vineri, 20 aprilie 2012

Impostorii dreptei arătați de Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu a postat pe blogul său o poziție față de „coagularea dreptei” în viziunea lui MRU, viziune foarte intens dezbătută în media și foarte atent promovată de așa-zișii ideologi de dreapta ai PDL, cum ar fi Cristian Preda (pomenit și de Tăriceanu în postare).

Călin Popescu Tăriceanu face un bine celor care vor să știe ce este dreapta, celor care s-au plictisit să tot citească aiureli la unii și alții care confundă ideologia de dreapta cu bătutul apei în piuă. Citind postarea lui Tăriceanu vezi că o politică de dreapta începe cu respectarea drepturilor omului, cu respectarea și apărarea dreptului de proprietate, cu respectarea principiului celerității în soluționarea cererilor îndreptățite ale cetățenilor adresate administrației, în evaluarea corectă a unei situații economice și a potențialului unei economii etc.

Lectura a fost suficientă pentru mine. Sper să fie citită și de alții pentru a putea face o corectă comparație între o viziune autentică de dreapta, cu exemple concrete în realitatea economică și socială, și aiurelile guițate de susținătorii băsiști, unii cu pedigree de „intelectuali”, sau alți oportuniști cu orientări ciudate în mediul politic românesc, care mai de care mai ciudați în promisiuni și idei trăsnite.

Niciun comentariu: