Acum mă leg doar de o declarație idioată: dacă legile justiției au trecut pe la Curtea Constituțională nu mai poate face nimeni o dezbatere. Hodoronc-tronc-fleoșc!
Ba se poate.
Legile justiției au fost constituționale până au considerat cei din PSD și ALDE plus UDMR că trebuie să schimbe pe ici-colo, prin părțile esențiale, pentru a permite liderilor politici aflați la putere ingerințe în activitatea Justiției. De la selecția candidaților pentru funcții de conducere în instituțiile Justiției la formarea completelor de judecată, fără a mai pomeni de repartizarea cauzelor procurorilor sau completelor de judecată. Iar la judecată, ce să vezi, judecătorii instanței vor trebui să aplice noile interpretări - inventate de parlamentarii PSD și ALDE - privind fapta incriminată și soluțiile de sancționare care pot fi alese.
"Eu aş privi la cele două elemente pe care eventual le-ar putea lua în discuţie Parlamentul European, dacă ne luăm după informaţiile publice. (...) Dacă discutăm despre legile Justiţiei, toate trei au trecut prin Curtea Constituţională a României. (...) Acum aş mai nota o singură rezervă aici, vizavi de un eventual raport al Comisiei de la Veneţia, care ar putea viza numai articole care nu au fost în analiza Curţii Constituţionale, pentru că, (...) despre articole care au fost declarate constituţionale, de Curtea Constituţională a României, nu poate face nimeni nicio dezbatere (...) Dar povestea cu Activarea articolului 7 pentru România, cel cu suspendarea dreptului de vot, este o poveste"Ei bine, se pare că infractorul Dragnea are un aliat puternic în persoana lui Traian Băsescu. Deși vrea să pară stăpân pe situație, Traian Băsescu vorbește aiurea.
Comisia de la Veneția poate avea orice punct de vedere cu privire la organizarea și funcționarea justiției în România având ca reper conceptele unei societăți bazate pe respectarea legii. Chiar și cu privire la anumite abordări constituționale poate avea obiecții. Cum este și normal, rapoartele Comisiei de la Veneția sunt consultative, nu obligă însă dau „o notă” nivelului la care legislația unei țări a ajuns. Dacă țara respectivă nu ține cont de recomandări obține o izolare din partea statelor care iau în serios recomandările Comisiei de la Veneția. Un raport al respectivei comisii neluat în seamă sau refuzat duce la izolarea pe plan internațional iar în cazul apartenenței la Uniunea Europeană înseamnă neîndeplinirea criteriilor fundamentale ale apartenenței, ceea ce poate duce la luarea unor măsuri de protecție din partea celorlalte state prin activarea unor mecanisme ale Tratatului Uniunii.
Traian Băsescu este incapabil să înțeleagă că normele de drept nu stau singure în picioare. Sunt legate unele de altele, fac parte dintr-un tablou general în care se disting diferitele ipoteze ale vieții societății. Traian Băsescu vorbește ca un politician de doi bani bucata. Nu este departe de alt celebru politician care vorbește „ca proasta'n târg”, Călin Anton Popescu Tăriceanu.
Băsescule, ar trebui să te abții. Gargara ta cu pioneze nu este semn de inteligență! A, dacă recunoști că ai dorințe ascunse de răzbunare pe procurorii care ți-au anchetat rudele și prietenii apropiați și judecătorii care i-au condamnat, dacă te gândești că aceste modificări te pot salva sau îi pot salva pe ai tăi din cine știe ce altă măgărie făcută convinși fiind că gradul de rudenie cu tine le salvează pielea, este altceva. Acum, la naiba, ce să cred?! 😂
Un comentariu:
Care sunt nevoile dvs. financiare? Acordăm împrumuturi de la un minim de 7.000 USD la un maxim de 900.000.000,00 dolari, cu o durată confortabilă care variază de la 1 la 25 de ani, la o rată a dobânzii foarte redusă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: mrfrankpoterloanoffer@gmail.com
Mulțumesc și așteaptă cu nerăbdare răspunsul tău prompt.
Salutari,
Trimiteți un comentariu