Agerpres. Tiberiu Nițu, procurorul general al României declară că procurorii lui au acționat potrivit procedurii. Adică, corect ! Aiurea. Este o vorbă la români : „corb la corb nu'și scoate ochii”.
Va trebui ca noi, cetățenii, oamenii de rând, să avem mai mult curaj și să nu ne mai împiedicăm în lozincile cu care instituțiile statului și funcționarii acestora ne umplu capul: ingerință în actul de justiție, recunoașterea obligatorie a hotărârilor judecătorești (pe principiul că sunt opozabile tuturor !), recunoașterea obligatorie a deciziilor CCR etc.
Toate instituțiile statului și întreaga lor activitate se supune aprecierii noastre. Obligatoriu. Pentru că noi mergem la vot și alegem pe cei care se angajează să schimbe, modifice, repare, corecteze abuzurile comise de aceste instituții ale statului în activitatea lor. Parlamentul să facă acele modificări legislative ca acțiuni care încalcă drepturile și libertățile cetățenești să nu se mai producă. Nu trebuie să mai așteptăm „aprobarea” conducătorilor, pentru că noi suntem cei care decidem. Democrația înseamnă „puterea poporului” nu puterea statului, în oricare formă se manifestă ea: legislativă, administrativă sau judecătorească.
De aceea, afirmațiile procurorului general sunt ca o frecție la piciorul de lemn. Nu am nevoie de scuzele lui. Ar trebui să își prezinte urgent demisia împreună cu toți procurorii de caz și șefii lor ierarhici. La fel ar trebui să facă și ministrul justiției pentru că din punct de vedere constituțional, constituția actuală, procurorii sunt sub conducerea lui. Faptul că el nu își îndeplinește atributul de control de frica CSM nu îl scutește de răspundere. Nu mai spun despre demisia procurorilor din secția de procurori a CSM care sunt la fel de vinovați pentru că ei sunt autorii harababurii din practica procurorilor „staliniști”.
La fel în cazul polițiștilor. Toți polițiștii participanți la clovneria de la liceu ar trebui dați afară din instituția publică. Legea, statutul lor, îi obligă să nu dea curs unei dispoziții prin care legea este încălcată mai ales a unei dispoziții prin care sunt încălcate drepturile omului. Iar aici este evident o încălcare gravă a legii cu privire la copiii care au terminat un liceu, copii care sunt protejați în mod suplimentar prin lege.
Un comentariu:
Mai face cineva ce trebuie in Romania? Nu cred ca v-a demisiona cineva.
Trimiteți un comentariu