miercuri, 29 mai 2013

PDL în „chinurile refacerii”. Mișcarea Populară intră în comă.

După ce PNL a exclus „cârtița” băsesciano-mereuistă numită Andrei Chiliman hop, de unde-de neunde, PDL anunță și el excluderi. Nume grele, băsescieni puri și duri, „voci critice” în stil Macovei (dementa de la Bruxelles), apropiate dementei, demenți și ei, cu stil de papagali politici. Niște copy-paste după lideri aiuriți de mai peste tot mapamondul.

Încearcă aburitorul Chiliman să țină pasul, să se bage și el în cărțile istoriei ca victimă a abuzurilor „Moscovei”, să aibă plăcerea de a vedea poporul plângându-i de milă, să vadă cum sare „de fund în sus„ cu adâncă stupoare clasa politică popular europeană pentru abuzurile ce i se fac aici, în țărișoara lui dar ... pauză. Lumea nu îl știe. Lumea de prin București măcar, darămite lumea „incultă” din provincie. Nu mai poate. PDL îi va lua fața. Fără menajamente. Păi ce, se compară el cu deja celebrul distrugător al învățământului românesc Funeriu (funebru personaj cu pretenții de intelectual). Sau cu Baconschi cel iubitor, „năprasnic”, de nuri feminini pe bani publici. Sau cu „eminentul” politolog de doi bani bucata Cristian Preda europarlamentar „degeaba” pentru România ? Nu, nu se compară. Nici cu Teodor Paleologu, jucăușul.

Propunerea pentru excluderea „cârcotașilor” vine de la „vest”. Alin Popoviciu, vice cu „vestul” la PDL. Poporul din vest, de acolo de la el, îi vrea afară pe cei care se chinuie să încropească din nimic, dar de fapt din resursele PDL, partidul iubit al lui Băsescu: Partidul Mișcarea Populară. Cică a depus „cererea” corespunzătoare la partid. A ieșit și Cezar Preda anunțând „cumplite” fapte săvârșite de pedeleii care au rămas, în fapt, pedelepre. Cică, știe el de la colegii liberali, că respectivii tot dau târcoale pe la ușile liberalilor, ba pe la centru, ba pe la periferie poate-poate sunt primiți și „binecuvântați” de liberali cu ceva acolo, chiar mărunțiș de e, pentru a trece aceste vremuri grele. În fapt, cam toți cei chitiți a fi dați afară sunt mai mereu cu ochiul și timpanul la ușa Mișcării Populare a lui Băsescu. Ar vrea ei la Băsescu însă nu prea pot acum, nu de alta, dar de poame bune ce sunt nici acolo nu pot intra așa ușor. Au ei ceva bube în cap de li se face selecție. Ca la intrarea în bandele infracționale sau organizațiile teroriste.

Normal că s-a iscat vervă. Presa băsistă este în derută. Cu cine să țină ? Care va fi învingătorul ? Nu mai au repere. Băsescu este pe ducă iar înființarea Partidului Mișcării Populare este doar o intenție. Prea mulți entuziaști care să îl „nască” (cum spun eu, „fete” cum spune un prieten) nu sunt. Mișcarea din PDL, dacă se va produce, tulbură cumplit zisa „naștere”. De aia a sărit în sus coana Nutzi, spaima Constituției. Lumea este tulburată. Dacă Blaga și echipa lui chiar ajung să facă treabă, atunci pedeleii au de ales. Rămân pedelei și mănâncă atât cât au sau trec în altă tabără și mănâncă de sub unghii.

Pe zi ce trece se prefigurează o despărțire din ce în ce mai clară de Băsescu. Acum, la rând, sunt oamenii lui. Oameni care pierd, în urma „curățeniei”, popularitatea. Oamenii din țară vor face socoteli. Nu este mare distanța de la „cel mai bun” la „o hahaleră”. Despărțirea de PDL cu scandal duce la despărțirea și de lumea politică activă. Oamenii lui Băsescu nu au „față” la membrii USL, UDMR nu lucrează cu „mărunțișuri”, minoritățile parlamentare merg doar cu puterea. Iar mărunțișurile vor fi, de se va „făta” și partidul lui Băsescu, Partidul Mișcarea Populară, Partidul Forța Civică, Partidul Național-Țărănesc Pavelescu, Partidul Noua Republică și ... ce o mai fi. Mărunțișuri născute să împiedice pe alții, mărunțișuri ce se vor mânca între ele.

Eu mă întreb. Va fi capabil PDL să renască ? Va avea suficient „sânge în instalație” Blaga să refacă PD ? Dacă nu, se va alătura la masa „canibalilor” politici de „dreapta”, se va hăitui cu ei și va dispare la coșul de gunoi al istoriei.

Niciun comentariu: