vineri, 7 septembrie 2018

Șocant! Cristian Ghinea (USR) propune ca Firea să se alăture opoziției la PSD


„Ionel Danca

L-am auzit aseară pe colegul nostru de opoziție, Cristian Ghinea de la USR, spunând despre Firea că poate ”să participe eventual la o formulă de alternativă” de guvernare fără Dragnea.

Propunerea colegului de la USR este cel puțin stranie pentru că moțiunea de cenzură pe care o va iniția PNL are ca punct de pornire reprimarea violențelor din 10 august.

Or, nu putem uita cine este Firea și ce implicare a avut în dispersarea brutală a manifestanților din Piața Victoriei ca să nu mai vorbim de cât rău face Bucureștiului ca primar general. Așa încât, în niciun caz nu putem crede că a lovit-o brusc conștiința, Firea pentru București este la fel de nocivă ca Dragnea pentru țară. Locul lui Firea e lângă Dragnea, nu lângă noi.”

Ei bine, la așa ceva nu mă așteptam. Trebuie să recunosc însă că acum, după ce mi-am dat două palme pentru lipsă de judecată, nu este exclus, în extremis (încă nu sunt convins!), ca Firea și gașca care o acompaniază să accepte propunerea lui Ghinea de la USR. De fapt, și PSD și USR sunt de stânga. Iar dacă Firea ar trece alături de Ghinea, prin consens, ar ajunge la acea linie a „social-democrației” atât de clamate. Sămânța social-democrației și anti-liberalismul crește și în PSD și în USR. Alături trage tare MRÎ, că deh, este și el un curent social-democrat.

Cum naiba să faci acum „alianță” împotriva PSD cu Ghinea de la USR care caută în nemulțumiții din PSD aliați? Păi nu confirmă această declarație de ce USR refuză categoric alianțele cu PNL? Ocazional, unii din USR merge alături de PNL pentru că au un interes punctual. Cristian Ghinea ne arată că interesul profund al USR este însă altul. PNL nu este văzut ca aliat iar de va câștiga ceva Firea în războiul cu Dragnea parcă văd interesul USR pentru o fuziune în interes național, desigur!

Ptiu, drace!

Niciun comentariu: