cea mai valoroasă listă de candidați dintre toate partidele politice. Oamenii care indiferent unde au fost, la nivelul Parlamentului European, la nivelul primăriilor pe care le-au condus, la nivelul ministerelor pe care le-au condus, au făcut lucruri extraordinare pentru oameni.

Am să îi invit pe scenă pe cei 21 de candidați ai Partidului Național Liberal care au fost votați la reuniunea Biroului Politic Național, să mi se alăture și le voi da citire celor 21 de candidați.

Domnul Adrian Dupu, care este președintele PNL Basarabia.

Ciprian Epure, secretarul general al Organizației de Tineret.

Claudia Benchescu, fostă președintă a Organizației de Studenți.

Aleodor Frâncu, fost secretar de stat, fost șef al Cancelariei, fost șef al ROMATSA, un om remarcabil în lumea aviației europene și internaționale.

Domnul Ciprian Ciucu, care cred că i-a făcut foarte multe nopți de insomnie administrației și primarului PSD al municipiului București.

Mădalin Adi Teodosescu, primarul orașului Balș și președintele Asociației orașelor din România.

Ana Maria Dimitriu, reprezentanta Vrancei, un consilier municipal care se bate cu primarul PSD de acolo și care a fost  supusă la amenințări, la contre puternice și nu a cedat nici un milimetru, indiferent la câte amenințări a fost supusă. 

Ligia Popescu, președinta Comisiei de specialitate pe relații internaționale a Partidului Național Liberal.

Violeta Alexandru, consiliera mea, dar să știți că nu am susținut-o să fie pe lista pentru Parlamentului European pentru că este actualmente consiliera mea, este fost director executiv al PRO Democrația. S-a bătut pentru introducerea democrației și pentru alegeri libere în România de zeci de ani. A fost director executiv la Institutul pentru Politici Publice si a fost ministru pentru Dialog Social, fiind întotdeauna un om care a iubit oamenii, un om care a încercat să îi reprezinte pe oameni.

Mihai Țurcanu, europarlamentar al Partidului Național Liberal, implicat în două decizii extrem de importante pentru România. Cei de la Azomureș și cei care lucrează în combinatele de îngrășăminte chimice pot să îi spună mulțumesc lui Mihai Țurcanu pentru faptul că a reușit să salveze locurile de muncă din industria petrochimică.

Vlad Nistor, vicepreședintele Partidului Național Liberal pe relații internaționale, omul care de când am fost ales președinte a fost alături de mine în aproape toate acțiunile diplomatice și în aproape toate întâlnirile pe care le-am făcut.

Marian-Jean Marinescu, vicepreședinte a grupului Partidului Popular European din Parlamentul European, care chiar în zilele acestea se luptă în cadrul regulamentului privind mobilitatea ca transportatorii români să nu fie defavorizați pe piața europeană.

Cristian Bușoi, candidat din partea Partidului Național Liberal, actualmente europarlamentar, care are misiunea ca la nivelul Parlamentului European să se bată ca să aducă serviciile de sănătate în România la calitatea serviciilor din celelalte țări europene și de asemenea, să bate să construiască, în sfârșit, Spitalele Regionale pentru care Uniunea Europeană ne-a pus banii la dispoziție și pentru care psd-iștii nu sunt în stare să-i aducă în țară.

Gheorghe Falcă, primarul Aradului, reprezentantul, aș putea spune, al Alianței Vestului, adică nu este doar reprezentantul lui Nicolae Robu și al Timișoarei și reprezentantul Clujului și reprezentantul Oradei. Cei 4 primari care s-au asociat, exasperați de faptul că PSD și Guvernul acesta nu are capacitatea de a dezvolta infrastructura de transport și au hotărât să aducă ei bani în țară pentru dezvoltarea infrastructurii conexe.

În continuare, îl voi prezenta pe Dan Motreanu, un vechi camarad al Partidului Național Liberal, un om care de 18 ani este în partid, președinte al Organizației de Tineret, Secretar General al partidului, prim-vicepreședinte, ministru al agriculturii, mi-ar lua foarte mult timp să vă citesc  lista tuturor funcțiilor pe care le-a deținut de a lungul timpului.

Îl prezint, în continuare, pe Daniel Buda, reprezentantul Regiunii de Nord-Vest, ca să spunem așa. Daniel Buda este omul care se bate, în primul rând pentru interesele fermierilor români și am să spun astăzi în prezența oficialilor europeni, principalul nostru obiectiv, în cadrul politicii agricole, este să aplicăm politica de convergență și subvențiile la hectar pentru fermierii români, să crească la nivelul mediu european astfel încât să crească competitivitatea fermierilor români pe plan european.

Drage colege și dragi colegi, să le aducem aminte românilor că Uniunea Europeană a luat o decizie care i-a ajutat pe milioane de cetățeni europeni și mai ales pe milioane de cetățeni români. Dacă cineva își aduce aminte, plăteam taxe de roaming extrem de mari, aici, în echipa noastră este europarlamentarul care a fost raportor la reglementarea care a dus la desființarea taxei de roaming și care astfel a ajutat milioane de români, care comunică cu familiile lor, cu prietenii care sunt plecați la muncă în străinătate și i-a ajutat să comunice mai mult, să fie mai aproape unul de altul. Adina Vălean, europarlamentarul care reprezintă și în următoarea echipă a Partidului Național Liberal la Bruxelles.

Doamnelor și domnilor, haideți să fim cinstiți, Partidul Național Liberal trebuie să își asume răspicat obiectivul de a intra în Schengen, abia atunci vom fi cu adevărat cetățeni europeni cu drepturi depline. Omul care stăpânește cel mai bine acest domeniu, omul care a asigurat îndeplinirea condițiilor tehnice pentru aderarea la Schengen, omul care se va bate pentru ca România să devină membră în Schengen, Vasile Blaga.

Stimate colege, stimați colegi,

Vă prezint în continuare un coleg care a reprezentat o surpriză uriașă pentru mine și care n-aș fi crezut că poate să aibă atâta influență și o asemenea capacitate de a influența deciziile la nivel european, în special în domeniul bugetului finanțelor. Un singur lucru vă spun. Orice fermier din România care primește despăgubiri pentru că a fost afectată ferma lui de pesta porcină africană, trebuie să știe că aceste despăgubiri sunt din bugetul Uniunii Europene și trebuie să știe că aceste despăgubiri au fost obținute prin Siegfried Mureșan și parlamentarii Partidului Național Liberal, sprijiniți de parlamentarii Partidului Popular European. Siegfried Mureșan!

Doamnelor și domnilor, Partidul Național Liberal, Partidul Marii Uniri, Partidul Unirii este onorat să susțină pe lista de candidați pe primarul Capitalei Unirii, Alba Iulia, pe Mircea Hava pe care vă rog să-l aplaudăm! Nu a putut fi prezent astăzi dar este cu inima alături de noi, se va bate în prima linie ca să câștigăm alegerile.

Dragii mei, vă voi prezenta candidatul despre care trebuie să vă spun câteva cuvinte. M-am gândit de multe ori dacă este bine să fie candidatul Partidului Național Liberal, pentru că să fim cinstiți, Rareș Bogdan a fost vârful de lance al bătăliei împotriva PSD, a fost jurnalistul care, atunci când cealaltă parte a mediei  supărată pe PSD,  tăcea, a avut curaj să spună adevărul. Este omul care întotdeauna s-a bătut pentru români, este omul care a avut cu adevărat curajul și forța să spună adevărul despre acești nemernici care își bat joc de România.

De aceea am ezitat dacă să-l invit sau nu! Nu pentru că nu am încredere în el ci pentru că m-am gândit că apare riscul să pierdem o tribună în care se poate spune adevărul despre ticăloșiile pe care le face actuala putere. Cu toate astea, m-am hotărât să-l invit, să fie alături de noi în această bătălie pentru că Rareș Bogdan nu este pentru prima oară în Partidul Național Liberal, de fapt, revine acasă, revine în Partidul Național Liberal după o carieră jurnalistică de mare succes, după o carieră în care a arătat că este un om care își iubește țara, un om cu frica Lui Dumnezeu, un om care se bate pentru interesele fiecărui român. Doamnelor și domnilor,  în fruntea listei Partidului Național Liberal, în prima linie a bătăliei, cel care va fi alături de noi în victoria istorică pe care o vom înregistra, Rareș Bogdan!

Și așa cum îmi pace mie, o să închei cu un strigăt de luptă! Ultima încercare a turcilor de a ocupa Viena a fost zădărnicită de o șarjă de cavalerie care a fost condusă de husari înaripați polonezi și care au reușit într-o șarjă de cavalerie să întoarcă pe spate sute de mii de otomani care erau împrejurul Vienei reușind, practic, să păstreze Europa așa cum este ea astăzi.  Dragii mei, șarja de cavalerie a început, husarii înaripați sunt pregătiți de luptă, fiecare dintre voi trebuie să intre în luptă cu încrederea în izbândă!

Niciun comentariu: