marți, 21 mai 2019

Declarațiile președintelui PNL, Ludovic Orban, în conferința de presă susținută la Ialomița –20 mai 2019





Le cer ialomițenilor să își folosească dreptul și părticica de putere pe care o dețin, în data de 26 mai să fie prezenți la vot, să își exprime opțiunea politică pe care o au la alegerile pentru Parlamentul European și de asemenea, îi îndemn cu toată încrederea să se prezinte la vot și să voteze la referendumul care a fost declanșat de președintele Klaus Iohannis pentru a da posibilitatea cetățenilor să oprească asaltul infractorilor asupra statului de drept, asaltul infractorilor asupra independenței justiției și mai ales tentativa disperată a infractorilor din fruntea partidelor de guvernământ, de a scăpa prin intermediul amnistiei și grațierii.

Decizia aparține cetățenilor și pe cetățeni îi îndemn să fructifice această oportunitate, această șansă, această ocazie să spună ,,DA,, la referendum.

(Cum veți contracara boicotul deja public PSD-ALDE?)

Una este ce își dorește Tăriceanu, care de 6 luni, ca șef al Senatului, împiedică soluționarea cererii de urmărire penală, formulată de Procurorul General împotriva sa pentru săvârșirea unor infracțiuni. Alta își dorește Liviu Dragnea, alta își doresc toți baronii obișnuiți să fure, care sunt în momentul de față în diferite faze de anchetă penală sau în diferite faze în cursul instanței și alta cred că își doresc cetățenii români.

Nu cred că există cetățean român, care să nu își dorească ca România să fie condusă de oameni cinstiți, de oameni corecți, de oameni care respectă legea. Sunt convins că cetățenii români nu sunt de acord cu amnistia și grațierea, de altfel am și testat lucrul acesta în mai multe sondaje de opinie. Într-o proporție de aproape 90% românii nu sunt de acord cu amnistierea și cu grațierea faptelor de corupție și am convingerea că ei au puterea, indiferent ce le spun infractorii care s-au cocoțat în fruntea statului.

Cetățeanul este suveran să decidă, sunt convins că foarte mulți dintre cetățenii români, chiar dintre aceia care, probabil, au avut simpatii față de PSD vor merge la referendum și vor vota.

Pe de altă parte, îndemnul la boicot este un îndemn antidemocratic pentru că dreptul fundamental pe care îl are cetățeanul și anume dreptul de vot prin care poate să hotărască asupra celor mai importante probleme în societate. A-l îndemna pe un om să nu își folosească dreptul de vot, înseamnă în sine o tentativă de a împiedica exercitarea unui drept, dar am încredere că românii nu se vor lăsa manipulați, amenințați, șantajați de actuala putere și că vor fi prezenți în număr mare la vot și chiar dacă au altă opinie decât opinia noastră și a președintelui Klaus Iohannis să își exprime voința pe care o au relativ la acest subiect.

Este normal, este firesc ca orice cetățean să fructifice această părticică de putere pe care o deține pentru a decide bunul mers al treburilor publice.

(Vă așteptați la diferențe mari ca număr de votanți, alegeri europarlamentare versus referendum?)

Am să le dau o veste proastă lui Dragnea și Tăriceanu. În ultimul sondaj de opinie numărul celor care spun că se vor prezenta la referendum  a depășit numărul celor care spun că se vor prezenta la alegerile pentru PE, ceea ce ne indică o tendință clară de creștere a prezenței la vot. Pot să vă spun că în ultimele două săptămâni intenția exprimată de a se prezenta la vot a crescut de la  37% la 40% și e posibil, acum, în ultima săptămână, când oamenii sunt din ce în ce mai atenți la desfășurarea campaniei electorale și mai ales la referendum, prezența va crește.

Ca atare, suntem foarte optimiști în privința validării referendumului. De altfel,  le spun cetățenilor români că este foarte important să vină la vot, pentru că dacă ei au puterea în mână și ei vor decide  clar interdicția amnistiei și grațierii, interzicerea reglementării prin OUG în domeniul justiției, practic, vor pune actuala majoritate anti-justiție în imposibilitatea de a mai da amnistia și grațierea și de a mai emite OUG.

Aș vrea de asemenea, să semnalez că există într-adevăr un boicot  care se manifestă nu numai la nivelul liderilor PSD, se manifestă, din păcate, în cadrul unor instituții publice care  au fost capturate de Dragnea și de clanul lui  mafiot.

CNA-ul nici până astăzi nu a acordat timpii de antenă pentru referendum, timpii de antenă pe mass-media audiovizuală. Este absolut scandalos. Mai avem o săptămână, sunt practic 5 zile de referendum  și  nici până astăzi CNA-ul nu a dat timpii de antenă.
AEP-ul, care are obligația  la fiecare exercițiu electoral să facă un clip de informare, să asigure informarea cetățenilor privind exercițiul electoral. Nici până astăzi nu a realizat , nu a produs și nu a prezentat CNA-ului clipul de informare a cetățenilor privitor la  referendum.

Prefecți, președinți de consilii județene, adică conducători de instituții care ar trebui să servească cetățeanul își amenință angajații și de asemenea, pun presiune asupra primarilor și viceprimarilor, mai ales PSD, să stea în fața fiecărei secții de votare, să-i convingă pe oameni să nu ia buletinele de  vot la referendum.

Practic, infractorii au declanșat un război împotriva propriilor cetățeni, împotriva românilor, pentru că nu pot să-mi explic altfel  tot acest boicot,  toată această folosire a unor instituții publice care ar trebui să servească cetățeanul, împotriva cetățeanului.

Carmen Dan amenință protestatarii de la Galați și de la Iași cu anchete penale.
La Televiziunea română, e a doua duminică consecutivă care împotriva legii, Dragnea, se lăfăie la Viața Satului, în curând o să-l vedem la Teleenciclopedia, o să-l vedem la Piticot, o să-l vedem prezentând știrile, pe Liviu Dragnea.

Nu de asta plătim bani. Televiziunea publică e finanțată din taxele și impozitele plătite de fiecare român și conducerea Televiziunii nu are dreptul să folosească banii, taxele și impozitele plătite de cetățean pentru a face servicii unui grup politic disperat care se comportă  în ultima vreme ca un grup mafiot.

Vedem foarte clar cum la ordinul lui Dragnea, jandarmii au săltat la Topoloveni 10 tineri inofensivi, pașnici care aveau două foi A3, în care aveau un mesaj pentru Dragnea, doar  ca sa nu-l deranjeze pe Dragnea în vizita de la Topoloveni, așa ceva nu s-a întâmplat, sunt chestiuni fără precedent.

Târgoviște, la mitingul de duminică, a fost un oraș închis. Cum poate să vină PSD și să zică că ne bagă în Schengen, adică să asigure libera circulație a cetățeanului român în țările Uniunii Europene, în condițiile în care ei îngrădesc libera circulație a cetățeanului român. În Târgoviște a fost interzis accesul, în Târgoviște pe perioada derulării mitingului. Există cazul celebru al unui medic, care și-a terminat garda, după 24 de ore de gardă și poliția nu i-a permis accesul în oraș. Există viralul care a fost făcut în care se cere parola unui șofer, care vrea să transporte marfă, să intre în Târgoviște și să aprovizioneze un magazin și i se cere parola. Este ceva de noapte minții, așa ceva nu s-a întâmplat niciodată. Ăștia sunt în stare de orice.

Am luat decizia de a deschide un site dedicat contra fraudei electorale, în cursul zilei de mâine la ora 12:00 va fi lansat site-ul și invităm toți cetățenii români să semnaleze orice informație despre o posibilă fraudă, despre o posibilă încălcare a legii, despre un boicot în afara cadrului legal pe care îl realizează actuala putere, care fuge ca dracu de tămâie de referendumul convocat de președintele Iohannis.

Niciun comentariu: