luni, 7 decembrie 2009

Cand dragostea ucide.

Rezultatele acestui vot ma intriga. Foarte mult. Vorbesc serios. Ceva nu se leaga. Adica nu aduce a normal.

Votantii lui Hunor au dat lui Basescu 51% din voturile lor ! Iar UDMR a semnat cu PNL o alianta parlamentara si de proiect. Sa inteleg ca una au semnat si alta au votat ? Marile idealuri proclamate de liderii UDMR au fost vorbe in vant ? Ideea unui minoritar ca sef al Guvernului era, pana mai ieri, un ideal pentru UDMR. Ar fi fost o premiera a democratiei romanesti, un semn de maturitate. Dar ungurii din Romania nu au fost de acord. Ei au ales altceva. Au ales balacareala balcanica basesciana. Gata. UDMR nu ma mai vrajeste de acum inainte. M-am lamurit.

Liberalii au dat lui Basescu aproximativ 33% din voturile lor. Aia mai sunt liberali ? De ce ? Ce ii califica a fi liberali ? Carnetul de membru al PNL ? Insuficient. Ca tot veni vorba, dupa cate simt eu au votat pentru proiectul Klaus Johannis aproape toti cei care au votat cu Crin Antonescu. Inclin sa cred ca au votat cu Basescu posesorii de carnet de partid liberal, la indemnul unor lideri locali care si-au facut niste calcule. Cred ca liberalii ar trebui sa analizeze cu severitate aceste alegeri si sa isi faca curatenie in gradina. De vor lasa o neghina nearuncata, se vor strica iar.

Romanii nostri din diaspora ne-au facut. Urat de tot. Ma tot intreb, ce au gandit cei care traiesc in Canada, in Australia, in SUA, in Spania, in Italia sau cine mai stie pe unde, de au votat cu Basescu ? Multi dintre ei sunt de ani buni plecati prin cele tari straine, unii si-au redobandit cetatenia in anii din urma, unii au renuntat la cetatenie si dupa aderarea la UE si-au cerut-o inapoi. Pentru ultimii nu am considerare. Stiu eu de ce. Dar ceilalti ? Ei nu stiu, in mod real, ce inseamna Basescu pentru cei care traiesc aici. Ei au acolo posibilitatea de a trai in democratii consolidate insa au votat pentru ca in Romania sa renasca comunismul ! Dictatura basesciana li s-a parut o gluma ? Ascultarea telefoanelor, cotrobairea prin corespondenta cetatenilor de catre tot felul de "spioni", mai de la stat sau de la unii "privati", etatismul readoptat prin legile basesciene ale sinistrului Guvern Boc-poloboc care face poc, debandada alocarilor bugetare, mortii "planificati" in spitale si in cadrul programelor de sanatate pentru a asigura Elenei Udrea bani de promovare a culorii portocalii si a sinistrului de la Cotroceni, bani aruncati pe "proiecte" portocalii pentru voturi - infrastructura Clujului de exemplu -, nu au fost vazute de acesti frati traitori peste hotare ? Mai fratilor, voi nu vedeti ca ne condamnati la dictatura ? Pai daca este asa, eu de ce sa mai accept votul vostru ? Bani nu dati la buget, platiti darile in tarile in care lucrati, dar votati impotriva mea pe banii mei ! Ce fel de democratie este asta ?

"Fratii" de peste Prut au votat cu Basescu. 8.000 de voturi pentru Basescu. Ar parea ca nu sunt multe. Dar este si un alt adevar. In R. Moldova au votat sub 10% dintre cei care au capatat/recapatat cetatenia romana. La fel, si acestia sunt traitori in R. Moldova, platesc darile acolo dar au hotarat impotriva mea. Lor nu li se pare curios ca in Romania s-a format o alianta impotriva dictaturii de tip voronian promovata de Basescu ? Se pare ca nu. Ma deranjeaza ca cei din R. Moldova au votat cu Basescu deoarece acesta le-a promis ca le da pasapoarte. Mizerabila comportare.

Se pare ca dragostea de Romania are efect ucigator pentru libertatea romanilor. Nu mai spun de romanii care au reusit sa devina cetateni la "apelul bocancilor" asa cum au devenit generali Ontanu, Oprea, Iordonescu si altii.

Basescu a declarat dupa vot ca "ne-a ciuruit". Da Basescule. Ne-ai ciuruit. Peste 5 milioane de romani sunt ciuruiti de tine si mafia care te inconjoara. Ne-ai ciuruit cu votul celora care s-au incolonat la Slatina sa iti dea votul in contu promisiunii primarului PD-L ca le va da o sacosa cu de toate. Iar ciuruitul s-a repetat la Timisoara, la Arad, la Sibiu, la Cluj si in alte parti ale zonei de vest a Romaniei unde, pana ieri, se spunea ca oamenii sunt mai atasati ideilor democratice, ca sunt mai asezati, ca sunt mai culti, ca au respect pentru semenii lor. Aiurea. Gogosi. Votul de ieri duce Trasilvania si Banatul in feudalism. S-au vandut pentru "un pol" sau o sacosa cu un chil de vin. Scarba.

Asta este. Sa vedem ce va mai fi. Poate ca va rasari soarele democratiei si pe ulita noastra. Sa ne ferim de dragostea pentru Romania a celor care sunt departe de ea. Este o dragoste care ucide. Ne ucide pe noi, cei de acasa, cei care suntem pusi la zid de cei ce isi zic "romani".

7 comentarii:

sandman spunea...

Ai descris perfect sentimentul.

Cristina spunea...

Ati spus totul. Nemeritat de trist si de adevarat.
Show must go on.

Crăciun Florin spunea...

Multumesc pentru aprecieri @sandman si @Cristina. Este trist.

atreides spunea...

''Romanii nostri din diaspora ne-au facut''. Incepand de azi, voi inceta sa-i mai consider ''ai nostri''. De fapt, sunt ''ai lor''.

Anonim spunea...

ALEGERILE DIN STRAINATATE AU FOST ORGANIZATE DE DIPLOMATII SECURITATII. UN FURT DE DIMENSIUNI INIMAGINABILE.

O URIASA FRAUDA ELECTORALA IN USA

Va scriu din New York. Sunt o persoana cinoscuta in mediile diasporei americane. In decursul ultimelor doi ani nu am intalnit nici o persoana care sa se declare partizanul lui Traian Basescu. La primul tur de scrutin Basescu a castigat 70%. la New York Lucrurile sunt mai mult decat ciudate, Ne apropiem de procentele de pe vremea Ceausescu. Am atras atentia in mai multe articole de diversiunea condusa din cladirea de I6 etaje a securitatii. Nu ramane decat a rasfoii numarul anteriior alegerilor al ziarului comunitatii din NewYork Magazin care se arata " neutru". Nu ramane decat sa amintesc faptul redactorul acestui ziar si o delegatie a comunitatii sa intalnit cu TRAIAN BASESCU la Bucuresti .( biletul de avion, hotelul sI masele copioase au fost platite din buzunarul comun al romanilor) inainte de alegeri. CONCLUZIE : IN SUA ASISTAM LA O URIASA FRAUDA ELECTORALA. DIASPORA A VOTAT IMPOTRIVA LUI BASESCU SAU NU SA PREZENTAT LA VOT. Citesc in ziare faptul ca diaspora a fost elementul hotaritor in victoria lui Basescu. Toate comisiile electorale ale diasporei sunt compuse din diplomati, ofiteri acoperiti care au furat poporul roman. ASIGUR CA DIASPORA AMERICANA A VOTAT IMPOTRIVA CLICII BASESCU. CERETI DE URGENTA O ANCHETA !
http://devanewyork.blogspot.com/

http://www.devagallery.com/

Titus Chirila spunea...

De doua zile intreb diverse persoane care l-au votat pe Basescu, de la oras si de la tara, de ce au facut asta. Concluzii:
- presa impotriva lui l-a atacat atat de violent si de continuu incat a devenit o victima simpatizata, un vagabond care de sub ploaia de lovituri mai intoarce si el cate una, nu se lasa. Expresie caracteristica: 'cei cu nasurile de pe dosul sticlei sa nu mai tot dea in el, ca ne-am saturat'
- UDMR devine tot mai contestat ca lider al maghiarilor, Partidul Civic Maghiar le sapa autoritatea pozitionandu-se mai spre extrema. Acestia au transmis votantilor lor sa-l sustina pe Basescu, nu atat pentru Basescu in sine cat pentru a dovedi UDMR-ului ca nu mai are controlul propriului electorat.
- pentru cei redusi atat din rural cat si din urban s-au vehiculat zvonuri tip 1990 prin 'binevoitori dezinteresati': mafia rusa, comunistii, mogulii. Nu trebuie subestimat numarul votantilor din categoria asta.
- Geoana nu s-a pozitionat mental in campanie ca un luptator de pe pozitia a doua, a fost atat de sigur ca va castiga incat s-a marginit la a exprima idei si sloganuri, uitand ca in fond alegerea se face intre doi oameni si nu intre partide, votul fiind pentru majoritatea cetatenilor o chestiune de simpatie si nu una de logica.

Crăciun Florin spunea...

Bune explicatii @Titus !