vineri, 15 mai 2015

Jigodism dus la extrem. Aștept reacția CSM. Este, în fond, un atac la democrație și la adresa Justiției.

Alături de Dragnea, Ponta a făcut o demonstrație de ipocrizie politică de un jigodism fără precedent. Practic, acuză completul de judecată al ICCJ că a condamnat politic în dosarul „Referendum” !

Decizia Curţii Supreme este una simbolică, de condamnare din punct de vedere juridic a unei acţiuni politice - suspendarea preşedintelui Băsescu şi referendumul - practic a celor 7,4 milioane de români care au votat şi a liderilor. Dragnea are ghinionul de a fi singur în dosar, dar decizia de suspendare a preşedintelui Băsescu, referendumul, a fost luată de toţi liderii PSD şi toţi liderii PNL, de un număr important de parlamentari, şi nu regret nicio secundă că am făcut campanie. Regret doar că, tot printr-o decizie politică, Curtea Constituţională a anulat rezultatul referendumului. Important este că, de acum încolo, cu siguranţă, dacă se aplică regula din acest dosar, şi anume că îndemnând oamenii să vină la vot comiţi o faptă penală, cu siguranţă toate scrutinele de orice tip din România trebuie să aibă un alt specific”.

Afirmația lui Ponta este de un fals grotesc. Completul de judecată nu a condamnat ținerea referendumului, nu a condamnat pe cei 7,4 milioane de români care au cerut demiterea lui Băsescu, nu a condamnat liderii politici care au susținut demiterea lui Băsescu, nu a condamnat parlamentarii care au votat suspendarea lui Băsescu. Decizia ICCJ nu are nimic a face cu așa ceva. Are cu modul obscur și abuziv în care Dragnea a organizat falsificarea datelor referedumului.

Dacă sunt lideri ai partidelor din opoziție care sunt de acord cu aberațiile spuse de Ponta și Dragnea, atunci aceste persoane nu au ce căuta în politică. Devin complici, prin susținerea ideilor tembele clamate de la sediul PSD.

Eu sper ca PNL să nu cadă în plasa ipocriziei PSD. Sper să accepte decizia ICCJ și să constate că s-a făcut dreptate. Sper ca Președintele Iohannis să atragă atenția la atacul grosolan asupra Justiției comis de PSD.

Decizia ICCJ este un pas înainte către democrație în România. Mafioții politici au primit, acum, o lovitură. Sper ca ICCJ să continue cu sancționarea tuturor mafioților politici, indiferent de culoarea lor politică. Nu putem continua cu infractorii în fruntea formațiunilor politice.

Niciun comentariu: