vineri, 21 mai 2010

„Mișcarea violet” la miting

Am scris cum a fost participarea mea la miting. Prietenii care au fost dotați cu instrumentele corespunzătoare au surprins momentele pe care le-au considerat importante. Imagini cu oameni, veniți cu miile în Piața Victoriei pentru a protesta împotriva modului absolut primitiv în care guvernează Traian Băsescu și clica de mafioți care îl asistă.

Vreau să scot în evidență participarea colegilor mei din „Mișcarea violet” românească. Lilick a postat pe blogul mișcării unele imagini. Nu am fost singuri. În mod sigur au fost mai mulți „violeți” în piață, în locuri diferite. Dovada este aici, pe facebook.

Totuși, până la imagini, recomand celor interesați de această mișcare să citească blogul mișcării. Vor găsi nume cunoscute, nume respectate, nume noi de care vor mai auzi în viitor, luând atitudine față de dezastrul provocat României de cel mai incompetent președinte de țară și de cel mai incompetent Guvern român, de la existența României ca stat și până acum. Nu mai spun despre faptul că oricare român care dorește să se exprime alături de noi, violeții români, o poate face.

Recomand și lectura materialului publicat de Codrin Scutaru pe blogul său, intitulat „Mișcarea violet și libertatea din stradă”.

Imagini cu „violeții” la miting, fie doar cu ei, fie alături de membrii sindicatelor participante se găsesc pe următoarele bloguri, în afara blogului mișcării: epistolepentruzeus, Un blog cu atitudine, hai că se poate, blogul lui Daniel Mălăelea, Auftakt (cu precizarea că Lilick a pus și pe blogul mișcării) etc.

Încep cu o poză în care apar și eu. Eu sunt cel cu tricou violet peste maletă verde.


Am încercat, cu disperare, să pun mai multe imagini însă ... nu se poate. Constat că azi sunt beneficiarul mesajelor de eroare.

Important este că am fost prezenți. Vom fi prezenți la toate acțiunile legale care contestă actuala dictatură portocalie. Pentru că nu mai putem accepta revenirea la situațiile și stările trăite pe timpul dictaturii comuniste de dinainte de 1990 ! Nu putem accepta neocomunismul băsescian. Iar dovada este aici, pe cotidianul.ro, informația este și pe Mediafax. Băsescu decorează pe criminalul Homoștean, fostul ministru de interne al lui Ceaușescu, cu cea mai înaltă distincție de stat. Pe lângă gradele de general date aiurea tuturor incompetenților cu limba lată din Armată, MAI, SRI, SIE, STS și alte structuri de forță, decorarea torționarilor comuniști este prea de tot.

8 comentarii:

Anonim spunea...

Apreciez că mai trecut în lista de blog-roll. Mulţumesc!

Anonim spunea...

Scuze!...(m-ai.) Somnoros...

Florin Matei spunea...

Ei, acum ce au de spus ,,anti-comuniştii'' pupinbăsişti de teapa lui Tismăneanu, Cărtărescu, Patapievici, Mihăieş, Radu Moraru, Andreea Pora, IT Morar?

Altfel, în 19 mai am fost alături de voi de la cei 6oo de kilometri distanţă.

Crăciun Florin spunea...

Era normal, Silviule ! Ești un prieten.

Crăciun Florin spunea...

Florin Matei,

Ce să spună tizule ? O să declare fiecare în parte că Homoșteanu a fost un revoluționar autentic, că au văzut ei pe Homoșteanu la braț cu Băsescu opunându-se securității care măcelărea la revoluționari. Asta va fi. Pupincuriștii „anti-comuniști” de operetă care îi cântă ode lui Băsescu nu au cum spune altceva.

Pro Atitudine spunea...

Cred ca a sosit momentul unor eforturi conjugate si consistente ale societatii civile pentru a scapa de acesti criminali. Scriu acum dupa ace am aflat ca deja s-a luat hotarearea taierii pansiilor si salariilor. Si nu numai acestea.
A venit momentul unor actiuni insistente pe termen lung. Nonviolente, dar insistente! Oricat ne-ar costa...

Crăciun Florin spunea...

De acord, dle Lehaci. Societatea civilă trebuie să ia atitudine. Dar ... ea, acea societate, trebuie reformată. Ce a fost la începutul anilor '90 a dispărut. Confiscată. Confiscată de intelectualii care s-au îmbarcat pe „vaporul” Băsescu: Gabriel Liiceanu, Patapievici, Tismăneanu, Pleșu etc. Au fost oameni care au devenit exemple, la un moment dat, dar care au sfârșit în mocirla neocomunismului pedelist-băsescian.

Încercăm să formăm o altă societate civilă. Nu sperăm la miracole. Nu va deveni „mare” pocnind din degete însă avem încredere în faptul că lângă oameni ca dna Zoe Petre să vină mai mulți.

Mișcarea violet despre care fac vorbire cuprinde oameni de toate felurile. Unii sunt membri ai PNL alții însă nu. Bănuiesc că sunt și membri ai PSD și, de ce nu, ai PD-L. Sau măcar simpatizanți ai unor formațiuni politice. Sunt jurnaliști. Sunt profesori, juriști, artiști ... Cu sau fără apartenență politică formăm o societate care îmbrățișează aceleași valori.

Am citit ultima postare a dvoastră despre patriotism. Mi-a plăcut mult. Sunteți un bun analist.

Crăciun Florin spunea...

Marian,

Te felicit pentru inițiativă. Sper ca studiul tău să aibă succes. Am răspuns cu plăcere întrebărilor tale. Mi s-au părut interesante.