joi, 26 aprilie 2012

Salvați onoarea pierdută a lui MRU !

Mi-am băgat nasul pe la Adevărul de azi. Presa „bubuie” de informații care mai de care. Lupanarele politice băsesciene luptă cu înfrigurare pentru onoarea neonorantei parlamentare Roberta Anastase, femeia promovată în politică și în funcții înalte de Traian Băsescu, după cum declară acesta, împreună cu Elena Udrea, Sulfina Barbu, fiiesa Elena Băsescu, Boagiu, Țurcanu ... hoața națională care a distrus parlamentarismul în Camera Deputaților pentru ca Băsescu să își realizeze obiectivele politice. Bine, acum și hoției i s-a dat aură politică. Presa de opoziție o face însă praf. Declarațiile de ieri ale Robertei au făcut deliciul emisiunii de aseară a lui Mircea Badea, au fost „analizate” la sânge în alte emisiuni, fiecare cu concluziile rezultate potrivit fișei postului moderatorilor desemnați.

În Adevărul însă, Mircea Vasilescu (cel din imagine), redactor-șef la „Dilema Veche” (devenit de ceva ani bordel băsist), lucrează pentru salvarea onoarei lui MRU. O face inteligent însă îi scăpară pe „gură” și porumbeii disprețului față de cei pe care îi „critică”.

MRU e totuşi din altă clasă. Dacă e tobă de carte, nu e cazul să fie luat la mişto de orice semidoct (căci până şi ştiinţa de carte i se impută!). Dacă nu se „dă în stambă" şi nu e „popular", dacă nu se trage de brăcinari cu toată lumea, ci păstrează o anumită etichetă, nu înseamnă că e „arogant". Dacă zâmbeşte discret şi politicos în împrejurări în care alţii hăhăie abundent, nu se cheamă că are „un surâs timorat".

Curios, ca orice semidoct, caut să văd cine este Vasilescu ăsta. Recunosc că nu m-a chinuit curiozitatea să cunosc numele și operea scriitorilor post-decembriști, a redactorilor șefi de ziare și a filosofilor de toată mâna care populează tot felul de organizații apărute ca ciupercile după ploaie. Am alte priorități și este corect să fiu făcut de un doct, așa cum bănuiesc că este și se consideră Vasilescu, semidoct. Fiecare cu „doctul” lui. Al meu, din punctul lui de vedere, este pe jumătate, al lui, din punctul meu de vedere, nu există. Pentru că specializarea mea nu este la îndemâna lui, nici chiar de ar citi, începând de acum și până la sfârșitul vieții, doctrina aferentă. Nu mai are timpul fizic să împace teoria cu practica. A, este posibil să devină „mare specialist” dacă, în interesul PDL, este numit ministru de interne. Ar fi totuși ceva mai mult decât Igaș.

Văd că individul este băgat până la gât, cel puțin, în fundația lui Soros în România. Cu un CV pe cinste, Vasilescu își permite să se uite de sus inclusiv la postacii internetului care, probabil, sunt cei care formează grosul „clasei semidocților”. Iar dacă a devenit pentru 2 ani șeful fundației, am convingerea că între el și Ungureanu via Băsescu sunt oarece legături. Iar cuvântul „Soros” îmi aduce în minte și pe sinistra Monica Macovei bașca gașca de „intelectuali” și jurnaliști hămesiți la sinecurile statului băsescian.

„Adevărul” este în prima linie a luptei pentru promovarea lui MRU, a „liberalului” MRU. Îmi amintesc că Dinu Patriciu ne spunea, nouă, bloggerilor liberali, că face din „Adevărul” un ziar eminamente liberal. Ei bine, încep să mă lămuresc. Din ce citesc la Cartianu și alții concluzionez că este un ziar pentru „liberalii” lui Băsescu. Iar MRU este omul lui Băsescu. Iar „Adevărul” lucrează și promovează jumătățile de adevăr.


7 comentarii:

Arogantu' spunea...

Nu-mi permit eu sa ma trag de bracinari cu musiu Vasilescu - cine sint eu ?
Dar IL ANUNT ca pe musiu Ungureanu il pot balacari fara nici cea mai mica remuscare: EU II PLATESC SALARIUL !
Ai priceput ceva, musiu Vasilescu ?

Crăciun Florin spunea...

Corect Arogantu. Noi suntem patronii și patronii au dreptate !

Crăciun Florin spunea...

Arogantu,

MRU nu are onoare. Este un oportunist jalnic.

Arogantu' spunea...

AMIN !
Mai ramine s-o afle si el ...

Crăciun Florin spunea...

Arogantu,

Știe deja. Onoarea duce la pierdere. A ales altă cale, pentru câștig.

Shadow spunea...

nenea vasilescu este responsabil cu "cenzura" la dilema chiar pe comentarii care nu sunt nici nepoliticoase si nici nu bat campii pe "langa subiect". Asta a invatat in tinerete asta aplica si acuma ce vreti?

Crăciun Florin spunea...

Shadow,

Dacă nu umblu pe la Dilema nu am cunoscut asta. Dacă nu acceptă comentariile care nu plac, atunci individul este de tot disprețul.