vineri, 4 septembrie 2009

Justitia trebuie aparata

Nu am complexe cu privire la cine este Petru Romosan si cat de "criminal" este acesta dupa zicerile sustinatorilor lui Basescu, in special a deontologilor IT Morar, Mirela Corlatan trecuta cu catel si purcel de partea "deontologilor" de pe lista Humanitas, cea facuta si controlata de Liiceanu, Tismaneanu sau Patapievici. Eu vreau sa ajut la sustinerea si apararea Justitiei, demers caruia m-am alaturat cu mult timp in urma, inainte de a-mi face blogul, in calitate de forumist la Cotidianul.

Cotidianul a trecut de partea Justitiei. Nu mai scrie Liviu Avram cel care deforma principiile constitutionale si legea tarii mai ceva decat fierarul fierul inrosit. Scrie Cornel Nistorescu, Petru Romosanu si altii. Pun acum comentariul lui Romosan din ziarul Cotidianul de azi. Sunt de acord cu autorul.


Cine se teme de judecători?
Petru Romosan, Cotidianul, 3 septembrie 2009

"Pe măsură ce ne apropiem de termen, alegerile prezidenţiale se profilează ca o întâmplare derizorie. Traian Băsescu (plus Elena Udrea), Mircea Geoană, Crin Antonescu, Sorin Oprescu sau Nati Meir, dar, iată, fără Radu Duda: poate să câştige oricine, tot dracul ăla e! Doar nişte ziare şi televiziuni defazate mai macină subiectul în gol.

Campania electorală pare încheiată înainte de startul ei oficial. Produsul oferit de animalele politice şi de fraţii lor siamezi, ziariştii, e perceput majoritar ca o marfă stricată. O adunătură de farsori, mincinoşi, incapabili, plătiţi degeaba.

În mijlocul haosului politic şi al crizei economice de o nemaivăzută amploare, cu trei luni înainte de alegerile prezidenţiale, micul om mare Emil Boc vrea să reformeze statul român. Nici mai mult, dar nici mai puţin. Reforma lui Boc, realizată sub ochiul lui Traian Băsescu şi împreună cu Monica Iacob-Ridzi, Vladimir Tismăneanu, Elena Udrea, H.-R. Patapievici, Gheorghe Pogea sau Adriean Videanu, Mircea Miclea, dacă reuşeşte, poate fi una dramatic de importantă, pentru că ar fi şi ultima…

Cum Executivul şi Legislativul au fost deja puse la pământ de ciudatul nostru preşedinte şi de gaşca sa, vestea bună vine dinspre a treia putere a statului, puterea judecătorească.

Judecătorii, cărora li s-au alăturat DIICOT şi DNA, nu vor să se lase reformaţi de Emil Boc şi de Traian Băsescu, sub supravegherea nefastă a FMI, un FMI foarte îngăduitor, de altfel, cu cel mai dezastruos Guvern din ultimii douăzeci de ani. Judecătorilor par să li se alăture şi profesorii, deja cu salariile bine reformate de păcălicii care ne guvernează. Lupta dreaptă a judecătorilor, în primul rând pentru locul şi statutul lor şi abia în al doilea rând pentru drepturile salariale legitime, dacă va ajunge la capăt, poate duce chiar la instaurarea statului de drept. Judecătorii reprezintă astăzi şi ultima redută a statului român. Dacă ei vor pierde, singurul câştigător din România va fi, probabil, Traian Băsescu.

Dar cine se teme de judecători? Să întocmim o listă scurtă. Primii ar fi politicienii afacerişti (corupţi) şi afaceriştii cu statul (infractori şi impostori). Exemple? Primii pe listă ar fi marii inamici Traian Băsescu şi Dinu Patriciu. În ianuarie 2010, Traian Băsescu ar trebui să se întâlnească cu un judecător în dosarul „Flota“. Cine îl poate împiedica pe „analistul“ de la ziarul „Adevărul“, adică pe Dinu Patriciu, să devină prim-ministru după alegerile prezidenţiale? Câţiva judecători, eventual tineri şi prost plătiţi. Şi pentru că am pomenit de „Adevărul“, tot pe lista scurtă a adversarilor judecătorilor se găseşte şi aşa-zisa „a patra putere în stat“, ziariştii, media în general. Cu salariile lor „nesimţite“, salarii fără nici o legătură cu vreo piaţă liberă a ideilor. Conştiinţe cumpărate, mercenari odioşi.

Să recapitulăm. Lista celor care se tem de judecători e foarte lungă în România. Politicienii (din Executiv, Parlament, din administraţia centrală şi locală), afaceriştii pe spinarea statului, ziariştii fără o lege a presei - toată această faună monstruoasă a tranziţiei româneşti se opune cu ferocitate unei justiţii independente. O justiţie independentă care va începe să împartă, mai bine sau mai puţin bine, în sfârşit, legea".

Actualizare.

Unul dintre "adversarii" de pe forumul Cotidianul, @filadel, ma ajuta sa imi corectez postarea. Ii multumesc. Ii multumesc si pentru reclama ce mi-o face pe blogul sau. Inca odata multumesc, vecine !

2 comentarii:

filadel spunea...

"Cum Executivul şi Legislativul au fost deja puse la pământ de ciudatul nostru preşedinte şi de gaşca sa, vestea bună vine dinspre a treia putere a statului, puterea judecătorească.
Publicitate"


Corekt!

Crăciun Florin spunea...

Multumesc @filadel. Am facut corectia necesaara.