miercuri, 27 septembrie 2017

Uraganul „Firea” distruge Bucureștiul

Ca să fiu sincer, am fost convins că numita Gabriela Vrânceanu Firea, nevasta lui Florentin Pandele, primarul de la Voluntari (cel mai „informatizat” oraș din România, la 43 mii locuitori are 90 mii de conturi pe Facebook, adică de la cel cu țâța'n gură până la cel cu barba sură, cel puțin câte două conturi !) nu este potrivită pentru a conduce Bucureștiul. În afara țâfnei în fața unor camere Tv nu s-a evidențiat cu altceva. Nu a fost ca mine, a fost ca cei care au apreciat „frumusețea, prestanța și îmbrăcămintea” sus-numitei. Iar Firea nu le înșeală așteptările. Rețelele de socializare sunt pline de pozele ei, mii și mii și tot curg. Între timp, Bucureștiul rămâne fără fonduri „în portofel” iar acoliții familiei Pandele și ai PSD plus cei de la ALDE își umplu buzunarele. Bucureștiul devine un model al dezastrului urban. Astăzi, stăpânit de o administrație coruptă, iresponsabilă.

Imagine de la Kamikaze
Un articol excelent există la „România Liberă”. În articolul „Lefuri de bancher în firmele lui Firea. Într-una din companiile înființate de Primăria Capitalei, salariul mediu este de 2.500 euro pe lună” sub semnătura lui Petru Zoltan avem imaginea „ingineriei socialiste” a societăților administrației publice după „modelul”, spune numita Firea, primăriei Vienei. Nu cunosc cum este la Viena, însă nu îmi închipui că primarul „top model” al Vienei, dr. Michael Häupl, a distrus în lunga sa „carieră” de primar orașul Viena așa cum distruge Bucureștiul primarul ales pentru „rochii, zâmbet și vorbă”, Gabriela Vrânceanu Firea soția lui Florentin Pandele de la Voluntari.

Ingineria „socialistă” a primarului general este copiată de primăriile de sectoare. De toate !

Bucureștenii plătesc taxe și impozite pentru a asigura veniturile celor din primărie dar și a angajaților noilor societăți comerciale în care primăriile sunt acționari majoritari ! O mare parte dintre bucureștenii plătitori de taxe și impozite au venituri (multe din pensii) de câteva ori mai mici decât salariul mediu al unui angajat „de tip nou” al Primăriei Generale sau ale primăriilor de sector. Banii de taxe și impozite nu sunt investiți în dezvoltarea municipiului ci sunt dați pentru biserici, acoliții PSD și ALDE, clanurilor de afaceri, acțiuni festive pe fundament religios, excursiilor cu votanții fideli ai PSD și ALDE etc. Despre dezvoltarea economică a municipiului București nu mai este nici loc de vorbă dar nici bani nu mai sunt !

Câteva semnale de alarmă trase de PNL se cuvine a fi aduse la cunoștința tuturor cetățenilor, în special a celor care din cauza resurselor „insuficiente”, vor fi cei mai afectați de „năzbâtiile” Gabrielei Vrânceanu Firea și a acoliților ei din PSD și ALDE.

Cornel Pieptea, Președinte PNL sector 6. Agerpres.

"Doamna Firea, spuneți-le bucureștenilor ce preț vor plăti pentru încălzire din această iarnă! În ședința Consiliului General al Municipiului București de mâine, 28 septembrie, doamna primar general Firea a propus creșterea tarifelor pentru energia termică, fără a crește corespunzător subvenția la încălzire, care va fi votată în cadrul aceleiași ședințe prin rectificarea bugetară.

Acoperirea creșterii de preț necesită suplimentarea subvenției cu suma de 151 milioane de lei la nivelul întregului an. În propunerea de rectificare bugetară suma alocată pentru subvenția la energia termică rămâne nemodificată! În proiectul de hotărâre se propune majorarea cu 35 de lei a tarifului pentru transportul și distribuția energiei termice furnizate prin puncte urbane și cu 76 de lei a tarifului de producere și distribuție a energiei produse în centralele termice de cvartal(..).
Îi solicit doamnei Firea să clarifice problema prețului plătit de populație pentru energia termică furnizată de RADET, pentru că în acest moment, așa cum arată propunerea domniei sale, este previzibilă mărirea prețului ce va fi plătit de bucureșteni."

Cirpian Ciucu, PNL, consilier general.

Și azi, cireașa de pe tort:

Știți cât consumă noile firme de la PMB pe consilii de administrație, adunări generale și cenzori? Vă zic eu: aprope 1 MILION de euro!!! Până la sfârșitul anului (trei luni). Mai exact, vreo 953.640 euro pentru conducerea a 20 de firme.

Dacă nici Firea nu-și plătește oamenii regește (din banii noștri), nimeni nu o mai face!

Toate aceste CA-uri, AGA și comisii de cenzori sunt populate cu consilieri generali PSD, ADLE și PMP, cu oamenii lor de la partid și prieteni personali. Nu au dat concurs, nu au fost selectați pe baza competenței și priceperii lor.

Și eu credeam că noi, consilierii generali, facem muncă în folosul comunității, pentru 800 de lei pe lună. Bine, asta facem doar cei din opoziție, cei care avem demnitate. Restul, paraziți.

Calculul este făcut de către colegul meu Catalin Deaconescu. Sunt 4.377.210, doar pentru trimestrul IV.

De ce și-au dat demisia cei doi medici de la colentina? Nu erau bani pentru... ață medicală...

Și cum acestă știre nu va ajunge în media, pentru că ne-au pus capac la televiziuni, cumpărând cu contracte din bani publici redacții întregi, trebuie să mă ajutați să distribui astfel de știri, că să afle cât mai multă lume. Dacă vă pasă...

Ciprian Ciucu

Dincolo de politică, d.p.d.v. economic despre companiile de stat de la Primăria București
În urma analizei bugetului companiilor de stat înființate la PMB de către Firea/PSD/ALDE, concluzionăm:
► cca. 80% din bugetele alocate SA -urilor sunt pentru cheltuieli operaționale și cu salarii;
► marja de profit pentru mai toate este de cca. 5%, pusă așa, doar ca să fie; 
► legat de structura de personal, 60% este personal suport și administrativ iar 40% personal de execuție (o firmă de pe piața liberă ar intra în faliment pe acestă logică); 
► nu au bugetat capital de lucru (working capital) ceea ce înseamna că va fi nevoie de împrumuturi suplimentare, pentru derularea unor contracte și asta presupune noi cheltuieli; 
► nu este asigurat volumul de activitate pentru structurile gigantice prezentate - la peste 150 de posturi trebuie organizat un volum enorm de activitate, pentru ca salariile să poată fi justificate; 
► va fi foarte greu ca aceste companii să devină în timp util operaționale, deoarece schemele de personal se completează greu, chiar și în cazul unor companii politizate. Teoretic, managerii vor trebui angajati pe baza legislației care priveste guvernanță corporatistă; 
► vor fi obligați să subcontracteze anumite specialități pentru ca e imposibil să asigure tot ce te obliga legislatia să ai ca specialiști autorizati/certificați etc. Neavând experiența activității e limpede că nu au luat în calcul toate cheltuielile de care va fi nevoie; 
► din analiza structurii de buget și a celei de personal rezultă ca proiecțiile financiare nu acoperă totalitatea cheltuielilor posibile și mai mult ca sigur vor fi obligati la noi realocari pentru a îndeplini contractele.
Cele de mai sus sunt din capitolul “v-am spus eu”, așa că ne vom auzi și la anul ca să-mi dați dreptate.

Ciprian Ciucu

UPDATE: Că utiasem... știți cine este Director General la firma PMB, Parcări S.A.? Păi este dl. Niculae Constantin, director general și la s.c. Euro Apavol SA, din Voluntari. Faptul că este adus de la o firmă din Voluntari este doar o coincidență. 
-------------------------
Știu că-i muncă de chinez bătrân (suntem doi), dar cineva trebuie să o facă și pe asta. De două zile am luat la puricat cele 98 de proiecte de hotărâri de Consiliu General și, la ce am găsit acolo, ne luăm cu mâinile de cap. Partea bună este că avem și o imagine generală cu privire la ce au de gând să facă Firea/PSD/ALDE cu aceste companii. Partea prostă este că ne sperie nivelul de risipă și politizare la care s-a ajuns.
Așa, și să nu uit... Firma de parcări (da, face și firmă de parcări) va avea 384 de angajați și un buget de 45.000 lei pe ultimele 3 luni ale anului pentru... publicitate (televiziunile lor știu de ce). Uitați de #smartcity, PMB va lucra tot cu taxatoare umane.
Plec spre comisa de buget. Va fi fun... să vezi discuții.

Ciprian Ciucu

Fiți atenți la asta: 
La una din firmele PMB, cea străzi, pasaje și poduri, pentru următoarele luni a alocat 142.570 lei pentru CA, AGA și cenzori, au doar 6 angajați (mai puțini decât numărul membrilor CA, AGA și al cenzorilor) iar angajații au câștig mediu de 16.070 lei.
Nu știu ce vor face acei 6 oameni anul acesta, dar trebuie să facă ceva de atâția bani. Și ar trebui să fie super compenți. În privat banii ăștia se fac cu greu, cu ore peste program, cu rezultate.
Firma va fi mâine capitalizată cu 19.876.000 lei și împrumutată cu 18.000.000 lei.
Nu știu unde să vă trimit să vă depuneți CV-ul la acestă firmă ce va pleca cu un buget de peste 8,2 MILIOANE de Euro.

Pot continua să iau de la Ciprian Ciucu toate postările lui care se referă exact la activitatea primăriei Capitalei. Am o promisiune că voi afla ce se întâmplă și la alte primării, la cele de sector, pentru că „lucrul” primarilor de sector din București, toți PSD, copiază „nelucrul” de la Primăria Generală ! Un dezastru. În timp ce „Firea” este un uragan de puterea 4-5, „masculii” de la sectoare sunt cicloane de categorii mai mici dar la fel de nocivi.

Niciun comentariu: