miercuri, 16 mai 2012

Avem recesiune ! Nu avem recesiune. Unde este adevărul ?

INS dă cu recesiunea în noi. După o definiție care ține cont de evoluția PIB. Economiștii spun că este o abrambureală. De acord cu ei. Politic însă, acum, la schimbare de putere, este bine să arăți care este adevărul cu privire la „stabilitatea economică” promovată de portocalezi.

Tabelul este mincinos, chiar dacă este al INS. Trebuie luat și interpretat altfel. De exemplu, trim. III 2011 spune că are +1,8, peste linie iar trim. IV al anului cu -0,2 este dus sub linie ?! Cum naiba vine asta ? Este evident că indivizii de la INS vor să evidențieze o scădere și nu o realitate economică. Cu o astfel de imagine fără o corectă cunoaștere a realității economice ajungem la judecăți de tot râsul.

Pe fond, acest tabel ne poate arăta și altceva, dacă vrem să vedem. Economia României a stat în permanență sub nivelul lăsat de guvernarea Tăriceanu. Anul 2009 care nu apare aici, este caracterizat printr-o prăbușire dramatică din punct de vedere economic. Evident și a PIB. Dispariția micilor investitori distruși de guvernările băsesciene pe motiv de „evaziune fiscală” a avut ca efect imediat reducerea severă a resursei financiare din care s-a alimentat PIB. A urmat, natural, fuga din România a investitorilor străini din industria reală, pe piață au rămas doar comercianții și constructorii cu contracte de stat. Au rămas cei care importă produse și exportă monedă. Plusul de valoare care ar fi dus la creștere economică s-a dus la producătorii străini. PIB a scăzut din nou. Tabelul ne arată că PIB s-a chinuit să trăiască în stagnarea economică în care guvernele băsesciene ale lui Boc au dus România. Valorile PIB sunt aproape nesemnificative. Așa zisa excepție de creștere de +1,8 % din trim. III a anului trecut este doar influența anului agricol foarte bun și nu a unui reviriment economic. Dovada cea mai bună este scăderea PIB din trim. următoare, mică încă datorită tot existenței pe piața a produselor agricole recoltate care încă mai aduc valoare. Dacă am face abstracție de anul agricol, am vedea că de fapt economia României este în declin continuu. Acesta este adevărul. Practic suntem într-o recesiune continuă de când au ajuns la putere băsescienii PDL. Chiar și o analiză „americană” a PIB, așa cum propune Blănculescu cu disperare, plecând de la valorile guvernării Tăriceanu - cum ar fi normal -, luând în calcul și alte elemente care caracterizează mediul economic, cum ar fi salariile, șomajul, producția economică și comerțul, nu ajungem la valori pozitive. Este evident că rezultatul economic al guvernărilor băsesciene ale lui Boc și Ungureanu reprezintă imaginea fidelă a dezastrului.

Azi, Ponta și Georgescu au dat garanții că vor susține mediul de afaceri, că vor susține restructurarea pe fond a economiei țării, stimulând industria prelucrătoare și exportul, acele ramuri care aduc valoare adăugată și nu consum nesustenabil.

Este evident că stăm prost din punct de vedere economic. Trendul în scădere a indicatorilor economici nu poate fi oprit prin declarații politice ale actualei puteri și nici prin populismul lozincard al PDL-ilor disperați că au pierdut puterea, ci prin măsuri reale. Acele măsuri luate până acum deși pot fi acuzate de cretinii portocalezi ca fiind populiste vor avea un efect pozitiv în comportamentul economic și social al țării, efect ce se va vedea abia pe la toamnă și, mai ales, după alegerile din noiembrie.

Da, trebuie să le băgăm pe gât băsescienilor dezastrul lăsat în economie. Să folosim orice mijloc pentru a le da la cap, trebuie însă în același timp să avem și suficientă luciditate pentru a înțelege realitatea.

Un comentariu:

Robert Horvath spunea...

S.O.S !
CONDUCEREA ARMATEI SA INTALNIT CU PRESEDINTELE BASESCU SI VICTOR PONTA ,ATENTIONAND IMPOTRIVA PERICOLUL UNEI LOVITURI DE STAT PRO RUSESTI IN ROMANIA! Tensiunea intre armata si serviciile secrete !


SERVICIILE ROMANESTI SUNT CONTROLATE DE MOSCOVA....DECLARA GENERALII ARMATEI ROMANE !
In Romania actioneaza o puternica agentura rusa care a reusit sa se infiltreze la cel mai inalt nivel si chiar sa controleze institutii ale statului. Faptul ca indivizi care servesc interese rusesti ajung in functii importante in Parlament, si Guvern, faptul ca resursele energetice ale Romaniei ajung pe mana unor agenti de influenta ai Moscovei sau la companii care joaca impotriva intereselor romanesti, faptul ca reteaua ruseasca reuseste sa infiinteze trusturi de presa in Romania si sa manipuleze milioane de oameni, demonstreaza esecul lamentabil al serviciilor de informatii ale Romaniei in aceasta batalie. Sau poate demonstreaza faptul ca acestea sunt controlate in totalitate sau partial tot de agenti ai Moscovei!
AGENTURA RUSA PREIA PUTEREA IN ROMANIA
Discutiile au pornit de la o informare secreta, ajunsa la Cotroceni, in legatura cu existenta unei stari de "neliniste crescanda" in randul unor comandanti de divizion si cativa generali de stat major, a armatei din Transilvania si nu numai in legatura cu creiera unei noi axe MOSCOVA -BUCURESTI-BEOJING
Declaratiile noului ministru de Externe arata ca politica externa a USL se sprijina pe o altfel de filozofie privind relatiile internationale, pornind de la admiratia pe care o are Andrei Marga fata de Vladimir Putin si luand in calcul prioritatile acestuia: Rusia si China. Militarii se arata ingrijorati de aceste declaratii si de reactivara a retelei rusesti in Romania,
Situatia fiind grava pentru prima data generali ai armatei se implica in actul guvernamental,............. desi statutul cadrelor militate interzice implicarea in viata politica.
Presedintele a fost informat ca unele cadre de raspundere cu inalte funcii in armata si garnizoanele din teatrul transilvan si-au exprimat intr-un cadru restrans nemultumirea si iritarea fata de noua pozitie a guvernului si incercarea de a introduce Romania in zona de influenta
ruseasca.
Discutiile au durat 3 ore .

TENSIUNE INTRE ARMATA ROMANA SI SERVICII !
Basescu .........a incheiat insistand pe efortul de-a se "monitoriza situatia generalilor in functii de mare raspundere care printr-un exces de zel pot duce la tulburari si caderea guvernului iar o solidarizare prost inteleasa cu cei din alte judete din afara transilvaniei risca stabilitatea statala sau creea conditiile unei posibile lovituri de stat, pe fondul nemultumirii generate de salarii, dotari, miscarile de strada a fostilor colegi acum restructurati si sentimentelor nationalist-patriotice, gresit interpretate ...........
Seful SRI Maior a declarat ca : "este la curent ca doi-trei sefi de stat major si doi generali de garnizoane din Ardeal ar fi initiat o astfel de dezbarere la o intalnire cu ocazia unui moment festiv familial.
Seful SIE Mescanu a amintit de existenta unui document CIA, secret care avertiza ambasada americana la Atena, ca exista un risc insemnat, ca in Grecia, pe fondul crescand al nemultumirii populare si iminenta intrare in stare de faliment a statului, exista riscul major al unei lovituri de stat militare, cum s-a mai intamplat in aceasta tara.
In documentul CIA se vorbeste si de vulnerabilitatea Romaniei de-a se confrunta cu o astfel de amenintare,
In inchere presedintele Basescu s-a aratat ingrijorat de tensiunea intre
armata si serviciile secrete !