joi, 3 mai 2012

Demențiada portocaleză post-mortem guvernării portocalii

Cârcotesc. Mă uit, cu interes, la mai multe posturi Tv și citesc mai multe comentarii care au ca scop defăimarea fostei opoziții și viitoarei puteri construită în jurul USL. S-au adunat, la grămadă, toți. Și ai noștri și ai lor. La concurență, parcă, dau în USL și în special în unii lideri USL. Cel mai atacat este Crin Antonescu. Alături de el sunt pe lista neagră Andrei Marga, Mariana Câmpeanu ... Nu a fost validat viitorul guvern în Parlament, nu s-a emis nici un act administrativ, s-a dat doar publicității lista cu persoanele nominalizate să ocupe funcțiile de miniștri și deja, ca la o comandă, toată lumea este dezamăgită, este sceptică în privința viitorului, se anunță acte extreme. De la unii care au trecut prin viață și au avut posibilitatea să îi aprecieze pe cei nominalizați în activitatea lor în guvernările anterioare, pot înțelege nemulțumirile. De la cei mai tineri nu pot prelua fără mari semne de întrebare suspiciunile cu care se etalează în scris. Pentru că am observat preluarea de către aceștia a „verdictelor” promovate cu insistență de portocalezi îmi pun întrebarea dacă nu cumva până acum au fost portocalezi mascați care au reactivat la acest moment în rândurile liberalilor. Mă refer doar la mediul liberal pentru că nu urmăresc mediile altor formațiuni politice.

Un Guvern se formează pentru a face administrație pe un teren politic. Este posibil să nu îți placă un ministru, este posibil să să îl consideri pe altul mai bun însă nu este posibil să negi binele realizat după ce „ai luptat” pentru înlăturarea portocaliilor de la putere. Este ciudat un astfel de comportament. Nu doar că este ciudat este însă și un semnal că unii dau dovadă de infantilism preluând și amplificând în mediul liberal tot felul de aiureli propagandistice ale portocaliilor. Toate atacurile sunt la persoană. Am observat că imediat ce la B1 Tv sau în Evenimentul Zilei se aruncă o găleată cu lături în capul unei personalități liberale din viitorul Guvern Ponta, la noi, la liberali, apar „zugravii” care întind rahatul pe cel acuzat fără a se face o analiză a mesajului denigrator. Nu se acceptă nimic. Dacă intervii și ceri clemență pentru cel acuzat până la proba verității, devii dușman al liberalismului. Culmea ironiei.

Mă aștept să văd preluate în mediile liberale tâmpeniile promovate de Tismăneanu și Macovei pe blogurile lor și în Evenimentul Zilei că moțiunea de cenzură a urmărit împiedicarea Justiției să își ducă la îndeplinire lupta anticorupție, întârzierea la aderarea în spațiul Schengen, destructurarea țării pentru a fi împărțită între baronii PSD și PNL (devenit, în mintea lor, partid socialist). Am văzut că sunt preluate ideile lui Cartianu cu privire la Crin Antonescu și mă aștept să îi văd promovați în grupurile liberale pe Mihăieși, Moraru, Pătrășconiu, Turcescu ... La cum s-au format prieteniile pe facebook, observând la mine că am prieteni comuni cu foarte mulți portocalii declarați și foarte supărați, care însă nu au loc la mine în pagină, am ajuns la concluzia că așa-zisul liberalism declarat de unii este de fațadă. Sunt prea superficiali pentru a fi liberali, sunt mai aplecați să asculte pe la uși și să vadă prin gaura cheii decât să deschidă ușa și să înfrunte adversarul.

Am spus mai sus că portocalii și portocalezii și-au stabilit ca țintă pe Crin Antonescu. De fapt, ei au judecat bine. Crin Antonescu este cel care menține, azi, o speranță în sufletele celor care încă mai cred că cele promise de USL se vor îndeplini. În ultima conferință de presă a PNL, Crin a afirmat că cele promise se vor îndeplini. Abrogarea HG care impune înființarea facultății în limba maghiară, în înțelegerea liberală un act prin care se aduce atingere limbii române ca singura limbă oficială în spațiul românesc, Antonescu a spus că va fi prima hotărâre a viitorului guvern. Baza acestei hotărâri este tocmai moțiunea de cenzură care a trecut și a demis Guvernul Ungureanu. Această poziție a lui Crin a fost, cumva, criticată, doar la Nașul Tv, televiziune nou apărută și portocalie până în prăsele. Singura reacție oficială a venit de la UDMR care a amenințat că nu va sprijini, din opoziție guvernarea USL și a catalogat PNL (de fapt) ca fiind un partid extremist de factura PRM. Nici un postac liberal nu a spus ceva despre acest lucru. Crin Antonescu a văzut un jurnalist al EvZ și s-a mirat, cumva în glumă, că această fițuică portocalie mai apare. EvZ a început o campanie disperată împotriva lui Antonescu că acesta și-a manifestat intenția de a desființa EvZ. B1 și celelalte posturi portocalizate țin isonul fițuicii. Liberalii dorm. Nu au treabă cu această campanie de denigrare a lui Crin Antonescu și a PNL. Ba, mai mult, se pare că cei care îl au pe Crin ca pe un ghimpe în coastă au găsit un nou sprijin în atacurile lor anti-Antonescu.

Constat cu regret că cei care se declară liberali participă cu trup și suflet la campania anti-PNL a portocaliilor. Rămâne să văd în grupurile liberale o susținere puternică pentru Traian Băsescu doar pentru a da în Crin Antonescu.

6 comentarii:

Arogantu' spunea...

Alegerea lui Antonescu drept tinta principala este legata de faptul ca, raminind in Parlament, reprezinta un pericol mortal pentru portocalezi: poate linistit actiona pentru coagularea unei majoritati in favoarea suspendarii securistului.
Crin Antonescu a dovedit ca stie sa se apere singur: ironia ucigatoare la adresa EVZ este o dovada.
Cit despre 'zugravi' - isi fac singuri un deserviciu dindu-si arama pe fata.

Anonim spunea...

ati punctat bine . au unii(liberali) placerea sa se prezinte la b1tv si tvr ,sa asiste la aberatiile lui badin sau turcescu , fara sa risposteze .
in schimb , desi vin alegerile , nu vad nicio miscare , la PNL .
alegerile se pot castiga usor , cu o conditie : sa participi la campania elecorala .
dezgustatoare este campania impotriva d-lui mircea diaconu .

cosmin

Crăciun Florin spunea...

Arogantu,

Eu bănuiesc că, intenționat sau nu, Ponta și PSD au făcut comunicări non-agresive cu privire la Băsescu pentru a se feri de agresiunile brutale asupra Guvernului Ponta. Astfel, Crin a rămas cam singur în „războiul” contra lui Băsescu, Crin este astfel mandatat să conducă USL pentru demiterea lui Băsescu. De aceea este el atât de atacat. Iar liberalii care îl atacă sunt susținătorii unora ca Patriciu care văd în creșterea lui Crin un pericol pentru ei.

Crăciun Florin spunea...

Cosmin,

Nu știu ce vezi tu la Piatra Neamț și în județ. Se pare că acolo încă nu s-a reorganizat bine PNL. După defecțiunea lui Pinalti liberalii de acolo nu au crescut prea mult. Nu este singura zonă în care se peterc astfel de lucruri. Cauza este în „politica ușilor închise”, catastrofală după mine. Când vor deschide liberalii ușile organizațiilor și vor accepta membri noi, vor avea și cu cine duce lupte politice.

Arogantu' spunea...

@Florin
1. Nu numai Ponta si oameni din PSD sint 'blajini'. Chiar si in PNL exista - Frunzaverde, bunaoara.
Dar nu asta este problema - Guvernul (PM si ministrii) au alt job, incompatibil cu atacarea lui ba'secu pe tema suspendarii.
2. 'Liberalii' care il ataca pe Crin sint, probabil, cei la care se referea Utecila ...

Crăciun Florin spunea...

Arogantu,

Frunzăverde este în perioada de tratament împotriva virușilor portocalii. Nu este sănătos pe deplin și de aceea îl înțeleg. Apoi, nu este exclus să facă un joc inteligent de păstrare a unor legături cu partea din PD care nu este apucată de streche.

Liberalii ... dizidenți sunt de două feluri, după priceperea mea. Un fel, îl reprezintă o parte dintre prietenii mei care sunt mai aproape de libertarieni. Pe aceia îi ochește utecilă și nu numai, cu aceștia vrea utecilă să se identifice pentru a forma o nouă mișcare liberală. Alt fel de liberali sunt cei care nu au cunoștințe despre liberalism și nici gândire de liberali însă sunt afectați de snobism. Aceștia au devenit liberali pentru că în cercurile lor era la modă. Aceștia nici nu mai trebuie vânați, aceștia nu sunt o valoare de care să ai nevoie pot fi, în cel mai fericit caz, votanți.