Sunt multe de spus despre subiect. Mă limitez doar la ultima „glumă” guvernamentală. Cea introdusă prin OUG nr. 8/2015, pentru modificarea și completarea unor acte normative.
Culmea tupeului, în Preambulul OUG, Ponta și ai lui au introdus următoarea motivare :„pentru asigurarea protejării mediului de afaceri, prin asigurarea unui cadru legislativ stimulativ, simplu, transparent şi echilibrat din punctul de vedere al sancţionării contravenţionale”
Extras din Ordonanţa de urgenţă nr. 8/2015 > Preambul
În conținutul documentului, „protejarea mediului de afaceri” are o normă de „noaptea minții”:
„(vii) suspendarea activităţii operatorului economic la unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, pentru 30 de zile, începând cu cea de-a doua sancţiune aplicată la aceeaşi unitate într-un interval de 24 de luni în situaţiile prevăzute la pct. (iv) şi (vi), indiferent pentru care dintre situaţiile prevăzute la pct. (i)-(vi) a fost aplicată sancţiunea prima dată în cadrul termenului de 24 de luni;
(viii) în situaţiile prevăzute la pct. (vii), dacă operatorul economic achită amenda contravenţională sau jumătate din cuantumul acesteia, după caz, precum şi o sumă egală cu de zece ori amenda aplicată, sancţiunea complementară încetează de drept la 24 de ore de la prezentarea dovezii achitării la organul constatator. Suma de bani egală cu de zece ori amenda aplicată se face venit la bugetul de stat, poate fi achitată la Casa de Economii şi Consemnaţiuni - C.E.C. - S.A. sau la unităţile Trezoreriei Statului şi nu se restituie în cazul în care, la solicitarea operatorului economic, instanţa de judecată anulează procesul-verbal de constatare a contravenţiei. Termenul de 24 de ore curge de la data înregistrării la registratura organului constatator a dovezii achitării sau de la data confirmării de primire dacă aceasta a fost transmisă prin poştă”.
Extras din Ordonanţa de urgenţă nr. 8/2015 > Art. I. > Alineat > 13. > " > (1)
Prevederea de mai sus anulează însuși actul de justiție. Cel sancționat contravențional face plângerea contravențională pentru că se consideră nevinovat sau pentru are convingerea că sancțiunea este excesivă. Instanța de judecată va da o soluție, fie de respingere a plângerii - caz în care agentul constatator are dreptate și/sau măsura de sancționare este corectă -, fie de admitere a plângerii - caz în care agentul constatator și/sau sancțiunea aplicată nu are dreptate sau a comis un exces. Anularea procesului-verbal de stabilire și sancționare a contravenției trebuie să ducă la starea inițială - starea de nevinovăție a celui sancționat.
PSD-ul aflat la guvernare, împreună cu tot felul de pitici politici, nu are treabă nici cu justiția și nici cu dreptatea. Prevederea respectivă este o încălcare a drepturilor fundamentale, a dreptului de proprietate din moment ce statul îți ia, cu mâna guvernului întruchipat de ANAF, banii din buzunar indiferent de ce dispune Justiția. Suntem în fața unui act dictatorial.
Ponta și gașca de derbedei cu care guvernează au ales calea OUG pentru a bloca contestarea actului normativ la Curtea Constituțională. Celebrul prin pupincurism Avocat al Poporului, Victor Ciorbea, are probabil rolul de a scoate, la o adică, o motivare de tot râsul pentru a nu se implica. Parlamentul, condus de slugile Tăriceanu și Zgonea vor „uita” să introducă ordonanța de urgență pe ordinea de zi pentru a împiedica adoptarea legii de aprobare sau respingere împiedicând astfel partidele politice parlamentare să o atace la Curtea Constituțională. Rămâne doar situația în care un „contravenient” deschide un proces penal în care introduce excepția de neconstituționalitate. Între timp, guvernul va aduna niște bani cu japca la buget iar guvernele ulterioare vor avea obligația să pună în aplicare hotărârile judecătorești.
Murdară politică fac PSD-ii. Murdari oameni.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu