luni, 12 noiembrie 2018

Alianță împotriva partidelor politice de dreapta

S-au ales apele (politice).

Ne-am lămurit, privind la politica europeană, cum s-au așezat apele în politica românească.

Pa partea dreaptă avem PNL, UDMR și PMP (dacă va mai reuși să intre în Parlament).

Pa partea stângă avem PSD, ProRomânia și tot felul de alte partide nășite de PSD care să acopere toate variantele socialiste.

Pe centru, de fapt pe centru-stânga, avem ALDE, USR și MRÎ.

Recentul congres al ALDE de la Madrid a confirmat o nouă grupare politică în viitorul Parlament European: liberalii, democrații și progresiștii. Scopul lor, declarat, votat, angajat este „spargerea/distrugerea dominației conservatorilor în politica UE”. Cererea expresă a LREM, partidul lui Emmanuel Macron și dorința furibundă a liderilor ALDE.

Avem un congres, avem o decizie, avem o confirmare oficială că Emmanuel Macron se alătură cu partidul lui dar și cu alte formațiuni politice apropiate formațiunilor politice care compun ALDE european. Avem și confirmarea oficială, a LREM, că protocolul de colaborare a unor formațiuni și organizații politice europene pentru formarea unui curent progresist în Parlamentul European în urma alegerilor europarlamentare de anul viitor, pentru a contracara influența Partidului Popularilor Europeni (PPE/EPP) a fost semnat pentru Mișcarea România Înainte de către Dacian Cioloș. Cu această ocazie, suntem în fața unei certitudini: în România, Mișcarea România Împreună are ca adversar politic Partidul Național Liberal! Scopul MRÎ în România este scopul noii grupări politice convenite la Madrid: distrugerea dominației PNL pe partea dreaptă a scenei politice românești, diminuarea influenței PNL asupra cetățenilor cu orientare de dreapta, determinarea acestor cetățeni să accepte o reorientare politică sub conducerea lui Dacian Cioloș. Rezultatul va fi o Românie social-democrată „modernă”.

USR este „aliatul” MRÎ. Așa declară și Dan Barna, așa declară și Dacian Cioloș. Faptul că USR încă nu a devenit membru al unei grupări politice europene nu trebuie să ne mire. A bătut la poarta ALDE dar a condiționat de eliminarea ALDE Tăriceanu. Normal că ALDE european nu poate renunța la un partid care are capacitatea de a-i aduce votanți în PE doar pentru că așa vrea un partid mai nou din România. Atunci apare ca singura mișcare logică a USR pe scena politică europeană asocierea cu gruparea de partide, de diferite orientări politice apropiate de stânga (în majoritatea cazurilor), construită de Macron. Adică, vor merge alături de MRÎ, ceea ce unor lideri USR le cam stă în gât.

"În 2019, trebuie să propunem o modalitate de a elimina controlul PPE asupra Europei",

a declarat Pieyre-Alexandre Anglade, membru al parlamentului francez din partea En Marche, consilier al lui Emmanuel Macron pe probleme de politică a UE.

"De zeci de ani, au deținut toate președințiile. Situația Europei de astăzi este rezultatul lor clar și vom propune o alternativă. "

Entuziasmul liberalilor pentru o alianță cu Macron era clar de vizibil la congres. Astrid Panosyan, unul dintre fondatorii En Marche, a ridicat delegații în picioare și a obținut aplauze puternice atunci când a declarat în discurs că noua "alianță" nu numai că ar desființa conservatorii, ci va domina întreaga unitate a UE.

"Trebuie să distrugem vechile metode ale conservatorilor și socialiștilor de a conduce administrația la Bruxelles", a spus Panosyan, care conduce afacerile internaționale pentru En Marche. "Avem nevoie de noi toți - liberali, democrați, progresiști".

Oficialii ALDE și ai LREM au declarat că grupul va avea ca stâlpi patru grupuri politice existente: ALDE; actualul partener junior, Partidul Democrat European (PDE); En Marche; și o alianță de alte forțe progresiste, care ar putea include și foști socialiști și verzii.

Relevant!

Acum, cu puțină bunăvoință, să vedem ce a declarat Dacian Cioloș și a pus pe jar liberalii români (cei originali, nu clona condusă de Tăriceanu!).

Dacian Cioloș a luat-o cumva înainte colegilor săi din LREM care au făcut declarații la Madrid la congresul ALDE.

Clasa politică românească „este veche” și nu se poate adapta la noile realități europene. Nu renunță la „metodele” lor de a conduce administrația (totuși, Cioloșe, sunt metodele impuse de Constituție, poate nu ți-ai dat seama!).

PNL se regăsește în zona „partidelor vechi” și nu vrea să se reformeze (refuză cu obstinație!) și „să vină alături de noi într-un proiect de reformare profundă a societății românești”.

Ei așteaptă să cadă PSD-ul natural și ei să le ia locul”!

În urma lecturii diferitelor materiale și a intervențiilor de la congresul ALDE de la Madrid, dar în special a intervențiilor „macroniștilor” în media, trag concluzii noi față de declarațiile lui Dacian Cioloș de zilele trecute.

Cioloș nu a vorbit, cu privire la PNL, doar în numele lui sau al Fundației Mișcarea România Împreună! Nici măcar în numele lui și a celor de la USR. Acel „noi” îi cuprinde pe toți cei care au semnat cu LREM protocolul de colaborare pentru formarea unei noi grupări politice în Parlamentul European, dar în special, îl are în vedere pe Emmanuel Macron ca lider al noii grupări!

Dacă PNL refuză să părăsească PPE/EPP, atunci Cioloș a cerut membrilor PNL să i se alăture, părăsind partidul „vechi” PNL.
Îi aștept pe cei din PNL să mi se alăture în munca pentru o Românie mai bună, pentru că ne așteaptă vremuri dificile”.
Suntem clari? Nelămuriri?

O alianță preelectorală a PNL cu USR și MRÎ este, practic, imposibilă! Scopul lor este „distrugerea conservatorilor”, eliminarea conservatorilor de pe scena politică internă dar și de pe scena politică europeană. După congresul ALDE de la Madrid, trebuie să tragem concluzia de bun simț că ALDE al lui Tăriceanu, MRÎ al lui Cioloș și USR-ul lui Barna formează o coaliție internă de partide care au ca principal scop atacarea și slăbirea PNL. Chiar Cristian Ghinea a formulat la Adevărul acest obiectiv politic: USR și MRÎ, împreună, au ca scop să învingă PNL!

Este mai mult decât evident că în media din România circulă fake news într-o veselie. Când spun media, pun alături de jurnale și televiziuni aplicațiile de pe internet pentru socializare.

Dacian Cioloș și MRÎ nu au nici o jenă să „absoarbă” membri de la orice formațiune politică românească pentru a forma „polul liberal, democratic și progresist” din România, după „modelul” stabilit la congresul ALDE de la Madrid. De aceea a făcut invitația către „membrii PNL” de a părăsi PNL și a veni pe partea stângă a scenei politice, spre social-democrația „macronist europeană”.

Lupta împotriva PSD este o țintă falsă!

Cioloș, Barna și Tăriceanu nu vor avea nici o jenă să aducă în formațiunile lor politice oricare membru al unui partid existent pe scena politică. Va fi o competiție între ei pentru notorietate și pentru o cât mai bună performanță la alegerile europarlamentare. Ei vor face și la alte alegeri echipă politică, din moment ce sunt membri ai noii construcții europene „liberale, democrate și progresiste”.

Unirea „forțelor de opoziție” împotriva PSD este o făcătură politică lansată și dusă cu putere în media de USR și MRÎ. Singurii avantajați din această făcătură sunt cei care se manifestă mai zgomotos, mai violent, cei care trăiesc din poze „senzaționale”, în locuri cât mai selecte și în momente cât mai solemne. USR se manifestă ca fetele alea care protestează goale, în public, pentru te miri ce.

Acum când știm cu ce se mănâncă „progresismul” lui Cioloș și care îi sunt scopurile este momentul să nu ne mai facem iluzii! Din moment ce vor desființarea PNL, partid de centru-dreapta, membru al PPE/EPP, este cazul să înțelegem că printre adversarii PNL sunt USR, MRÎ și ALDE care au format sau sunt în curs de formare a alianței progresiste alături de PSD și alte partide de pe partea stângă a scenei politice.

Dacian Cioloș și partidul lui care urmează să se nască nu este prietenul și nu va fi aliatul PNL contra PSD. Nu are interesul să lupte împotriva PSD, interesul lui, declarat, este să elimine PNL.

Niciun comentariu: