vineri, 5 iulie 2013

Referendumul din 2012 a fost fraudat de Ministerul Afacerilor Interne, prin Ioan Rus și Guvernul Ponta.

INS ne-a pus la dispoziție niște date privind referendumul din 2011. Suntem 20 mil de români și ceva, acolo. Dintre aceștia, peste 3 mil erau copii între 0-14 ani. Dacă îi adăugăm și pe cei între 14-18 ani, ajungem la un rezultat care ne arată câți puteau vota, de fapt: puțin peste 16 mil.

Nu îi mai iau în calcul pe cei alienați sau cu drepturile civile restrânse prin hotărâri judecătorești rămase definitive și irevocabile, pentru că sunt și astfel de persoane iar la un referendum unde s-a mers până la date de finețe chiar și acestea sunt „semnificative” la un moment dat.

Să ne amintim. Înainte de a pica în urma moțiunii de cenzură, guvernul portocaliu al lui MRU a emis un HG prin care s-au dat publicității „listele electorale permanente”. Peste 19 mil de alegători cu drept de vot. Datele finale ale referendumului, oricât de imperfecte ar fi ele, ne arată că Guvernul României sub guvernările portocalii și apoi sub guvernarea USL nu și-a făcut treaba. Nu au actualizat datele la evidența populației aflată sub controlul MAI. Semnale că nu pot fi 19 mil de cetățeni cu drept de vot au fost. Mai mult decât evidente. Nu a fost cinste și corectitudine din partea celor care au administrat țara. Faptul că Băsescu și ai lui portocalii conduși de Emil Boc sunt necinstiți, sunt bandiți îl știm. Faptul că au măsluit date importante de evidență din toate domeniile de activitate, iar știm. Multe dintre criticile USL se bazau tocmai pe falsurile promovate de portocalezii băsiști având ca suport aceste date. deranjant este faptul că USL, odată ajuns la putere, nu a purces, de urgență, la corectarea acestor date și arătarea adevărului așa cum este el.

Capul „răutăților” a fost Ioan Rus, pe atunci ministru de interne. El este cel care a mimat „actualizarea” datelor din listele electorale, el este cel care a promovat, cu bună știință, minciuna cu privire la veridicitatea datelor din listele electorale, el și-a impus voința în fața întregului guvern mințind. Grosolan. Impardonabil. Pentru că el a avut și are un interes. Personal. Prietenia politică cu acoliții lui Băsescu de la acel moment prin Vasile Blaga.

Cei care țipă acum împotriva lui Băsescu ar trebui să ceară, imperativ, lui Victor Ponta să aducă la zi acele liste electorale permanente și să declanșeze procedurile legale pentru tragerea la răspundere a celor care nu le-au actualizat. Cheltuiala imensă ce se va face cu această cercetare se justifică și poate fi imputată celor care vor fi găsiți vinovați. Pentru că toți cei vinovați de completarea în fals a listelor electorale permanente sunt funcționari publici, toți aflați în subordinea Ministerului de Interne și a Ministerului Administrației. Este inadmisibil ca INS să spună că nu pot fi, în 2011, mai mult de 16 mil de votanți iar listele să cuprindă peste 19 mil de cetățeni cu drept de vot.

Personal, consider că Victor Ponta are obligația nu morală ci materială, legală, de a aduce la zi adevătul. Altfel, coabitarea aia este clar o acțiune împotriva cetățenilor României.

Niciun comentariu: