luni, 23 aprilie 2012

Speculez despre moțiunea de cenzură a USL

Moțiunea de cenzură a USL a intrat în malaxorul dezbaterilor. La PDL s-a hotărât că pică. Toată jalnica coaliție de la guvernare se va face scut în fața oribilei agresiuni asupra minunatului Guvern Ungureanu și a mărețelor lui realizări aflate în faza de „clocit sub cloșcă”. A anunțat Ungureanu că va face și va drege de parcă ar avea la dispoziție vreo 50 de ani de guvernare băsesciană însă acum se ocupă doar cu plasarea pomenilor electorale și vânzarea pe nimic a resurselor naturale. Bașca stimulează iredentismul maghiar pentru că așa vrea mușchiul guvernamentalilor UDMR, fără a verifica dacă întreaga comunitate maghiară din România este de acord să își ostilizeze vecinii de altă origine etnică.

Pentru cele făcute dar și cele necunoscute încă că ar fi fost făcute, pentru cele declarate că le va face punând în pericol grav țara, vine această moțiune. Pentru ea s-a început și atragerea unor pedeliști și uneperiști în formațiunile USL, motiv de mare scârbă și gâlceavă, chiar disperare din partea unor liberali sau social-democrați cu vechime și dorință de promovare. USL este pe aproape. Nu știm tot adevărul racolărilor. Se spune că vor mai fi, la care se adaugă voturile unor pedeliști și uneperiști care nu mai sunt de acord cu liderii coaliției din care fac parte însă nu și-au manifestat încă intenția de a merge în tabăra useliștilor. În unele zone ale media, analiștii de toată mâna ai lui Băsescu sau chiar ai PDL, se pronunță, cu subiect și predicat, că posibilitatea trecerii moțiunii este exclusiv la îndemâna USL. O ști ei ceva mai multe decât știm noi, iar așa ceva nu este exclus.

Am spus mai înainte că PDL a hotărât că moțiunea pică. Azi, incompetentul Emil Boc a declarat presei această mare concluzie a clicii portocalii. A confirmat acest lucru și liderul informal al PDL, sinistra Elena Udrea. Hmmm. Dacă este după cum spun analiștii/comentatorii lor pupincuriști, atunci ăștia doi sunt ca în zicala aia românească: curaj găină că mâine te tai.

Tema preferată a pupincuriștilor băsescieni de la EvZ, B1 Tv, Realitatea Tv (cea cu Hurezeanu în chip de șef), a altor stații Tv de mai mică anvergură, este moțiunea pe care opoziția nu o vrea trecută. Culmea. Iar motive ... gârlă. Aseară guița Cristoiu la Turcescu, disperat și înfuriat la culme pe opoziție care face o acțiune pur și simplu degeaba, doar pentru a strica imaginea bună și notorietatea în creștere a „geniului” Ungureanu. Boda alături încerca să fie mai înțelept iar Gușă mai pragmatic. Turcescu era dispus să fie de acord cu cel care ar fi găsit clenciul care să facă din moțiune cea mai tâmpită acțiune a opoziție de la formarea Romei încoace. Până una-alta a rămas ca în tren. Pentru mine. Nu știu dacă pentru pupinii băsescieni televizioniști cu normă la B1. În articolele lor din EvZ aceeași bulibășeală de la B1.

Mi se pare că doar la Realitatea Tv, acolo unde Hurezeanu îi băga strâmbe lui Crin Antonescu s-a pronunțat, de către Crin, parcă, concluzia că o moțiune trecută naște o nouă majoritate parlamentară. Având în minte o astfel de realitate, înainte de a fi pronunțată de Crin, mă cruceam ascultând aberațiile lui Cristoiu dar și a altora care au mai trecut pe la posturile Tv sau când citeam, uneori conștiincios, recunosc, murdăriile din EvZ sau de pe aiurea.

Cu nouă majoritate parlamentară, după moțiune, se pot petrece lucruri foarte interesante în viața publică românească.

În cazul în care Băsescu reîncepe joaca cu refuzul de a desemna pentru premier pe liderul cerut de opoziție, vom asista probabil la un jos foarte viguros în Parlament al proiectelor de acte legislative trecute de noua majoritate în regim de urgență, acte normative care vor viza, în primul rând, referendumul pentru demiterea președintelui, legea privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale - vor fi abrogate sau rescrise în sensul anterior acele prevederi care dau dezonorantei curți posibilitatea să facă echipă politică cu șeful statului -, vor fi rescrise regulamentele camerelor astfel încât opoziția devenită putere să scoată din circuit pe Roberta Anastase, PDL-ul va fi încurajat să se reformeze în ritm accelarat și nu este exclus să vedem că se poate face așa ceva. Între timp, la Guvernare, cu rolul de a semna condica de prezentă dar cu interdicția de a mai promova acte normative sau a gestiona banii bugetului altfel decât a aprobat Parlamentul va sta cabinetul demis Ungureanu.

Practic, Parlamentul cu noua majoritate, va trece la guvernare concomitent cu acțiunile pentru demiterea lui Traian Băsescu.

De nu va face așa Traian Băsescu și va desemna premierul cerut de opoziție, se vor câștiga între 2-3 luni pentru promovarea ideilor urgente ale USL. În primul rând se va face o rectificare bugetară pentru a da bani oamenilor, banii la care oamenii au dreptul în virtutea unor sentințe judecătorești definitive și irevocabile, se vor da bani special pentru campaniile electorale pentru ca votul în ambele alegeri să fie cât mai ferit de actul de corupție, se vor modifica acele legi care au aruncat democrația la coșul de gunoi a istoriei și care au permis lui Băsescu și ai lui să încerce reîntoarcerea la statul totalitar comunist.

După părerea mea, USL are obligația să treacă moțiunea, dacă o poate face. Să lase analiștii USL lamentările și speculațiile tâmpite ale pupincuriștilor băsescieni și să urmărească atingerea obiectivelor uniunii chiar de acum, prin modificările legislative urgente care să permită maturizarea lor până în toamna acestui an, astfel ca renașterea economică și socială a țării să dea semne pozitive înainte de noul an.

Totuși, de la ar trebui la ce se poate întâmpla este cale lungă. Sunt sigur că Băsescu va face tot ce îi stă în putere să împiedice USL să ajungă la putere acum pentru că și existența lui la Cotroceni se va reduce corespunzător. Vom asista la un nou circ băsescian în care mușchiul lui de derbedeu ajuns la ciolan va încerca să arate cine este mai tare. De fapt, încep să cred că pe Băsescu nici nu îl mai interesează viitorul lui politic. Știe că istoria îl va consemna ca un derbedeu politic, așa că nu mai are nimic de pierdut. Se va comporta ca un marinar beat în cârciuma unde se bate pentru vre-o fufă pe care o vede în dublu exemplar.

Niciun comentariu: