joi, 14 mai 2015

Ponta ! Nu uita ! Gura bate curul !

Știrea este peste tot. Toată lumea o tratează. Unii însă, de exemplu cei de la Agerpres, au „evitat” să pună întreg conținutul. În special decizia Președintelui Iohannis:

Dacă începem iarăşi să ne jucăm cu astfel de afirmaţii, ca în campanie, nu este bine. Şi, cum nu mai sunt în campanie, nu mai tolerez aşa ceva”.

Ponta a vorbit iar fără să gândească fie a crezut că poate continua cu tipul de discurs folosit în relația cu Băsescu. Deși, de aproape 4 luni de zile are semnale foarte clare din partea Președintelui Iohannis că epoca Băsescu s-a terminat și că nimic din ce a caracterizat respectiva epocă nu va mai fi tolerat, Ponta și ai lui plus aliații continuă. Continuă să se comporte ca și cum ar avea cu Președintele României un „acord de coabitare”. Ei bine, nu mai are. Președintele Iohannis nu este legat de nici o înțelegere obscură cu Ponta. Raporturile sunt instituționale. Ca urmare, viitoarea acțiune a Președintelui ca urmare a verificării presupusului trafic de influență sugerat de Ponta la nivelul administrației prezidențiale sau chiar la nivelul lui, al Președintelui, va urma calea legală. Dacă sunt confirmate, cei vinovați vor răspunde în fața justiției, dacă nu vor fi confirmate, Ponta va trebui să spună Justiției de ce a calomniat pe Președintele României, de ce a denigrat instituția Prezidențială.

Încă de aseară, i-am rugat pe cei din departamentul juridic din Administraţia Prezidenţială să verifice care este încadrarea unor astfel de afirmaţii şi cum putem să facem anumite demersuri în cazul foarte probabil în care se dovedesc a fi nesusţinute de dovezi”.

În penal nu mai este incriminată infracțiunea de calomnie însă există o formă de sancționare a „denunțului calomnios”, la art. 268, Inducerea în eroare a organelor judiciare din noul Cod Penal - așa cum precizează Ministerul Justiției în explicațiile privind acest articol.

Ponta a insinuat că Președintele Iohannis a comis trafic de influență și abuz în serviciu în interesul unei persoane juridice de interes privat atunci când a retrimis la Parlament noul Cod silvic. Mai mult, a spus că are date de la organele de informații.

Pe de o parte, este curios cum organele de informații dau date lui Ponta și nu dau aceleași date Președintelui României ! Se pune întrebarea: care sunt acele organe de informații ?!

Concluzionez că este posibilă o acțiune penală împotriva lui Ponta. Specialiștii din Administrația Prezidențială vor găsi posibilitățile legale de acuzare a lui Ponta. Atât civile - lezarea demnității persoanei -, cât și penale. Sper, întăresc, sper ca Iohannis să se țină de cuvânt. Nu se poate altfel. Dacă vrem să trăim în normalitate se cuvine a acționa împotriva anormalității reprezentată de Ponta și PSD. Precedentul va tempera avântul populiștilor și mincinoșilor în spațiul public.

Ponta, se pare că tu vei fi al doilea, după Băsescu, care va suporta în urma propriei prostii. Vei spune și tu ca Băsescu că nu ai săvârșit fapte penale cu intenție ?!

Niciun comentariu: