luni, 21 decembrie 2009

Despre o "Piramida pupin". De la Lilick.

Lilick provoaca. Bine, si ea a fost provocata. Raspund provocarii lui Lilick si incerc sa particip la "constructia" a ceva ce poarta denumirea de "Piramida pupin".

Acum, ca tot intru in joc, nu pot trece mai departe fara a incerca sa vad la ce va folosi aceasta piramida ? Egiptenii isi "ingropau" regii in interiorul sau sub piramida, mayasii oficiau ritualuri religioase in varful piramidei, pentru Zeul Soare, multe dintre ele prin sacrificul uman, inima scoasa "prizonierului" fiind oferita Zeului, in Asia, indienii si alte populatii vecine foloseau piramida pentru a slavi viata, dragostea, fericirea ...

La ce va folosi "Piamida pupin" ? Daca este sa o construim, atunci trebuie sa stim si la ce va fi folosita. Si, mai ales, cum o vom construi.

Am propus lui Lilick sa o construim pe categorii: intelectuali, politicieni, jurnalisti, militari, magistrati etc. Cei mai multi vor forma baza piramidei insa tot va trebui sa distingem "Top 5" intre acestia. Sigur, cei din PDL vor lua caimacul insa, fara doar si poate, va trebui sa avem in vedere si niste politicieni din alte partide care "pupinizeaza" de zor la "Zeus cotrocenensis basescus" ramanand, eu nu inteleg de ce, inca membri ai partidului politic advers. Pe rand, categoriile cu mai putini membri vor urma si vor "urca" piramida. In varf vor fi magistratii, cei mai putini numeric dintre pupini insa infiorator de influenti. Magistratii pupini sunt cei care distrug bruma de democratie pentru ca ei sunt cei care au rolul social de a proteja drepturile si libertatile fundamentale ale oamenilor prin actul de judecata.

De aceea voi face, atat cat pot si cat simt, un Top 5 pe categorii. Pupinii lui Traian Basescu, Presedinte nou ales prin frauda, furt, delatiune ...




Intelectuali "de larga respiratie internationala"

1. Vladimir Tismaneanu
2. Horia Roman Patapievici
3. Gabriel Liiceanu
4. Mircea Mihaies
5. Mircea Cartarascu

Politicieni

1. Emil (Traian) Boc
2. Elena Udrea
3. Adriean Videanu
4. Vasile Blaga
5. Radu Berceanu

Jurnalisti

1. Traian Radu Ungureanu (si politician)
2. I.T. Morar
3. Andreea Pora
4. Dan Tapalaga
5. Robert Turcescu

Militari

1. Gl. Gabriel Oprea
2. Gl. Anghel Iodanescu
3. Gl. Nicolae Ontanu
4. Am. dr. Gheorghe Marin
5.

Magistrati

1. Laura Codruta Kovesi
2. Daniel Marius Morar
3. Tulus etc.

Regret ca nu am mai multe informatii. Cei care au informatia pot adauga, pe lista lor, alte nume.

Stiu ca sunt "nedrept" fata de unii. Nu i-am pomenit. Dar au sanse sa ii debarce pe cei care sunt in Top 5 si, de ce nu, sa forteze un Top 10 ! Mai ales la jurnalisti, acolo unde ar incapea si un Patrasconiu, Buscu si mai toti cei de la "VoxPublica".

Mi-e scarba de ei !

La ce va fi folosita ?

La sacrificarea unora dintre ocupantii pozitiilor de top ? Nu este exclus. Le va scoate inima prin ritual ? Posibil. La creer au fost operati si le-a fost stearsa constiinta civica. Dar va folosi si la "ingroparea" lui Zeus Traian Basescu, mai devreme sau mai tarziu. Acum nu. Are inca instrumentul sinecurilor la dispozitie.

16 comentarii:

Lilick Auftakt spunea...

Mircea Marian, Turcescu.. etc. Cu cat coboram spre baza piramidei cu atat sunt mai multi si pupa mai des.

Crăciun Florin spunea...

Ca sa vezi Lilick cat de "nedrepti" suntem !

Anonim spunea...

Şi uite-aşa se pune de-o revistă "Săptămâna". Sau "România Mare". Sau "Scânteia portocalie". Acolo îşi pot depune semnătura cu toţii, chiar şi cei care nu ştiu să scrie. La solda lor, se găsesesc destule condeie otrăvite.
Totuşi, pe categorii, pe sortimente, pe contingente, pe ce-or fi, parcă e prea hidoasă adunătura asta aşa, de cuprins într-o singură privire... Păcat de ficatul cititorului...
Brrr!
Mai bine o dăm anonimă. Nomine odiosa. Da' odiosa rău de tot!

Florin Matei spunea...

Tizule,

L-ai uitat pe cel mai bălos dintre toţi pupinii: pe Raduuuuu Moraruuuu!

sandman spunea...

Aoleu! L-ai uitat pe Radu Moraru-Nasu. Vai! Vai! :D

McGigi spunea...

Sa-i vedem pe pupinii Imparatului Rosu:
1. Victor Ciutacu
2. Mihai Gadea
3. Crin Antonescu
4. Mircea Badea
5. Ludovic Orban
6. PNL in cvasitotalitatea varfurilor sale, inutil de pomenit aci
7. fostii militieni pasionati de politica, securitatea frontierelor si justitie
8. etc. (chiar asa, la ce bun a scrie o lista?)

Cum? Nici un "intelectual de larga deschidere internationala"? Macar nationala? Macar la el in cartier? Oare intamplator?

Crăciun Florin spunea...

@sandman,

Recunosc ca nu ii urmaresc emisiunile si ca nu l-am avut in minte. Probabil ca trebuie un Top 100 !

Crăciun Florin spunea...

Un portocaliu ?

McGigi,

Si care este "Imparatul Rosu" ?

Apropo. Nu imi este rusine ca am fost granicer. Tine minte. Si tu si alti pupini basescieni. Insa nu am fost nomenclaturist comunist si securist asa cum a fost Basescu. Am fost militar. Ofiter. Din cei cu carte, nu facuti si avansati la apelul de seara.

Crăciun Florin spunea...

Florine,

Da. Asa este. Dar pentru ca nu ii urmaresc emisiunile nu il am in minte. De multe ori uit si cum il cheama. Nici mutra nu i-o stiu bine !

Crăciun Florin spunea...

Toni,

Asta este o idee. O noua publicatie ? "Saptamana portocalie" ? Brrrr. Sinistru.

Vania spunea...

Interesant, dar resimt o scârbă similară faţă de gaşca de la voxpulica...

Crăciun Florin spunea...

Vania,

Da, este "o gasca".

Florin Matei spunea...

Florine,

Îţi urez sărbători tihnite, zile de iarnă ca-n poveşti, viaţă lungă şi fericită.

Cu prietenie,

Florin Matei

Suhane Dan spunea...

E bine mereu sa te defulezi pe cei ce au castigat, ai avantajul "moral" al celui ce a pierdut. Teoretic - o faci doar ca voluntar.
Dar hai sa vedem in context, de cei pomeniti ca "pupini" - ce-i "mana pe ei in lupta", ce avantaje aau (sau aveau). Pentru ca orice "pupin" clasic, vezi exemple Vadim, Paunescu & Co, va miza mereu pe castigator. Sau ma rog, mereu pe cel previzibil/probabil castigator.
Le aduc aminte celor ce fac critica "pupinilor" lui TB, ca acesta era un posibil perdant. Stie cineva cumva sa-si fi domolit tonul critic la adresa lui Iliescu/Crin/Hrebe/Matusica Nicolau/Hrebe/Olteanu/Vanghelie/Fenechiu/Voiculescu/Patriciu & co (reprezentati prin Geoana) cand acesti oameni erau pe val, cand Vadim scuipa iar Geoana servea?
E usor sa-i acuzi de pupincurism pe cei ce au mizat/crezut pe un posibil invins. In momentul in care Stan & Badea improscau nestanjeniti cu saliva pe cei ce nu erau de acord cu ei, cand Ciutacu ii face cercopiteci ce cei tarati de stalin in gulag doar pentru ca se simteau romani, oare acei oameni erau pupini? Stimate d-le Craciun, spui ca ai educatie militara, (si eu am - am facut Luceul Militar - la C-lung Moldovenesc), e "pupin" cel ce ajuta la proiectia unei astrategii castigatoare intr-o situatie disperata?
E "pupin" cel ce se oripileaza de afirmatia unui profesoras de istori ca Iliescu a fost bun ca nu a tras in noi (dar a chemat minerii sa ne traga pe cruce?).
Am avut respect petru dvs. pentru ca am crezut, ca pe acest blog (a carui politica nu o impartasesc - dar o respect) nu vor fi categerositi oamenii ca "pupini" sau slugi doar pentru ca nu impartasesc parerile dvs. Se pare ca m-am inselat.
Nu am certitudinea ca TB va fi un bun presedinte, dar am certitudinea ca istoria nu trebuie uitata pentru a nu fi repetata. Iar Gulagul nu trebuie minimalizat, la fel cum nici Baraganul. Iar Iliescu nu trebuie iertat.
Poate ma insel si-mi dati dvs. certitudine ca ideologia slugarniciei fata de Vantu, Patriciu, Voiculescu este calea propasirii neamului. Daca ma cheama Patriciu la o cafea, sa las treburile din cabinetul primului ministru si sa fug sa-i pun zahar. Daca Vantu bate a relaxare, sa alerg sa ma bag la jacuzi. Daca Voiculescu ma invita la intalnire, sa fug urgent in intampinarea acestuia.
Apropo, repet o intrebarea pusa de un "pupin", la care nu s-a raspuns "De la ce procent de PIB in sus, nu mai trebuie sa dai socoteala justitiei?" Si adaug: "De la ce procent din PIB in sus crimele comunismului pot fi trecute la capitolul realizari?" Mai ales in opinia unui profesoras de istorie, merituos in a pupa cururi de comunisti in numele bunului simt si impacarii intre diavol si Stalin.

Suhanea Dan.

Anonim spunea...

Domnule Craciun, de Craciun va urez cel mai frumos Craciun ... :-D

Sa aveti parte de tot va doriti si poate ca in cativa ani o sa ne aduca Mosu' o guvernare competenta si alte perspective ...

McGigi spunea...

O sa ma scuzi ca iti raspund doar acum. Adevarul este ca am scapat din vedere blogul dumitale. Pupini basescieni? Parol, racane, dar cred ca-i mai onorabil decat pupinii lui Geoana sau ai lui Iliescu. Este ca si ofiterimea ta l-a crezut pe Dinescu cand a spus ca Ilici a fost un democrat? Sa vii sa-ti arat cele doua operatii suferite dupa 13-15 iunie, ca sa-nveti democratia.