joi, 9 august 2018

Marea înșelăciune poartă numele de „rectificare bugetară”


Ai deficit și faci rectificare bugetară „pozitivă”! Doar în mintea celor de la PSD se poate face astfel de asocieri. Repartiția fondurilor „la dispoziție” - dacă ar fi reală existența lor -, are mari ciudățenii.

Se ia de la domeniul cercetării aproape 122 mil lei și se duc banii la Catedrala Mântuirii Neamului! Ministru Teodorovici motivează cu faptul că în noiembrie ar trebui să aibă loc prima slujbă în Catedrala nou construită! Oportunitate, prioritate, viitor toate sunt de domeniul trecutului. La modă, moda PSD desigur, este revenirea la practicile medievale a pupatului moaștelor. Peste ce dă Guvernul, pentru că așa vrea mușchii lui, dă și Gabriela Firea de la București, peste 13 mil lei! Spitalele sunt vai mama lor, traficul și serviciile publice stau în avarie continuă, singurele activități care au finalitate sunt spectacolele pentru promovarea imaginii primăriței incompetente și alocările financiare pentru Catedrală și biserici.

Președintelui i se iau banii pentru acțiunile de politică externă iar infractorul Liviu Dragnea afirmă la televiziunea de casă Antena 3 că dacă are nevoie de bani, inclusiv pentru summit-ul ce urmează a se ține la București, face cerere la Guvern iar prim-ministrul Dăncilă va aloca bani din fondul de rezervă la dispoziția primului-ministru. Practic, ia instrumentul financiar de la mâna Administrației Prezidențiale pentru a avea controlul cheltuielilor Președintelui. Aprobarea cheltuielilor făcute de Administrația Prezidențială pentru orice eveniment internațional este un control al activității Președintelui. PSD forțează astfel controlul asupra Președintelui României! Inadmisibil!

Analizele făcute la nivelul PNL au scos în evidență și aspectul periculos al distribuției fondurilor alocate de la buget programelor. Prima observație este ca un semnal de alarmă. Fondurile merg către programele aflate sub controlul membrilor PSD și ALDE. Raluca Turcan cere prim-ministrului Dăncilă să facă dovada că nu este așa cum arată rectificarea bugetară! Iar Cîțu scrie clar despre manevră:
"Dragnea şi Vâlcov arată că sunt hoţi şi mincinoşi. Nu sunt bani la buget iar execuţia bugetară este un dezastru. S-au încasat mai puţin cu 5 miliarde lei faţă de cât era estimat la începutul anului. Cu toate acestea, presiunea de la baronii locali (dar şi cei externi) ai PSD este mare pe Dragnea şi Vâlcov. Pentru a-i satisface, au făcut această rectificare care dă cei mai mulţi bani pentru 'proiectele' baronilor PSD. În acelaşi timp, deşi nu există bani, Dragnea şi Vâlcov plusează şi cresc cheltuielile de personal în sectorul public. Finanţare pentru angajarea în sistemul bugetar a rudelor, amantelor şi 'obligaţiilor'", spune senatorul PNL.
Agerpres a preluat un comentariu al senatorului PNL Florin Cîțu cu privire la această manevră numită „rectificare bugetară”. Evident că a preluat ca titlu senzaționalul: Home / Politica / Cîţu (PNL): Rectificarea bugetară arată că PSD are un singur scop - furtul banului public

Primul text scos în evidență de Agerpres se referă la o concluzie: cui folosește această rectificare bugetară? Iar Cîțu arată cu degetul spre trei state: Ungaria, Turcia, Rusia.
"Această rectificare arată clar că PSD are un singur scop - furtul banului public. În acelaşi timp este clar pentru toată lumea că PSD doreşte destabilizarea economiei. Trebuie să mai aflăm cât au plătit (şi cum) partenerii externi (Rusia, Turcia, Ungaria) ai lui Dragnea pentru acest lucru", a scris Cîţu, miercuri, pe Facebook.
Se face o legătură, luată aiurea (deocamdată) de pe Facebook, o legătură care are pesta porcină africană în centru (PPA): la noi este distrusă industria cărnii de porc prin „măsuri de prevenire a extinderii infecției” - uciderea tuturor porcilor dintr-un județ fie că există pesta porcină fie că nu există -, iar Ungaria este dispusă să ne asigure „carcasele de carne de porc” necesare consumului populației. O altă știre „de senzație”, legată de cea de dinainte, ne spune că fiul infractorului Liviu Dragnea a vândut înainte de declanșarea campaniei de ucidere a porcilor crescuți de cetățeni și fermierii români 10.000 de porci iar firma lui s-a reprofilat, urgent, pe procesarea și comercializarea carcaselor de porcine! Ale naibii coincidențe!

Nu am eu datele necesare însă, știind că la nivelul PNL, mai explicit la nivelul lui Florin Cîțu există date care permit analize mai bune, pomenirea Rusiei și Turciei, a Ungariei, toate numai ca exemple, am bănuiala că există mai multe legături dubioase privind această rectificare bugetară și anumite interese ale țărilor arătate legate de anumite domenii economice. Rusia nu vrea ca România să exporte energie statelor vecine, nu vrea ca România să eficientizeze exploatarea resurselor minerale de care dispune, Ungaria nu vrea ca România să aibă legături directe cu restul statelor membre ale UE „oferind” Ungaria ca „centru energetic” al zonei de centru și sud-est al Europei. Adică, mai pe șleau, un control al energiei de la Budapesta. Și multe altele.

Este pentru prima oară când văd o acțiune guvernamentală orientată direct împotriva intereselor naționale ale României! Adrian Năstase a mai făcut aranjamente „periculoase”, a ciugulit și el, ca „stăpân al pixului care semnează”, Victor Ponta a făcut și el afaceri dubioase dar parcă mai doreau ceva și pentru România. Dragnea și Vâlcov fac totul împotriva țării! Este ca pe timpul lui Ceaușescu! Ca să plătească datoria externă a înfometat o țară! Exact același lucru face infractorul Dragnea și inculpatul Vâlcov, asistați de Teodorovici de la finanțe și toată șleahta de PSD-iști care îi susțin. Ireal!

Această „rectificare bugetară” este una din marile înșelăciuni cu care socialiștii au nenorocit România până acum. Ori regimul lui Ceaușescu ori regimul impus de infractorul Dragnea, tot un drac.

Niciun comentariu: