marți, 23 iulie 2013

Dacă este marți, este Partidul Mișcarea Populară

Elena Udrea, membru al PDL și contra-candidat activ al lui Vasile Blaga la șefia PDL a anunțat că azi, marți, se naște Partidul Mișcarea Populară.

Toate bune și frumoase, în spiritul promovării și apărării pluralismului politic, se cuvine a încuraja apariția unor noi formațiuni politice, indiferent de culoare. Chiar dacă „culoarea” noii formațiuni politice este „băsistă”, ceva mai apropiat de extremism decât de democrație. Întrucât avem deja formațiuni politice practicante ale extremismului nu trebuie să ne mire înființarea unuia nou.

Caracteristic noii formațiuni politice este subordonarea lui unei fundații. Fundația la rândul ei, este condusă, fără nici un dubiu, de Traian Băsescu. Pentru că în conducerea fundației sunt consilierii prezidențiali care sunt titulari de „programe” naționale pe diferite domenii în cadrul Administrației Prezidențiale. Panaramele din fruntea fundației sunt doar paravanul după care se ascunde Băsescu. Organizare mafiotă, ce mai !

Moraliști idioți, fundațioții declamă în apelul lor că s-au săturat de „furturile practicate de partidele politice în anii din urmă”. Idioți patentați. Parte dintre membrii lor și sigur viitorii membri ai partidului lor au fost la guvernare conduși de Băsescu și marionetele lui și au practicat cel mai odios și dur jaf din banii publici. Iar pentru a exemplifica idioțenia în toată amploarea ei, în zilele din urmă au ieșit la iveală manevrele băsescienilor pentru formarea partidului. Organizațiile PDL fidele Elenei Udrea exclud din partid primarii PDL care vor trece la Partidul Mișcarea Populară. Excluderea lor din partid este necesară pentru ca primarii să își păstreze posturile și să obțină, aflați în funcție, voturi pentru Partidul Mișcarea Populară la alegerile europarlamentare care bat la ușă unde, normal, din partea respectivului partid vor candida Elena a lui Băsescu, Cristian Preda și alții. Mă aștept ca în zilele ce urmează, organizația PDL Cluj să îl excludă pe Emil Boc iar cea de la Arad pe Falcă. Normal, că și alte organizații vor face la fel astfel că toți susținătorii Elenei Udrea și ai lui Băsescu vor rămâne pe funcții și vor asigura procentele necesare noului partid pentru a se posta comod pe eșicherul politic.

Manevra lui Băsescu și a acoliților lui nu este nouă. PNL a fost victima unei manevre asemănătoare când Stolojan și Stoica au rupt „o halcă” ce s-a jucat puțin pe scena politică ca PLD. Apoi s-a dus val-vârtej la PD și a format PDL. PSD a suportat la rândul lui o schemă care a dus la formarea UNPR. Finalul nu a mai fost ca la PLD însă eu cred că Oprea și ai lui au încercat cumva să se ducă cu tot partidulețul la PDL însă nu au fost primiți. Nu aveau față de Băsescu. Așa că s-au întors la PSD.

PDL este partidul canibalizat. Imaginea pe care eu o înregistrez îmi arată un partid care își pierde culoarea. Forța lui stă în aleșii locali și de la nivel parlamentar. Aici, la acești aleși, Băsescu acționează în forță. Iar forța lui este remarcabilă. Vor trece pedeleprele la Mișcarea Populară unul după altul. Marile valori morale pe care le tot declamă băsescienii nu aduc voturi. Așa că, fără a face vorbire în public, au ales să apeleze la „inculții și amoralii pedeliști” din orașele și satele patriei. Vor sta în față doar „fețele subțiri”, specialiști în mâncat rahat. Blaga și PDL sunt în mare dilemă. Udrea își trimite oamenii în Mișcarea Populară însă ea nu se dă dusă din PDL. Cumva, PDL va trebui să își clarifice situația cu Udrea și alți băsiști feroce care vor să rămâne în partid pentru a rupe cât mai mult din el. Nu este așa !? Partidul băsescian cere „ostași” iar cei mai la îndemână, cu suficientă experiență în jaful din banii publici, sunt la PDL.

Pe undeva Vasile Blaga și PDL își merită soarta. Au construit și dus la capăt trădări după trădări. Acum sunt ei la rând. Precis, nu le place. Nici altora nu le-a plăcut ce au făcut ei ani și ani la rând.

PDL are trei obțiuni. Mari și late. Rezistă la presiunile băsescienilor și își păstrează partidul, slăbit dar funcțional. Nu rezistă presiunilor și se unește cu Mișcarea Populară. În acest caz Vasile Blaga și alții ca el vor părăsi viața politică. Nu rezistă presiunilor și propun altui partid, mai mare, mai puternic, o alianță care va avea ca finalitate absorbția PDL în acel partid. Noua structură creată își va propune ca obiectiv politic lupta împotriva lui Traian Băsescu și a formațiunilor fantomă care îl secondează. Fundația și partidul ei. Ultima variantă s-ar apropia de ideea unificării formațiunuilor de pe partea dreaptă a eșicherului politic. Luptă care este prevăzută în programul politic al PNL pentru perioada următoare de timp.


Niciun comentariu: