În apărarea „căsătoriei” ca uniune între un bărbat și o femeie stă dicționarul limbii române, cu sensul înțeles de români când vorbesc despre ea, apoi este reglementată „căsătoria” ca uniune între două persoane de sex opus sub aspectul dreptului civil, pentru că instituția căsătoriei nu este doar o uniune cu tam-tam, invitați și dar de nuntă, cu lăutari și maneliști, este un contract civil în care cei doi soți (bărbatul și femeia) care pun împreună bunuri și decid cu privire la modul de gospodărire a lor împreună (fie bunurile personale puse în comun, fie bunurile viitoare pe care soții le obțin pe timpul căsătoriei). Căsătoria, ca orice alt contract civil este supus unor reguli privind înstrăinarea bunurilor comune ale persoanelor căsătorite, succesiunea după soți (dacă nu au succesori, adică dacă a fost doar o uniune pentru sex, succesorii sunt rudele soților decedați!) și alte elemente comune tuturor contractelor civile.
Membrii Coaliției pentru Familie au dat, zilele trecute, un comunicat „dur” împotriva „politizării” problemei referendumului: Tema referendumului este protejarea definiției căsătoriei prin înscrierea ei în Constituție și nu are treabă cu „familia”!
Mincinoși! Ipocriți!
Mircea Topoleanu, fotoreporter Vice, dat afară de la conferință pentru întrebare incomodă |
Prima poză a fost pusă pe Facebook de judecătorul Cristi Danileț.
„Ieri un preot a împărțit personal prin case mesajul următor. A ajuns și la familia mea. Tradițională.
Ei bine, este o mizerie modul în care sunt păcăliți oamenii!
Referendumul nu are legătură cu adopția copiilor, cu sexul părinților sau cu ceea ce învață copiii la școală. Cine spune altfel minte cu nerușinare! Dacă astea sunt problemele care se vor a fi rezolvate în România, sigur nu acest referendum este soluția!”Ce pun pe Facebook unii și alții, este vizibil doar în „bulele” în care acele persoane activează. Sunt discuții pro și contra. Lumea s-a împărțit în tabere. Multe. Consecințele devin severe. Se elimină „prietenii”, se denigrează persoane, se rup organizații și totul, dar absolut totul, pentru o idee cu puternice influențe religioase pornită împotriva unui curent din statele mai dezvoltate pentru a permite uniunile civile între persoane de același sex. Campania a devenit grotească, intervenția Bisericii fiind evidentă mai ales prin aceste materiale și prin distribuitorii lor deși, era evident de la început, că Biserica sau mai bine spus bisericile sunt profund implicate. La o discuție liberă, cred că acum 2 ani, reprezentanții CpF erau în echipe formate din preoți tineri și soțiile lor! Atunci mi-am dat seama că problema este plecată de la biserică, ONG-urile participante la CpF fiind doar instrumentele de care Bisericile se folosesc pentru a bloca „progresismul”.
Am vrut să stau deoparte. Nu am probleme cu religia atât timp cât Biserica nu se atinge de drepturile mele. Acum însă, prin ceea ce face, îmi provoacă un cumplit disconfort. Nu mai tac. Voi susține în continuare că instituția căsătoriei nu are ce căuta în Constituție. Voi susține că în Constituție trebuie tratată „familia”! Iar „familia” se realizează prin mai multe forme, și toate trebuie apărate! Pentru că scopul societății noastre este reproducerea membrilor societății, asigurarea continuității societății, asigurarea vieții limbii pe care o vorbim, asigurarea continuării tradițiilor, a obiceiurilor, a proprietăților private dar și a statului pe care strămoșii l-au construit. Căsătoriile, indiferent cum au fost ele realizate, nu au stat la baza evoluției societății ci familiile, acelea formate din relațiile dintre un bărbat sau mai mulți cu o femeie sau mai multe, femei care au născut copiii vii, copii îngrijiți de părinții lor, deveniți maturi care, la rândul lor au procreat. Căsătoria este doar un contract civil în vederea formării unei familii! Dacă nu se nasc copii ca urmare a relațiilor de cuplu, căsătoria devine doar o convenție civilă pentru sex. O pereche de soți care nu au copii au o familie eșuată. Nu este o critică, nu este o bătaie de joc din partea mea, este doar o tristă constatare. Iar cauzele pentru ca un număr mare de căsătorii crează „familii eșuate”, mai ales în mediul urban, nu ține doar de cei doi soți! Sunt factori externi care au o puternică influență asupra capacității de reproducere a celor doi soți.
Sunt absolut de acord cu judecătorul Cristi Danileț: Ei bine, este o mizerie modul în care sunt păcăliți oamenii!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu