sâmbătă, 2 septembrie 2017

Rușii își „șterg urmele” în SUA. Ard materialele compromițătoare

San Francisco. Consulatul rus „scoate fum negru pe coș”. Pompierii americani s-au precipitat, rușii au declarat că nu sunt probleme. Dar sunt. Sunt arse documente și materiale care scot fum negru pe coș !

SUA și Rusia duc un război diplomatic.

Obama a expulzat 35 de diplomați ruși „activi nediplomatic”.

Putin a răspuns cu cererea de reducere a peste 750 de persoane din misiunile americane în Rusia.

Americanii au redus personalul și au închis oficiile consulare americane pe teritoriul Rusiei, cu excepția oficiului de la Moscova.

Trump a decis să închidă consulatele rusești și oficiile comerciale aparținând de ambasadele Rusiei. A dat termen 48 de ore. Serviciile americane de securitate au anunțat intenția de a percheziționa clădirile consulatelor și oficiilor comerciale ruse dezafectate precum și locuințele folosite de personalul respectivelor reprezentanțe rusești.

Rusia protestează vehement. Vor să întârzie intrarea serviciilor de securitate americane în clădiri. Acuză SUA că vrea „să planteze” materiale compromițătoare pe timpul perchezițiilor ! Fumul negru de la Consulatul rus din SF este proba „grabei” de a scăpa de „belele”. Nu de toate, doar de cele mai grave.

Este evident una dintre cele mai grave crize diplomatice între SUA și Federația Rusă. Mai ales că SUA au devenit foarte atente la comportamentul „partenerilor” ruși pe teritoriul american. Și au văzut, în plus față de hakeri și spioni, tabere de antrenament pentru tinerii ruși aflați pe teritoriul SUA - lupte de auto-apărare, folosirea diferitelor arme albe, constituirea unor „trupe închegate” și cultivarea unei culturi radicale a apartenenței la etnia și limba rusă etc. Treabă serioasă !

Colaborarea ruso- americană s-a dus dracului. Trump a acceptat ideile consilierilor care nu văd în Rusia un partener pentru SUA. Epoca Obama a apus de tot.

SUA vor merge mai departe. Este logic. Vor încerca să scoată Rusia din spațiul NATO al Europei. Sunt state europene care vor să refuze hidrocarburile din Rusia și acceptă hidrocarburi din SUA. Sunt state europene care doresc să meargă mai departe cu Rusia. La un moment dat, în Uniunea Europeană se va pune problema: cu Rusia sau fără Rusia ?! Astăzi, Rusia are „o carte în plus”. Și încă jumătate. Nu spun de la cine. Nu este exclus să le piardă dacă majoritatea statelor europene vor refuza colaborările cu Rusia.

Surse: articolele de la Agerpres.

Niciun comentariu: