joi, 21 septembrie 2017

Paranormal, ireal, absurd ... tot ce vrei. Kovesi este „marea țintă”

Agerpres dă niște știri. Citesc și înțeleg.

UPDATE Lazăr: Parchetul General a deschis un dosar penal în legătură cu plângerea depusă de Mihaela Focică

Informația spune că procurorul Mihaela Focică a depus o plângere penală la Parchetul General dar, nu împotriva Laurei Codruța Kovesi ci împotriva șefului ei, procurorul Gheorghe Stan pentru că a fost supravegheată și înregistrată în vederea unor acțiuni de șantaj. Procurorul General Augustin Lazăr spune presei:
Ieri, doamna Focică s-a prezentat la Parchetul General, a cerut să fie primită în audiență și a anunțat că va depune o plângere penală împotriva persoanelor care ar fi supravegheat-o și care ar fi comis anumite fapte pe care domnia sa le-a calificat ca fiind șantaj, culegere de date și comunicarea lor public, după care domnia sa a și depus plângerea. A fost înregistrat un dosar penal
Tot Lazăr face și afirmația:
Am putea spune că, din păcate, e un impas al Inspecției Judiciare, care se află într-o situație fără precedent și care trebuie analizată de către CSM, urmând ca să se aprecieze care ar fi măsurile manageriale cele potrivite de ieșire din acest impas. Este fără precedent ca inspectorii judiciari să se înregistreze între ei
Dacă nu urmăresc televiziunile, nici nu știu ce mai pun la cale unii și alții. Căutând am dat despre o acțiune a „luju.ro”, tipică pentru deja celebrul Savaliuc, o manipulare pentru discreditarea Laurei Codruța Kovesi. Nu am ajuns direct la „luju”, am intrat pe ocolite, pe la Evenimentul Zilei (aici, pentru 19 septembrie și aici, pentru 21 septembrie), alt mare „iubitor” de Kovesi. Savaliuc ne oferă un „material exploziv” (aici), în stilul pompos al publicației dedicate distrugerii Justiției, în special a unor slujitori ai ei care au avut neobrăzarea să îl trimită la pușcărie pe Dan Voiculescu dar și pe alți „nevinovați” prezentați intens la Antena 3. S-au alăturat, cu cățel și purcel, cei de la Evenimentul Zilei care au și ei de „răzbunat” supărările lui Băsescu.

Totul pleacă de la o înregistrare a discuției dintre procurorul Gheorghe Stan (șeful!) și procurorul inspector Mihaela Focică. Discuție „privată” cum se spune. Numai că, ce să vezi, discuția este înregistrată audio, este pomenită de Gheorghe Stan într-o „notă” internă pe 25 august, este pusă la dispoziția „luju.ro” care o publică pe 19 septembrie și este aprig disputată și manevrată de Evenimentul Zilei, Antena 3 printre alții.

Ca să fiu foarte sincer, scriptul înregistrării este al unei „bârfe”, abundă în impresii, „mi se pare”, „cred că”, „bănuiesc” nu sprijină nici o prezumție că ar fi vorba despre ce se insinuează. O discuție care „analizează” o altă discuție, sau mai multe discuții libere, care ar duce la niște păreri sau impresii. Fără probe materiale! Culmea, probele devin înregistrarea audio (ilegală!), plângerea penală depusă de procurorul inspector Mihaela Focică, „nota” lui Gheorghe Stan ... Mai mult, din discuția înregistrată reiese, mai mult decât clar, că procurorul Gheorghe Stan „indică” o vinovăție a Laurei Codruța Kovesi iar sentimentul meu pe timpul lecturii a fost că individul nu este străin de alte două reclamații la CSM, ale unor procurori inspector, privind intervenții ale conducerii Inspecției Judiciare pentru ca în controlul la DNA să se ajungă la o anumită soluție.

Nu mă mai surprinde apariția unor organizații ale magistraților, vizibile deja în „lupta” lor împotriva lui Kovesi și de curând împotriva lui Augustin Lazăr: Uniunea Națională a Judecătorilor din România și Asociația Magistraților din România (aici). Este evident că cele două organizații profesionale ale magistraților au ce au cu Laura Codruța Kovesi. Deja sunt formulate acuze doar pe baza declarațiilor lui Gheorghe Stan! Nimic despre o declarație a celeilalte părți, Laura Codruța Kovesi! Iar asta se numește manipulare. Mai apare și o declarație a judecătorului Horațiu Dumbravă (aici) care, eu așa percep, și-ar dori „o funie de gâtul” lui Kovesi.

Să avem încredere în Justiție, să sperăm că urmărirea penală care a început odată cu depunerea plângerii penale de către Mihaela Focică nu va fi exercitată de un procuror care are ceva cu Kovesi iar judecata nu va fi făcută de un judecător care, la rândul lui/ei, are ceva cu Kovesi.

Nu sunt singurul care a scris despre „încălecarea Justiției” de către politic. Suntem în fața unui nou episod de „dărâmare” a lui Kovesi.

De ce oare cei care vorbesc despre caz nu văd că plângerea penală nu este împotriva lui Kovesi?!

Niciun comentariu: