vineri, 17 august 2018

Impertinența premierului marionetă Dăncilă, de a minți în corespondențe oficiale

Comunicat de presă al președintelui PNL, Ludovic Orban:

Impertinența premierului marionetă Dăncilă, de a minți în corespondențe oficiale, afectează fundamental interesele României în Uniunea Europeană

Este halucinant modul în care premierul Viorica Dăncilă își permite să mintă într-o corespondență oficială, transmisă la Bruxelles, cu privire la situația din România, și este cu atât mai grav faptul că păpușarii Vioricăi Dăncilă cred că pot dezinforma în acest mod oficialii europeni.

Scrisoarea premierului, care nu a fost făcută publică de Guvern, nu face decât să confirme o dată în plus faptul că puterea politică de la București este ruptă de realitate și acționează cu rea-credință, întrucât încearcă să prezinte o versiune vădit falsă asupra evenimentelor recente.

În privința protestelor din 10 august, soldate cu violențe și sute de răniți, întreaga media europeană a relatat abuzurile forțelor de ordine și intervenția total disproporționată împotriva manifestanților pașnici. Alegațiile din scrisoarea premierului trădează culpa în care se află, prin încercarea disperată de a acredita o teză recurentă alimentată de PSD cu ajutorul propagandei.

Desfășurarea unor manifestații politice antiguvernamentale nu echivalează sub nicio formă cu o „lovitură de stat”, iar continuarea unor manifestații pașnice de acest tip nu presupune ceva ilegitim. Doar un lider politic cu mentalitate autoritară, precum Liviu Dragnea, poate considera contrariul.

Regimul constituțional românesc oferă doar două posibilități de înlăturare a unui Guvern, prin demisia premierului sau prin retragerea încrederii de către o majoritate parlamentară. Or, protestele antiguvernamentale pot doar influența decidenții politici să opteze pentru o cale sau alta, existând și varianta actualului Guvern de a se face că nu aude vocea cetățenilor.

În același timp, dreptul la protest pașnic este garantat de Constituție și orice încercare de a-l îngrădi de către o putere vizată de respectivul protest reprezintă un act abuziv cu tendințe dictatoriale. Așadar, în urma represiunii din 10 august, orice apel față de protestatarii pașnici de a nu se lăsa intimidați și de a nu-și cenzura convingerile este pe deplin legitim.

Bineînțeles că Viorica Dăncilă este incapabilă să înțeleagă conceptele democratice, de vreme ce abia înțelege ceea ce i se pune în față să citească. Incultura politică de care premierul dă dovadă atentează grav la interesele României și la democrația de care, încă, se bucură cetățenii acestei țări.

Modul în care își permite să mintă cu nerușinare în documente oficiale arată o dată în plus că această marionetă, executantă a unor ordine antidemocratice, trebuie să plece.

Ludovic Orban,
Președintele PNL

Niciun comentariu: