luni, 7 mai 2018

Avem nevoie de un SMURD pentru jurnaliștii unei părți a presei

Avem o presă aservită clasei politice sau unor interese politice. În particular, unele agenții sau site-uri de presă încearcă să se mențină pe o linie cât mai apropiată de partea neutră a politicului. Sunt foarte rare. De aceea, afirmația de la începutul articolului rămâne valabilă.

Ieri, la reuniunea PNL București, președintele Ludovic Orban a făcut pasul: a numit două site-uri de presă care lansează știri „fake news” cu scopul de a dezbina PNL în interior. Este vorba despre „PSNews”, fost „stiripesurse.ro” și DCNews,  a lui Bogdan Chireac („morsa competententă”!) și Val Vâlcu. În zilele anterioare, Ludovic Orban nu a iertat pe Victor Ciutacu de la România Tv pentru interviul cu sinistra Viorica Vasilica Dăncilă.

Din punctul meu de vedere, cred că PNL, ca partid, trebuie să aibă curajul de a defini „agresorul” din media. Și are, slavă Domnului, o mulțime de „agresori”. Media din România atacă, cu predilecție, PNL pentru că partidul are capacitatea de a înlocui PSD la guvernare. Atacurile sunt fie directe, cum sunt cele la care au recurs PSNews sau România Tv, fie indirecte, cum face DCNews preluând de pe blogul lui Ciutacu o parte a „cuvintelor grele” adresate lui Ludovic Orban (tehnică înaltă, ce mama naibii!). Tot atacuri indirecte sunt și cele în care PNL este pus în opoziție cu USR cu tente favorabile USR (ceea ce strategilor de la USR le vine ca o mănusă, alții le fac treaba!).

Această declarație a lui Ludovic Orban a inflamat mintea lui Victor Ciutacu. Cum îi stă bine unui individ ca Ciutacu, acesta a răspuns vitriolant, pe blogul său știind că „o parte a presei” va prelua ce spune și va răspândi „informația”. Îl ajut și eu, numai că eu nu sunt de partea DCNews care a preluat „știrea” și nici a lui. 😅

Păi, să pun ce „spune” Ciutacu. Cred că vărsat sticluța cu vitriol pe tastatură.

”Vad ca mascariciul de Orban simte nevoia sa fie bagat in seama si o arde in basisme ieftine de la distanta, ca in emisiunea mea nu are portocale sa vina, cu mine. Sigur ca as putea sa-i citez din stenograma dosarului penal in care a fost trimis in judecata pentru ca a cerut bani ca sa para destept la televizor. Adica sa pun ghilimele la apelativul de labagiu cu care l-a onorat sifonul lui preferat Urdareanu. Dosar de care a scapat doar fiindca limbricul inca mai e util sistemului. Dar n-o fac. Fiindca mi-e scarba de el. De milogul pe care, intre altele, tonomatul la care latra acum de dupa gard l-a salvat de la puscarie (si l-a tinut in functia unde s-a intovarasit cu asfaltatorul Nelu) dupa ce l-a adus in studio sedat dintr-o scorbura in care se ascunsese sa nu-l gaseasca Turcescu si Tatulici. De viermele care facea frumos la ziua mea ca sa-l bage-n seama baietii mai mari si mai tari din satul cu ministri. De cazatura de om care ma premia, in fata unei sali pline cu liberali, pentru verticalitate si curaj.

Ludovice, te-ai tarat o viata ca o soparla. La un moment dat, chiar aveai haz. Dar ai imbatranit urat...”

Ce este real din ce spune Ciutacu și ce este nereal putem afla doar de la Ludovic Orban și de la Victor Ciutacu. Dar, are rost? O analiză sumară ne arată că Ciutacu a fost la un moment dat apropiat de mediile democratice ale țării. Banul, ochiul dracului, orgoliul l-au dus către Sebastian Ghiță și România Tv. Iar acolo face apologia „societății PSDrăgniste” cu atâta fervoare încât a adunat ca telespectatori fideli toți consumatorii tv de bârfe ieftine și senzațional. I-a furat de la Antena 3 sau B1Tv, o parte semnificativă de la Realitatea Tv iar acest succes „de presă” îl face pe Ciutacu să se declare, cu emfază, drept cel mai cel și cel mai hăis din media română.

Cunoscând componența consumatorilor Tv care stau buluc grămadă pe România Tv devine absurd ca liderul unui partid politic cum este PNL să meargă și să se adreseze acestora! Este o pierdere de vreme categorică. Aceste persoane trăiesc în altă „bulă politică”! Vorbele unui liberal care vrea să vorbească despre economie, administrație publică, educație și sănătate ca sisteme ale serviciilor publice etc. se vor lovi de zidul gros al informațiilor deformate de Ciutacu și gașca de la Romnia Tv. Iar a merge la România Tv, la emisiunea de minciuni și deformări a realității produsă de Ciutacu și deja celebrii lui invitați, pentru a face can-can televizat de prost gust pentru oamenii care mai au ceva minte la purtător este este nu doar o pierdere de vreme, este un deserviciu adus societății pentru care PNL, ca partid și Ludovic Orban ca lider al partidului și-au luat angajamentul să o servească.


Din punctul meu de vedere aceste organizații media trebuie evitate. Gogorița promovată de „specialiștii în marketing politic” că trebuie să te adresezi tuturor cetățenilor consumatori de media a fost, este și va fi nocivă. Pentru ca să ai, ca partid politic, o bază electorală trebuie să lupți pentru ea și să îi atragi pe cei care pot înțelege principiile politice după care partidul se conduce, care acceptă ideile de guvernare liberale, care le înțeleg, care acceptă asumarea responsabilității politice prin votul de delegare a încrederii. Consumatorii tv de la România Tv, de la Antena 3, de la B1Tv, ca să vorbesc doar de unele televiziuni, nu vor vota niciodată cu PNL! Sunt nostalgicii regimului comunist, sunt dependenți de voința altora, sunt admiratorii conducerii de tip autocrat, se mulțumesc cu pomana și acuză occidentul pentru că ei nu sunt capabili să se întrețină singuri.

La cald, cum se spune, am intrat și pe site-urile PSNews și DCNews, nominalizate de Ludovic Orban în discursul lui la Reuniunea PNL București. Sun producătoare de fake news. DCNews este pro-PSD iar PSNews este pro-ALDE (se pare că politicianul care deține controlul site-ului, cel care comandă muzica, este Daniel Chițoiu, prim-vicepreședinte al ALDE!).

PSNews s-a inflamat mai tare. Are și un articol al redacției în care a adunat trimiteri la alte articole în care îl face zob pe Ludovic Orban și mai ales încearcă să aducă dovezi că PNL este în scădere continuă, Ludovic Orban fiind „gaura neagră” care macină partidul. Păi, să ne fie cu iertare dar aceste ziceri sunt zi de zi pe buzele lui CAP Tăriceanu și, ca să nu fie uitat, în scrierile de pe blog sau în cuvântările politice ale lui Varujan Vosganian! Cum naiba să nu declari că față de PNL și liderii acestuia PSNews nu este un consecvent producător de fake news?

Este simpatică afirmația celor de la PSNews: Ludovic Orban a ales să intre în război cu presa! De ce nu spun că este în război, așa cum este normal de altfel, cu o anume parte a presei? Nominalizările lui Ludovic Orban sunt date ca exemplu, fără a acoperi toată presa. DCNews este categoric pro-PSD iar PSNews este pro-ALDE. Ambele s-au situat de partea celor din PNL care, la un moment dat, au susținut o mai mare apropiere de PSD și ALDE. Ludovic Orban și actualii membri ai conducerii PNL au fost și încă sunt țintele articolelor denigratoare din cele două publicații.

Nu ar strica, cred eu, ca PNL să dea din când în când și câte o nominalizare a presei care cântă după partiturile PSD sau ALDE. Ceva în genul „contrar celor afirmate în ...”. Ar oferi susținătorilor PNL pe rețelele de socializare și informația necesară pentru conversațiile „amiabile” pe care le poartă cu susținătorii PSD, ALDE ba chiar cu înfocații susținători ai lui Traian Băsescu care, în fața „exitului” din PMP a devenit la fel de nociv ca cei din PSD sau ALDE.

7 comentarii:

CREDIT FAST LOAN INTL spunea...

AICI ESTE AȘTEPTAREA MEA, CÂND AU FOST ÎMPRUMUT

Numele meu este dna Pamela, cetățean al Germaniei. Am fost scammed de 3 Internet creditori internaționali diferite, toate acestea promit să-mi dea un împrumut după ce mi plătească mai multe taxe care produc nimic și sa ridicat la nici un rezultat pozitiv. Mi-am pierdut banii grei câștigați și a fost un total de 11.598 de euro. Într-o zi, așa cum am fost de navigare prin internet, cu lacrimi pe ochiul meu am dat peste o mărturie a omului, care a fost, de asemenea, și în cele din urmă a fost scammed conectat la o companie de împrumut legit numit FAST CREDIT INTL (kreditloansprestamos010@gmail.com), în cazul în care în cele din urmă a ajuns împrumutul lui. Așa că am decis să contactez aceeași companie de împrumut și apoi le-am povestit povestea mea despre cum am fost scamat de mai mulți creditori care nu au făcut altceva decât să-mi dea mai multe dureri. I-am explicat companiei prin poștă și tot ce mi-au spus era să nu mai plâng pentru că îmi voi lua împrumutul în compania lor și, de asemenea, am făcut alegerea potrivită de contactare a acestora. Mi-au dat asigurări lor de 100%, la început am fost speriat din cauza experienței mele din trecut, dar am luat riscul, am făcut-o așa cum am fost Tol și am primit împrumutul meu de 76.000. euro. Vă rugăm să oameni, i se va sfaturi pentru a contacta FAST CREDIT INTL dacă aveți nevoie de un împrumut, astfel încât tu dont merge contactați acei oameni răi și pierde banii așa cum am făcut before.I a făcut un jurământ de auto-mi că voi continua să depună mărturie pe internet pe cum am primit împrumutul meu. Aveți nevoie de un împrumut de urgență, cu amabilitate și rapid contactați:
Dl Johnshon Ricarioni
kreditloansprestamos010@gmail.com

Dr Purva Pius spunea...

Hello Everybody,
My name is Mrs Sharon Sim. I live in Singapore and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of $250,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 3 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of $250,000.00 SG. Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs Sharon, that refer you to him. contact Dr Purva Pius,via email:(urgentloan22@gmail.com) Thank you.

Dr Purva Pius spunea...

Hello Everybody,
My name is Mrs Sharon Sim. I live in Singapore and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of $250,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 3 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of $250,000.00 SG. Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs Sharon, that refer you to him. contact Dr Purva Pius,via email:(urgentloan22@gmail.com) Thank you.

Google+ spunea...


Sunt atât de inspirat de acest post. Ajutăm, de asemenea, să nu garantăm un împrumut de credit și să ajutăm săracii la o conștientizare publică rapidă. Verificați http://atlasloanfirm.blogspot.com/ Whatsapp +14433459339 pentru unele produse frumoase și încurajați-vă.

Timothy Kober spunea...

Căutați o ofertă de împrumut legitimă astăzi? Ați fost refuzată de bănci din cauza istoricului dvs. de credit? nu vă faceți griji nici mai mult, Pluto acasă de credit de credit este punctul dvs. de cotitură cu doar o rată a dobânzii la prețuri accesibile de 3%. Contactați-ne acum prin intermediul

Email: plutocreditfinancier@gmail.com
Whatsapp: +18474539904

Elena spunea...

Buna,

Aveți nevoie de o dobândă de împrumut legitimă de 2% ?, Dante Paola Cooperativa Ajutor oferă credite pentru persoane fizice și organizații Împrumut, împrumuturile noastre sunt bine asigurate și securitatea maximă este prioritatea noastră, oferim împrumuturi disponibile.

* Împrumuturi personale (securizate și negarantate)
* Împrumuturi de afaceri (securizate și nesigure)
* Împrumut combinat
* Împrumut de consolidare și multe altele:

Dacă sunteți interesat, reveniți la noi cu primirea acestui e-mail pentru a permite desfășurarea tranzacției, puteți contacta prin e-mail: dantecooperativehelp@hotmail.com, pentru apel rapid de chat sau whatsapp / +35677926593

Toate cele bune,
Dante Paola,
Sună / Whatsaap +35677926593
C.E.O / consultant general.
Dante Paola Cooperative Help.
dantecooperativehelp@hotmail.com

ANDRAINO ADAMS spunea...

Articole bune, Ați auzit de LFDS (Le_Meridian Funding Service, Email: lfdsloans@outlook.com - ContactWhatsApp: +1-9893943740--lfdsloans@lemeridianfds.com) este ca serviciul de finanțare SUA / Marea Britanie, care îmi acordă împrumut de 95.000,00 USD să-mi lansez afacerea și le plătesc anual de doi ani acum și îmi mai rămân 2 ani, deși îmi place să lucrez cu ei pentru că sunt creditor împrumut autentic care îți poate oferi orice fel de împrumut.